Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Η -ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΤΗΣ ΜΑΖΙ-

Must Read

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

Η -ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΤΗΣ ΜΑΖΙ- των 8,5 εκατ. πληθυσμού από το 1965 μέχρι το 1970 ΩΣ «Ε ν ι α ί α Χ ώ ρ α» ΕΙΧΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΕΠ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΩΝ 70 εκατ. πληθυσμού (και αναλογικά στην πληθυσμιακή σχέση ξεπερνούσε και την Ι τ α λ ί α των 55 εκατ. πληθυσμού !), και αυτό το γεγονός ε ν τ έ χ ν ω ς δεν το αναφέρει κανείς !

Και αυτά συνέβαιναν χωρίς να διαθέτουμε βαριά βιομηχανία (όπως διέθεταν οι Μουσολίνηδες), και αυτό αποδεικνύει τον ξεκάθαρο «α ν τ ι ε θ ν ι κ ό» ρόλο της Χούντας !
Η χ ο ύ ν τ α των σ υ ν τ α γ μ α τ α ρ χ ώ ν (και οι λοιποί προδότες) προχώρησε (εκτός της απώλειας της Κύπρου και εκτός της ιδεολογικής δ ι α ί ρ ε σ η ς του πληθυσμού μας και εκτός του φανατισμού που προκάλεσε ακόμη και σε βιολογικά αδέλφια) και σε ένα άλλο -μ ε γ ά λ ο πολύ μεγάλο κ α κ ό- σε βάρος του Ελληνισμού, εγκατέστησε επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία «διαφεντεύουν» (και μεταλλασσόμενα) ακόμη και σήμερα τον Ελληνισμό, το αποτέλεσμα αυτής της «διαφέντευσης» είναι, αφενός τα εγκαταστημένα (ελληνόφωνα) επιχειρηματικά συμφέροντα να τρώνε με χρυσά κουτάλια κουμαντάροντας
νόμιμους και παράνομους οδούς εμπορίου, και, αφετέρου να μην προσφέρουν εδώ και 50 χρόνια τίποτα στην Πατρίδα (αλλά και τίποτα αξιοζήλευτο στην παγκόσμια κοινότητα ως αποτέλεσμα της Βαριάς Ελληνικής Κληρονομιάς) για το οποίο ο λαός της να μπορεί να αισθάνεται α π λ ά υπερήφανος, αντίθετα μεταφέρουν στον απλό λαό τα φέσια τους: από την εκμετάλλευση της ενέργειας, των τηλεπικοινωνίων, της τραπεζικής παροχής υπηρεσίας, της ασφαλιστικής παροχής υπηρεσίας, της πετρελαϊκής αυτονομίας μας, και τα φέσια τους από πολλούς άλλους τομείς !
Καί αυτό λαμβάνει χώρα σε αγαστή συνεργασία και σε πλήρη συνέργεια με το -α π α ί δ ε υ τ ο- πολιτικό μεταλλασσόμενο προσωπικό, και έτσι μας έχουν φτωχοποιήσει και μας οδηγούν στον α φ α ν ι σ μ ό !

Το εγχώριο πολιτικό προσωπικό σε συνεργασία με επιχειρηματικά εσωχώρια συμφέροντα είναι αυτό που πάει την Ελλάδα πίσω και όσο αγνοούμε αυτήν την τοποθέτησή μου, θα πηγαίνουμε περισσότερο πίσω !

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (που επίτηδες και ως αποτέλεσμα της αδυναμίας των εσωχώριων ανικάνων και τιποτένιων παρουσιάζεται ως εχθρικό για εμάς …) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΩΝ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ:

Η επιτυχία δεν είναι καλός δάσκαλος. Κάνει έξυπνους ανθρώπους να «νομίζουν ότι δεν μπορούν να χάσουν» είχε πει
ο -Bill Gates- . Ενώ μια άλλη φορά κατά την ομιλία του σε πανεπιστήμιο «αποβλήθηκε» με επέμβαση της ασφάλειας από την αίθουσα, καθώς ζήτησε από τους ακροατές φοιτητές να τα παρατήσουν και να βγουν να εργασθούν … γιατί μόνο στην αγορά θα μάθουν πράγματα, μάλιστα είχε τονίσει ότι «όσοι παραμείνουν στην αίθουσα, μετά την αποφοίτησή τους θα υπογράφουν τα τσεκ… όσων … ακούσουν την προτροπή του και βγουν να εργαστούν» !
Κατά τον B i l l Gates, η αποτυχία είναι θ ε μ ε λ ι ώ δ η ς για την ανάπτυξη και για να μάθεις το τι πήγε στραβά και το τι πρέπει να αποφύγεις, ούτως ώστε να γλυτώσεις μια πιθανή επανάληψη στο μέλλον.

Ας δούμε παραδείγματα εταιρειών και επιχειρηματιών που επιβεβαιώνουν τον Bill Gates και που οι προσπάθειες τους δεν θα είχαν καρποφορήσει εάν δεν είχαν ξεπεράσει το αποτυχημένο παρελθόν:

-1.- Colonel Sanders – KFC,

Στα 62 του έτη, ο Colonel Harland David Sanders κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος με τη μυστική συνταγή των Kentucky Fried Chicken, των γνωστών μας KFC. Πριν από αυτό, ο Sanders είχε αποτυχημένες προσπάθειες για καριέρα σε διάφορους τομείς, όπως ως δικηγόρος και ως πωλητής λαμπτήρων, ασφαλειών και ελαστικών. Οι αναφορές τον θέλουν να αποτυγχάνει πάνω από 1.000 φορές στην προσπάθεια του να πουλήσει σε κάποιο εστιατόριο τη συνταγή του για τηγανητό κοτόπουλο, κάτι που τελικά κατάφερε με την 1.010η. Αν ο Sanders είχε σταματήσει στο 1.009ο «όχι» που άκουγε, η βιομηχανία των fast-food θα ήταν σήμερα πολύ διαφορετική.

-2.- Rovio,

Το όνομα της Rovio είναι συνδεδεμένο με τα Angry Birds, το video game που ξεκίνησε από τα smartphones το 2009 για να φτάσει το 2012 να έχει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο downloads. Από εκεί, ακολούθησαν και άλλα παιχνίδια, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές με τα νευριασμένα πτηνά. Εντούτοις, από την ίδρυση της το 2003 ως Relude Oy και μέχρι την παρουσίαση του Angry Birds, η επιχείρηση ήξερε μόνο από αποτυχίες, έχοντας αναπτύξει 51 mobile games που δεν είχαν καμία ιδιαίτερη επιτυχία. Το 2009, λίγο πριν την παρουσίαση του Angry Birds, ήταν πολύ κοντά στην χρεοκοπία. Το 2015, ο πρώην CEO της Rovio, Pekka Rantala, θα δηλώσει πως «το 2009, η εταιρεία ήταν πολύ κοντά στην πτώχευση. Και στη συνέχεια ήρθε το 52ο παιχνίδι, τον Δεκέμβριο του 2009 και αυτό πραγματικά άλλαξε τα πάντα».

-3.- Steve Jobs – Apple,

Η συγκεκριμένη ιστορία έχει αποτελέσει ακόμα και θέμα ταινιών. Ο Jobs οδηγήθηκε σε αποχώρηση από την Apple, την εταιρεία της οποίας ήταν συνιδρυτής, το 1985. Από εκείνο το σημείο και μετά, η Apple ακολούθησε καθοδική πορεία. Φτάνοντας στο 1997 και με την εταιρεία από το Cupertino να βρίσκεται λίγο πριν την πτώχευση, ο Jobs επιστρέφει σε αυτήν και μέσα στα επόμενα χρόνια θα παρουσιάσει σημαντικά προϊόντα και καινοτόμες προτάσεις στις σειρές των iMac, των iPod και των iPhone. Πριν από μερικές ημέρες, έγινε η πρώτη αμερικανική εισηγμένη που ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια ( οι ΗΠΑ έχουν συνολικό ΑΕΠ 18,57 Τρις …).
Ο Jobs είπε κάποτε:
«Δεν το ήξερα τότε, αλλά αποδείχτηκε ότι η απόλυση μου από την Apple ήταν το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να μου έχει συμβεί».

-4.- Walt Disney,

Η σημαντικότερη – ίσως – εταιρεία στον τομέα της ψυχαγωγίας και των κινουμένων σχεδίων, η Walt Disney, μας σύστησε σε χαρακτήρες όπως ο Μίκυ Μάους και ο Ντόναλντ Ντακ. Η ιστορία όμως θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετική αν ο Disney είχε απογοητευτεί από τις προηγούμενες προσπάθειες του. Στα 20 του απολύθηκε από εφημερίδα γιατί δεν ήταν «αρκετά δημιουργικός». Στη συνέχεια, το πρώτο animation studio που ίδρυσε, υπό την ονομασία Laugh-O-Gram Studio, χρεοκόπησε μέσα σε δύο χρόνια και ο Disney αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρο του στο Hollywood. Εκεί, θα ιδρύσει το Disney Brothers Cartoon Studio, το οποίο αργότερα θα ονομαστεί Walt Disney Studio. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.
Ο Disney θα είναι υποψήφιος για 59 Όσκαρ και θα κερδίσει τα 22 από αυτά. Όπως θα πει αργότερα «όλες οι αντιξοότητες που είχα στη ζωή μου, όλα τα προβλήματά και τα εμπόδια, με ενίσχυσαν. Μπορεί να μην το συνειδητοποιείς όταν συμβαίνει, αλλά ένα χτύπημα στα δόντια μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο για εσένα».

Σημείωση: η Disney το 1985 ήθελε την Disneyland Ευρώπης να την εγκαταστήσει στην Ελλάδα, σε μια έκταση της Αναβύσσου Αττικής … η έκταση αυτή -στην Ανάβυσσο- ακόμη και σήμερα χρησιμοποιείται για στάθμευση σκαφών …

Η Disneyland της Ευρώπης εγκαταστάθηκε τελικά στο Παρίσι !
Ο ετήσιος τζίρος της είναι γύρω στα 10 δις ευρώ για την Γαλλία !

Πόσο είναι σήμερα το Ελληνικό ΑΕΠ και πόσο το Γαλλικό ;;;

Παρακαλώ ;;;

Μετά τιμής,
Ο πρόεδρος του «ΘΕΣΜΟΣ» (και όχι των θεσμών, επαίτες εεε επαίτες …)!

Ελλάς, Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano Milato, γιόρτασαν τα 2 χρόνια...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία