Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΣΚΟΠΙΑΝΟ-Βάση Ιντζιρλίκ-ΔΕΗ-ΚΥΠΡΟΣ-η σύνδεση- Η ΛΥΣΗ !

Must Read

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

ΣΚΟΠΙΑΝΟ-Βάση Ιντζιρλίκ-ΔΕΗ-ΚΥΠΡΟΣ-η σύνδεση- Η ΛΥΣΗ !(Και οι δεσμοί του 1992 και του 2018). 

Γίνεται πλέον ξεκάθαρο και αδιαμφισβήτητο, πως το Σκοπιανό ζήτημα, είναι δ η μ ι ο ύ ρ γ η μ α ελληνόφωνων κέντρων, επιχειρηματικών και πολιτικών (που άλωσαν και κορυφαίες -ηγετικές και στα Βαλκάνια και όχι μόνο- επιχειρήσεις που κάποτε ήταν Ελληνικές, όπως τον ΟΤΕ, την ΔΕΗ, τα Ελληνικά Πετρέλαια και άλλες) στο οποίο η διεθνής κοινότητα, απλά εμπλέκεται,

χωρίς να φέρει την ευθύνη ουσίας -και αν το 1878 κατά την απραγματοποίητητελικά συνθήκη του Αγ. Στέφανου υπήρχε το Ρωσικό έρεισμα και όφελος, σ ή μ ε ρ α όπως και το 1992 δεν υπάρχει και δεν υπήρχε κανένας ωφέλιμος λόγος «επαναφοράς» του α ν υ π ό σ τ α τ ο υ θέματος, εκτός του «λόγου του χρήματος» που ακόμη-ακόμη και την κ α ρ κ ι ν ο γ ό ν ο κερδοφόρο μπίζνα της δήθεν προστασίας του περιβάλλοντος και του ατόμου από την ανακύκλωση υλικών υποπροϊόντων και ζωικών κοπράνων την παρουσιάζει ως ευεργετική και αναπτυξιακή στην κοινωνία- !

Ο ALBERT EINSTEIN φέρεται να είπε κάποτε, πώς: «το δυσκολότερο πράγμα στον κόσμο είναι να καταλάβεις πως λειτουργεί ο Φόρος Εισοδήματος» !
Δεν έχω προσωπικά λόγο ή λόγους να το αμφισβητήσω, αλλά αν το είπε, πιστεύω πως η ανθρωπότητα αναγνώρισε ως προσωπικότητα, έναν άνθρωπο πολύ χαμηλού υ π ο β ά θ ρ ο υ !
Εκτός και αν το είπε υ π ο κ ι ν ο ύ μ ε ν ο ς από συμφέροντα της εποχής του, έτσι ώστε να δείξει στις τότε αγράμματες μάζες, πως συμπάσχει μαζί τους, και σε αυτή την περίπτωση, είναι ακόμη περισσότερο από βέβαιο, πως ήταν ένας άνθρωπος πολύ χαμηλού υ π ο β ά θ ρ ο υ !

Ά λ λ ω σ τ ε μόνον ένας Άπατρις, θα μπορούσε να έχει τεχνητή κ α θ ο λ ι κ ή αποδοχή …

Και αφού λοιπόν ένας ά π α τ ρ ι ς άνθρωπος χαρακτηρισμός της «υψηλής ευφυΐας» δεν καταλαβαίνει τις σχέσεις του χρήματος και των φόρων … τότε πως να τις καταλάβουν ολόκληρες μάζες, ακόμη και αστικών κοινωνιών …

Το Σ κ ο π ι α ν ό ζήτημα τώρα λοιπόν, είναι ένα θέμα που προκύπτει χωρίς να έχει καμιά ιστορική ή εθνική υπόσταση, και άρα ως τέτοιο δεν μπορεί να τελεσφορήσει (πράγμα που τελικά κατάλαβε και ο ίδιος ο γειτονικός λαός και το απέδειξε στο πρόσφατο δημοψήφισμά του) !

Θ ε μ ε λ ι ώ δ ε ς τίθεται το ερώτημα γιατί «επένδυσε» στο αβάσιμο θέμα η κυβέρνηση του 1992 και γιατί θέλει η κυβέρνηση του 2018 να το τελεσφορήσει υπέρ της γείτονος χώρας;

Οι δυο αυτές κυβερνήσεις, δεν έχουν ως μοναδικό κοινό τον σημερινό Υπουργό Άμυνας (ο οποίος το 1991 είχε διοριστεί στην διοίκηση της πτωχευμένης σήμερα ΕΛΙΝΤΑ από τον τότε πρωθυπουργό) και αρχηγό των ΑΝΕΛ ο οποίος εκλέχθηκε βουλευτής το 1993 μετά τον «επιτυχημένο διορισμό του» στην ΕΛΙΝΤΑ, και που έγινε πρώτη φορά υπουργός με την κυβέρνηση του 2007, ή τον συναινετικό των ΑΝΕΛ κύριον Κατσίκη περί της σύνθετου, έστω και μειοδοτικής κατά δήλωσή του ονομασίας (είπε τον περασμένο Ιανουάριο για την ΠΓΔΜ: «θα σεβαστούμε την αρχή της πλειοψηφίας εάν η πλειοψηφία μειοδοτήσει για τα εθνικά συμφέροντα»), ή τον Υφυπουργό Αμύνης κον Κ ο υ β έ λ η, ή τον σημερινό Υπουργό Ενέργειας και πρώην Οικονομίας κύριον-κύριον Γεώργιο Σ τ α θ ά κ η που την δεκαετία του ‘90 διετέλεσε: Διοικ. και Eπιστ. Συμβ. του Τεχνολογικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος της ETBA (αλήθεια πόσοι/ες που θα διαβάσουν το άρθρο μου αυτό θυμούνται περί τίνος πρόκειται;;;) 

αλλά καί … μέλος του «Συμβουλίου Oικονομικών Eμπειρογνωμόνων του Yπ. Eθνικής Oικονομίας» (!) … ή και άλλοι/ες (που δεν τους αναφέρω για λόγους συντομίας και για να μην κουραστούν οι αναγνώστες/τριες).

Η απάντηση στο θεμελιώδες ερώτημα του γ ι α τ ί, ίσως βρίσκεται:
• στις «επενδύσεις» της ΔΕΗ στην (αστεία) εταιρεία ενέργειας του συνεργάτη του Ζάεφ
• ή στις επενδύσεις του ΟΤΕ από την εποχή του 1990 στα Βαλκάνια
• ή σε άλλες εταιρείες …
Μόνο που η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ δεν ανήκουν πλέον μετοχικά 100 τοις % στο Ελληνικό Κράτος !
Και αν για τον ΟΤΕ που έχει ως CEO τον -έλληνα- κύριον Μιχαήλ Τσαμάζ (!) τα πράγματα είναι καθαρά με την συμμετοχή της Deutsche Telekom, την καθαρότητα της ΔΕΗ αναμένουμε !

Οι εταιρείες εμπλέκονται καθώς πρόκειται στην γείτονα να γίνει βάση του ΝΑΤΟ, οπότε ο πακτωλός των χρημάτων «δικαιολογεί» και την δημιουργία μειοδοτικού εθνικού ζητήματος (άλλωστε σε λίγα χρόνια θα ξεχαστεί, οι αμόρφωτοι λαοί ξεχνούν έτσι κι’ αλλιώς, εδώ ξεχνούν και προβληματίζονται χωρίς να βρίσκουν τις λύσεις προσωπικότητες της εμβέλειας του ALBERT EINSTEIN) !

Όμως κάτι δεν πηγαίνει καλά, οι μοιρασιές πάντα δεν γίνονται σωστά …

Η λ ύ σ η μπορεί να έρθει και από σπόντα, όπως, το να μην γίνει β ά σ η στα Σκόπια (και άρα ούτε στην Σερβία …) και να μεταφερθεί η βάση από το τουρκικό Ι ν τ ζ ι ρ λ ί κ, στην κατεχόμενη ΚΥΠΡΟ μας !
Γεγονός που γεωστρατηγικά είναι και ορθότερον και επενδυτικά, ίσως, ωφελιμότερον !

Σε αυτή την περίπτωση(της μεταφοράς της βάσης του Ιντζιρλίκ στην Κύπρο), αναμένω να δω τους Κυβερνητικούς Χειρισμούς της Ελλάδος και της Κύπρου !

Να θυμίσω γιατί έπεσε η κυβέρνηση του 1992, έπεσε όχι για το Σκοπιανό (αυτό ήταν το φαίνεσθαι και το θεαθήναι) άλλωστε είπαμε είναι ανυπόστατο το θέμα, έ π ε σ ε γιατί «έχασε» τους Ολυμπιακούς Αγώνες των 100 χρόνων οι οποίοι πήγαν στην Άτλαντα !
Βέβαια στην Ελλάδα έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, ναι, από το 1992 έως το 2004 πρόλαβαν και ιδρύθηκαν εταιρείες εκμετάλλευσης γης που απαλλοτρίωσαν εδάφη για να εγκατασταθούν τα Ολυμπιακά Ακίνητα και Στάδια, εταιρείες που «μπάλωσαν» με άσφαλτο τους Αθηναϊκούς και όχι μόνο δρόμους, αλλά και διάφορες άλλες διαφόρων αντικειμένων και εκπληρωμένων προσδοκιών …
Υπήρχαν και παλιές εταιρείες στις οποίες έγιναν μετοχικές μεταβολές !

Για την κυβέρνηση του 1992 η ιστορία έγραψε και η δικαιοσύνη ξέχασε !

Για την κυβέρνηση του 2018 η ιστορία «θα» γράψει και η δικαιοσύνη «θα» αξιολογήσει …

Μετά τιμής,
Σπύρος Θ. Αντωνίου
πρόεδρος του κόμματος «ΘΕΣΜΟΣ»

Ελλάς, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano Milato, γιόρτασαν τα 2 χρόνια...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία