Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΝΗ ΑΛΕΞΑΚΗ ΣΤΟ MAKEDONIAWEBTV.GR

Must Read

Ο Γιάννης Αλεξάκης πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι «Πότε θα με πας» από την Panik Platinum σε μουσική Βασίλη Δαραμούσκα και σε στίχους του Φώντα Θεοδώρου.
Ο νεαρός και ταλαντούχος τραγουδιστής μίλησε στο Makedonia Web Tv και το ξεκίνημα της καριέρας του, τις σπουδές του στη μουσική, για τις συνεργασίες του και μας αποκάλυψε πότε ήταν η πρώτη φορά που έπιασε μικρόφωνο στα χέρια του.


Αγαπητέ Γιάννη, σε καλωσορίζω στο makedoniawebtv.gr

 
Κωνσταντίνα καλώς σε βρήκα!

Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση σου! 


Πότε ξεκίνησε η ενασχόληση  σου με την μουσική ;


Η ενασχόληση μου με την μουσική ξεκίνησε από τα παιδικά μου χρόνια. Από πολύ μικρή ηλικία κατάλαβα με τι ήθελα να ασχοληθώ μεγαλώνοντας. Στα επτά μου οι γονείς μου, μου πήραν το πρώτο μου μπουζούκι και ξεκίνησα μαθήματα. Παράλληλα τραγουδούσα σε σχολικές εορτές σε χορωδία. Στο γυμνάσιο ξεκίνησα βυζαντινή μουσική και αργότερα φωνητική. Στα δεκαέξι μου τραγούδησα για πρώτη φορά επαγγελματικά.

 
Από που κατάγεσαι και πως ήρθες στην Αθήνα ;


Η καταγωγή μου είναι από ένα πολύ όμορφο χωριό την Συκέα. Βρίσκεται στην Νότια Λακωνία και είναι κοντά στην Μονεμβασιά. Εκεί μεγάλωσα, εκεί ξεκίνησα και εκεί πηγαίνω κάθε φορά που θέλω να ηρεμήσω, να αποφορτιστώ από τους έντονους ρυθμούς της πρωτεύουσας και φυσικά για να δω την οικογένεια μου. Ήρθα στην Αθήνα μόνιμα το 2015 ύστερα από μια μακρά πορεία σε μαγαζιά της επαρχίας όπου έκανα το αγροτικό μου, όπως συνηθίζεται να λέμε εμείς οι τραγουδιστές.Η επαρχία και τα μαγαζιά εκεί είναι μεγάλο σχολείο.Ξεκινάς με αργά σταθερά βήματα και σιγά σιγά αποκτάς τα εφόδια όπως το ρεπερτόριο το οποίο είναι το βασικότερο για έναν καλλιτέχνη. Το να έχεις μεγάλο ρεπερτόριο δηλαδή να μπορείς να σταθείς αξιοπρεπώς σε πολλά ήδη τραγουδιών είναι κάτι το οποίο καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την μετέπειτα πορεία σου. Από να σταθείς σε μια σκηνή μέχρι να ηγηθείς ενός σχήματος.


Έχεις κάνει μαθήματα φωνητικής ;

Μαθήματα φωνητικής, μαθήματα βυζαντινής μουσικής Ορθοφωνία και γενικά θεωρητικά μαθήματα και τεχνικές οι οποίες μας βοηθούν να καλλιεργούμε το ταλέντο μας. Ένα ακατέργαστο ταλέντο από μόνο του είναι σαν ένα ακατέργαστο διαμάντι, αν δεν το δουλέψεις δεν θα λάμψει. Καλό είναι όταν υπάρχει φυσικά το ταλέντο αλλά χρειάζεται και η σκληρή δουλειά για να το εξελίξεις. Σκληρή δουλειά, αφοσίωση και πίστη! 


Με ποια όνομα έχεις κάνει συνεργασίες και ποια ξεχωρίζεις ; 


Συνεργασίες αρκετές και όμορφες  αναμνήσεις, μέσα από τις οποίες κρατάω τα καλά για να μαθαίνω και να εξελίσσομαι. Αν μπορώ να θυμηθώ μια πρόσφατη συνεργασία μου είναι  το σχήμα με τον Θέμη Αδαμαντίδη, την Έλλη Κοκκίνου και τον Δήμο Αναστασιάδη στο Fever. Μια ωραία συνεργασία, ένας όμορφος χειμώνας στην μεγαλύτερη σκηνή της Αθήνας.


Πότε υπέγραψες συμβόλαιο σε δισκογραφική και πως προέκυψε ;


Το συμβόλαιο μου με την Panik Records υπεγράφη λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία του νέου μου κομματιού “Πότε θα με πας”. Είμαι πολύ χαρούμενος  γιατί παράλληλα με αυτό το συμβόλαιο ξεκίνησε και συνεργασία μου με τον παραγωγό κύριο Ηλία Μπενέτο έναν από τους καλύτερους στον χώρο της μουσικής, ένας άνθρωπος ο οποίος είναι γνωστής του αντικειμένου και μια μουσική εγκυκλοπαίδεια όπως τον αποκαλώ εγώ.  Έρχονται όμορφα πράγματα σύντομα! 


Πότε ξεκίνησε η πρώτη επαγγελματική σου συνεργασία ; 


Η επαγγελματική μου συνεργασία…Αχ τι μου θύμισες τώρα…Ήταν ένα χειμωνιάτικο βράδι σε μια ταβέρνα στην ιδιαίτερη πατρίδα μου όπου δούλευα ως σερβιτόρος. Ένας φίλος και όπως τον αποκαλώ από τότε δάσκαλος ο Δημήτρης Ξενοφωντίδης έτυχε να είναι εκεί με μια παρέα μουσικών. Ο Δημήτρης ήταν έμπειρος επαγγελματίας και χρόνια στον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης. Με φώναξαν να καθίσω στο τραπέζι τους, λίγο κρασί λίγο μεζέ και αρχίσαμε να τραγουδάμε παρέα. Μετά από λίγο μου είπε… μικρέ αύριο θα έρθεις από το μαγαζί θα μιλήσω με τον μαέστρο θα πεις λίγα τραγούδια και σιγά σιγά θα δούμε τι θα κάνουμε. Έτσι και έγινε. Την επομένη πήγα στο νυχτερινό κέντρο Ηχοδρόμιο στους Μολάους με πήρε από το χέρι ο Δημήτρης με πήγε στον μαέστρο και του είπε από εδώ ο μικρός τα λέει καλα. Τον ευχαριστώ όποτε μου δοθεί η ευκαιρία για αυτή την αληθινή στιγμή για αυτό το πρώτο βήμα. Κάπως έτσι ξεκινάμε όλοι, οι περισσότεροι αν όχι όλοι.

Η πρώτη σου δουλειά στην Αθήνα μετά από την επαρχία πως προέκυψε ; 


Η πρώτη μου συνεργασία στην Αθήνα ήταν σε έναν όμορφο χώρο στην Νέα Σμύρνη. Ένα μουσικό  μεζεδοπωλείο ονόματι “Τα καλά παιδιά”. Πήγα να με ακούσουν από σύσταση ενός φίλου. Το μαγαζί ξεκινούσε σε μια εβδομάδα και ενώ είχαν περάσει πολλοί γνωστοί στον χώρο έμπειροι τραγουδιστές και είχε κλείσει το σχήμα δέχτηκαν να με ακούσουν. Ο Νίκος και ο Μιχάλης, τα αφεντικά της επιχείρησης με ρώτησαν τι κάνω και πως βρέθηκα εκεί. Τους κοίταξα στα μάτια και τους είπα ” θέλω να είμαι εδώ γιατί πρέπει να είμαι εδώ. 
Λίγες κουβέντες αληθινές.Γυρνάει ο Νίκος και μου λέει καλώς όρισες. Τον ρωτάει ο Μιχάλης θα τον ακούσουμε; Να μας πει μερικά τραγούδια;Όχι του λέει δεν χρειάζεται. Προσλαμβάνεται.
Μετά από πολύ καιρό και ενώ καθόμασταν ένα βράδυ μετά την δουλειά τον ρώτησα γιατί με έκαιγε να μάθω..Νίκο γιατί με πήρες για δουλειά χωρίς να ακούσεις;;Γιατί είδα την σπίθα στα μάτια σου Γιαννάκη. Ήξερα ποσό το θες και ήθελα να σου δώσω μια ευκαιρία. Με δικαίωσες είπε και χαμογέλασε.
Έτσι ξεκίνησε το ταξίδι στην Αθήνα.


Τέλος θα ήθελα να μας πεις για το νέο σου κομμάτι και τι ετοιμάζεις ;


Το τραγούδι κυκλοφορεί από την Panik Platinum 
Ο τίτλος του τραγουδιού είναι “Πότε θα με πας” Μουσική: Βασίλης Δαραμούσκας. Στίχοι: Φώντας Θεοδώρου Σκηνοθεσία: Alex Konstantinidis Να περιμένετε όμορφα πράγματα σύντομα !
Ανυπομονούμε και σου ευχόμαστε τα καλύτερα !!

Καλή σας ακρόαση ! 

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΑΠΙΔΗ ΡΑΦΑΗΛ

Από τις εμφανίσεις του Θανάση Βασιλάκου στο Bodega Live Experience Αγαπημένο χρώμα; Μαύρο
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία