Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η ΒΕΡΓΙΝΑ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Must Read

Ο VIP PROTECTOR ΤΩΝ ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ή αλλιώς ο VIP PROTECTOR των διασήμων. Συστάσεις δεν...

Διαγωνισμός Πιροσκί 2023 στην Ευκαρπία Κιλκίς

Διαγωνισμός Πιροσκί 2023 στην Ευκαρπία Κιλκίς https://www.youtube.com/watch?v=OeswCNUAQOw

Σε «εμφύλιο» ο ΔΗΣΥ-«Υπόγεια Ρεύματα»  οδηγούν σε διάσπαση

Ο αδικημένος Νεοφύτου, ο «πάρτα όλα» Χριστοδουλίδης και ο ρόλος Αναστασιάδη

Του Δημοσιογράφου Στέργιου Καλόγηρου

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες μετατρέπεται το πολιτικό σκηνικό στην Κύπρο λίγα μόλις 24ωρα πριν από τις Προεδρικές Εκλογές. Η εκτίμηση μάλιστα για αναταράξεις και ανατροπές στην πολιτική σκακιέρα αμέσως μετά τις εκλογές, φαίνεται το πιο ορατό σενάριο την ώρα που οι δημοσιογραφικές πληροφορίες και το ρεπορτάζ της ΒΕΡΓΙΝΑ ΚΥΠΡΟΥ αναδεικνύουν πτυχές πολιτικών μεθοδεύσεων που μπορεί να τινάξουν τη μπάγκα,  κυριολεκτικά στον αέρα. 

Ολοταχώς για διάσπαση ο Δημοκρατικός Συναγερμός

Η διάσπαση του ΔΗΣΥ καθώς οδεύουν οι ψηφοφόροι προς την κάλπη είναι ένα ενδεχόμενο που μπορεί να μην είναι ορατό με την πρώτη ματιά, ωστόσο διατρέχει τις σχέσεις των πολιτικών στελεχών του κόμματος. Η επίσημη θέση του ΔΗΣΥ είναι «ψήφος κατά συνείδηση» και «υπεύθυνη αντιπολίτευση» όμως πίσω από τις κάμερες και τα μικρόφωνα λέγονται και ακούγονται πολλά και μάλιστα σε πολύ έντονο ύφος.  Η πρόσφατη συνεδρίαση του κόμματος ήταν κάτι παραπάνω από επεισοδιακή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ορισμένων εάν δεν ήταν τόσο κοντά οι εκλογές μπορεί και να «έριχνε και την αυλαία». Ποιον πραγματικά θα στηρίξει το ΔΗΣΥ στο δεύτερο γύρο. Χρειάστηκε (για μία ακόμη φορά) η παρέμβαση του Νίκου Αναστασιάδη από το εξωτερικό για να διατυπωθεί μια σολομώντεια άποψη ή κατ άλλους νηφάλια «η ψήφος κατά συνείδηση». Ωστόσο, Η διαφύλαξη της ενότητας, που υποτίθεται ότι είναι το ζητούμενο μοιάζει ανέφικτη. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν υποστηρίζει επίσημα κανέναν από τους δύο (επικρατέστερους) υποψηφίους αφού δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που έχει θέσει το κόμμα. Η πρωτιά του Νίκου Χριστοδουλίδη ωστόσο με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί το Δημοκρατικό Συναγερμό σε διάσπαση. Από τη μια ο Υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Κασουλίδης, τάσσεται υπέρ του κ Μαυρογιάννη προβάλλοντας ως επίσημο λόγο αυτής της επιλογής, το Κυπριακό και από την άλλη το outsider Νίκος Χριστοδουλίδης φαίνεται να «παίρνει κεφάλι» και να κερδίζει τις εκλογές

Ριγμένος και Αδικημένος ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Μέσα σε αυτό το γεμάτο ένταση σκηνικό ο Αβέρωφ Νεοφύτου φαίνεται να οδηγείται σε ψυχολογικό αδιέξοδο πιεσμένος ανάμεσα σε λυκοφιλίες, προδοσίες και ημέτερων που «σφυρίζουν κλέφτικα» Ο ίδιος κι ενώ για χρόνια περίμενε να είναι εκείνος, ο προτεινόμενος υποψήφιος από την παράταξη, ξαφνικά βλέπει άλλος να είναι ο «εκλεκτός» με τον ΠτΔ Νίκο Αναστασιάδη να κάνει τώρα, κατόπιν εορτής, τρεις αναρτήσεις υπέρ του Νίκου Χριστοδουλίδη, ενώ προεκλογικά τηρούσε σιγήν ιχθύος. 

Σε ανοιχτό ή κρυφό διάλογο με το ΑΚΕΛ;

Και παρά την κοινή δήλωση Αναστασιάδη-Νεόφυτου, κάποιοι ισχυρίζονται ότι σ αυτές τις εκλογές παίζεται πλέον το  «κεφάλι του  Αβέρωφ Νεοφύτου» ο οποίος θα ήθελε έναν περισσότερο ενεργό ρόλο για τον ίδιο και το ΔΗΣΥ στην επόμενη Κυβέρνηση. Στο μεταξύ μια άλλη ανακοίνωση, αυτή του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή, σχετικά με τον 2ο γύρο των εκλογών πυροδοτεί ακόμη περισσότερο το πολωμένο κλίμα.

Ο Νίκος Νουρής αναφέρει ότι «στελέχη της παράταξης εργολαβικά προβαίνουν σε δημόσιες τοποθετήσεις σε μια προσπάθεια ποδηγέτησης των μελών και φίλων του Δημοκρατικού Συναγερμού προσπαθώντας να πεισθούν για τη στήριξη του υποψηφίου του ΑΚΕΛ». Ποιος ή ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτόν τον …υπόγειο δίαυλο επικοινωνίας; Κάποιοι τοποθετούν στο κάδρο τον  Αβέρωφ Νεοφύτου . Ο ίδιος διαψεύδει κατηγορηματικά κάτι τέτοιο. Το ΑΚΕΛ πάλι όχι. 

Το θέμα είναι ότι η επόμενη μέρα των εκλογών θα φέρει «τσουνάμι» εξελίξεων σε παγιωμένα κόμματα της Κύπρου. Οι μετασεισμοί της κάλπης των Προεδρικών Εκλογών θα φέρουν εξελίξεις και …μετατοπίσεις στην ευρύτερη πολιτική σκηνή. Άλλωστε η περιοχή της Μεσογείου, όπως με δραματικό τρόπο συνειδητοποιούμε, είναι σεισμική.  

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Ο VIP PROTECTOR ΤΩΝ ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ή αλλιώς ο VIP PROTECTOR των διασήμων. Συστάσεις δεν...

Π.ΠΑΠΠΑΣ: “Γιατί δεν δίνει ο Δήμος άδεια λειτουργίας για την πισίνα του Ειδικού Σχολείου;”

Την ώρα που άλλοι Δήμοι της Ελλάδος προχωρούν σε ανακαίνιση των αύλιων χώρων σε όλα τα σχολικά...

Διαγωνισμός Πιροσκί 2023 στην Ευκαρπία Κιλκίς

Διαγωνισμός Πιροσκί 2023 στην Ευκαρπία Κιλκίς https://www.youtube.com/watch?v=OeswCNUAQOw

Παρέλαση 21ης Ιουνίου 2023 στο Κιλκίς ( 97 ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ )

Παρέλαση 21ης Ιουνίου 2023 στο Κιλκίς.Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής

ΜΠΑΖΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ ΑΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΧΕΡΣΟΥ

Κοιμητήρια Χέρσου. Βρομιά, πεταμένα χώματα και πέτρες παντού, διάδρομοι κλεισμένοι από μπάζα και άλλα πολλά. Αυτή είναι...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία