Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Άτυπη Συνάντηση Διευθυντών Αμυντικής Πολιτικής ΕΕ (Μπλέντ 15-16 Ιουλ 21)

Must Read

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

Ο Γενικός Διευθυντής ΠΕΑΔΣ Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος συμμετείχε στην Άτυπη Σύνοδο των Διευθυντών Αμυντικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) που πραγματοποιήθηκε στο Μπλέντ της Σλοβενίας την 15 και 16 Ιουλίου 2021, με κύριο αντικείμενο την ανάπτυξη της ανθεκτικότητας της Ένωσης στο πλαίσιο της «Στρατηγικής Πυξίδας» καθώς και το επιχειρησιακό σκέλος της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας.
Κατά την παρέμβασή του ο κ. Μπαλωμένος ανέδειξε το ζήτημα αντιμετώπισης των νέων προκλήσεων ασφαλείας μέσω των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι αμυντικές πρωτοβουλίες της ΕΕ. Επίσης, τόνισε ότι η Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία (PESCO) και τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας (European Defence Fund) πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την Έρευνα και Ανάπτυξη σύγχρονων και αναδυόμενων τεχνολογιών, ενώ προτεραιότητα θα πρέπει να αποτελέσει και η προώθηση της εφαρμογής του διαστημικού προγράμματος της ΕΕ.
Στον τομέα των επιχειρήσεων, ο Γενικός Διευθυντής ΠΕΑΔΣ επεσήμανε την ανάγκη για βελτίωση της επίγνωσης κατάστασης στο θαλάσσιο χώρο, τονίζοντας ότι η Ένωση πρέπει να είναι αξιόπιστος πάροχος θαλάσσιας ασφάλειας, ενώ κατέδειξε τη σπουδαιότητα της Στρατηγικής Επικοινωνίας (STRATCOM) ως κρίσιμου όπλου κατά της παραπληροφόρησης, υπενθυμίζοντας στους ομολόγους του την περίπτωση των επεισοδίων που έλαβαν χώρα προ έτους στα βορειανατολικά σύνορα με την Τουρκία. Τέλος, τόνισε τη σημασία που πρέπει να αποδοθεί στο πλαίσιο της Στρατηγικής Πυξίδας, στη Ρήτρα Αμοιβαίας Συνδρομής και τη Ρήτρα Αλληλεγγύης για την αξιοπιστία της αποφασιστικότητας της Ένωσης.
Στο περιθώριο της Άτυπης Συνόδου ο Γενικός Διευθυντής ΠΕΑΔΣ είχε εποικοδομητική διμερή συνάντηση με τον Πορτογάλο ομόλογό του κ. Paulo Jorge Lopes Lourenço κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αμυντική συνεργασία των δύο χωρών σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και τις προκλήσεις ασφαλείας στη Νοτιοανατολική Αφρική και την Ανατολική Μεσόγειο.

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano Milato, γιόρτασαν τα 2 χρόνια...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία