Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Λευτέρης Αβραμάκης: «36.500 απολύσεις σε μια ημέρα και η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη»

Must Read

Μουντιάλ 2022: Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Το Μουντιάλ 2022 βρίσκεται προ των πυλών κι ήδη έχει γράψει ιστορία,...

Πέτρος Χατζέλλης

Είναι νέος ωραίος και πολλά υποσχόμενος έχει μια μαγευτική ξεχωριστή φωνή που...

Ο αντίκτυπος των πολιτικών της κυβέρνησης σε ότι αφορά την πραγματικότητα στην αγορά εργασίας, αρχίζει να αποτυπώνεται πλέον και στα στοιχεία που δημοσιεύει το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ». Το ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων τον μήνα Ιούνιο ήταν αρνητικό καταγράφοντας απώλειες 12484 θέσεων εργασίας. Οι απολύσεις τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου αυξήθηκαν δραματικά, ενώ μόνο την τελευταία ημέρα του Ιουνίου (30/6) χάθηκαν περισσότερες από 36500 θέσεις εργασίας.

Τα στοιχεία αυτά προοιωνίζουν, ραγδαία αύξηση της ανεργίας το επόμενο διάστημα όταν και θα λήξει η περίοδος «απαγόρευσης» των απολύσεων για όσες επιχειρήσεις εντάχθηκαν στα αναποτελεσματικά, όπως αποδεικνύεται, κυβερνητικά μέτρα στήριξης της οικονομίας. Πέραν αυτών, η επέκταση των συμβάσεων εκ περιτροπής εργασίας, η διαιώνιση των εργαζομένων σε αναστολή, η αναστολή δραστηριότητας επιχειρήσεων που αυξάνεται, τα λουκέτα, η μείωση των αποδοχών της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων, αλλά και η πολιτική μεγάλων επιχειρήσεων που δεν έχουν πληγεί από την ύφεση αλλά λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό ακόμα και κατά 50% επικαλούμενες τα μέτρα προστασίας και τον περιορισμό ταυτόχρονης παρουσίας ατόμων στα καταστήματα, διαμορφώνουν μια πραγματικότητα που τροφοδοτεί την ύφεση, την κοινωνική και οικονομική κρίση.

Η κυβέρνηση αντί να παραδεχτεί τα πολλά λάθη που έχει κάνει στην οικονομική διαχείριση των συνεπειών του COVID – 19, αντί να προσπαθήσει έστω να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκαλούνται από τις πολιτικές της, επενδύει στη δημιουργική λογιστική επιλέγοντας και αναδεικνύοντας συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία, αντί να αποτυπώσει την πλήρη εικόνα ως οφείλει. Επιλέγει για μια ακόμη φορά την επικοινωνία αντί για την ουσία και επιμένει σε μια πολιτική που πολλαπλασιάζει καθημερινά τα αδιέξοδα. «Βαφτίζοντας» μη οικονομικά ενεργούς τους άνεργους, δεν αλλάζει η κατάστασή τους, όπως δεν αλλάζει και η κατάσταση δεκάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα που δεν έχουν πλέον πελάτες, ακούν μεγαλόστομες εξαγγελίες που οδηγούν σε συνοπτικές απορρίψεις κάθε αιτήματος τους για οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων τους.

Σε αυτές τις τραγικές συνθήκες, η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει και μια νέα πολιτική όπου το κράτος θα πάρει την ιδιοκτησία των σπιτιών όλων όσων αδυνατούν να πληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια. Το ότι θα ερχόταν η στιγμή που «η δεξιά θα πάρει τα σπίτια» και οι νοικοκύρηδες θα πληρώνουν ενοίκιο στο κράτος, είναι κάτι που ξεπερνά κάθε απαισιόδοξο σενάριο όλων των πολιτικών αντιπάλων της ΝΔ.

Τα προβλήματα που προκαλούνται στην ελληνική κοινωνία, στους εργαζόμενους, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους βιοπαλαιστές, στους αγρότες, στους κτηνοτρόφους, στον τουρισμό, δεν είναι ατομική τους ευθύνη. Είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής που χρησιμοποιεί την κρίση του COVID-19 ως άλλοθι για να επιβάλλει τις πιο σκληρές, τις πιο απάνθρωπες νεοφιλελεύθερες εμμονές της. Σε αυτές τις πολιτικές, η απάντηση δεν είναι ατομική ευθύνη, η λύση δεν είναι ο καθένας μόνος του και όποιος αντέξει. Σε αυτές τις συνθήκες χρειάζεται ενότητα, αλληλεγγύη και συλλογικός αγώνας ανατροπής. Δεν είμαστε ζούγκλα όπου θα επιβιώσει ο πιο ισχυρός. Είμαστε μια οργανωμένη κοινωνία που παρά τα προβλήματά της πρέπει να επιβιώσει συνολικά και να Μείνουμε Όλοι Όρθιοι. Οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί για το μέγεθος της κρίσης που για μια ακόμη φορά θα κληθούν οι προοδευτικές δυνάμεις και η αριστερά να αντιμετωπίσουν. Έχουμε μπροστά μας μια νέα κρίση που προκαλεί και πάλι η συντηρητική παράταξη.

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Μουντιάλ 2022: Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Το Μουντιάλ 2022 βρίσκεται προ των πυλών κι ήδη έχει γράψει ιστορία,...

Πέτρος Χατζέλλης

Είναι νέος ωραίος και πολλά υποσχόμενος έχει μια μαγευτική ξεχωριστή φωνή που σε καθηλώνει ! Είναι 27...

Ο Στράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Κολοκούρης στον Αντέννα Νότιας Ελλάδας:«είναι πολύ πιθανόν να οδηγηθούμε σε πολέμο με την Τουρκία»

Ο υποστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Κολοκούρης,βρέθηκε φιλοξενούμενος στο Ραδιόφωνο του Αντέννα Νοτιας Ελλάδας την Παρασκευή 7.10.2022 στην εκπομπή...

Βίκτορ Όρμπαν: Στο πλευρό των Μελόνι – Σαλβίνι – Μπερλουσκόνι

Πιστός στο πατριωτικό του δρόμο ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν έσπευσε να συγχαρεί τους ηγέτες του κεντροδεξιού...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία