Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Εθιμοτυπική επίσκεψη Διοικητή 1ης Μεραρχίας Πεζικού στο Δήμαρχο Κιλκίς

Must Read

Συνεκπαίδευση Ελλάδας και ΗΠΑ στη Νέα Σάντα. Εντυπωσιακές εικόνες

Συνεκπαίδευση στρατιωτικών μονάδων Ελλάδας και ΗΠΑ διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή Νέας Σάντας...

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη πραγματοποίησε σήμερα ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Γούναρης, συνοδευόμενος από τον Ταξίαρχο της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ‘’Πόντος’’ Θωμά Δημόπουλο με την ευκαιρία της επίσκεψης στην έδρα της Ταξιαρχίας για την παρακολούθηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκαν οι άρρηκτοι δεσμοί συνεργασίας Δήμου Κιλκίς και στρατού και η θετική συμβολή του τελευταίου στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς κατέστησε το Μέραρχο κοινωνό της αναστάτωσης που έχουν προκαλέσει στην τοπική κοινωνία ενέργειες και σχόλια περί δυνητικής απεγκατάστασης του στρατιωτικού σχηματισμού της 71ης Α.Μ. Ταξιαρχίας και της μεταφοράς του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ). Οι θεσμικοί φορείς είναι κάθετα αντίθετοι στην προοπτική αποδυνάμωσης της περιοχής μας από την παρουσία του στρατού τόνισε ο κ. Κυριακίδης και ενημέρωσε τον κ. Γούναρη για την κοινή επιστολή διαμαρτυρίας, που απεστάλη στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με τη συνυπογραφή του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, του ιδίου ως Δημάρχου Κιλκίς και του Προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κιλκίς.

Ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, για το ζήτημα αυτό, παρέπεμψε στη δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας όπου διευκρινίζεται ότι με βάση την υφιστάμενη επιχειρησιακή σχεδίαση στη διάταξη των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων δεν τίθεται θέμα μετακίνησης της 71ης Α.Μ. Ταξιαρχίας ‘’Πόντος’’.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς επαίνεσε το αξιόμαχο των στρατιωτικών δυνάμεων της 71ης Ταξιαρχίας ενώ δήλωσε, τέλος, ότι προσβλέπει σε μια δημιουργική συνεργασία με τον Διοικητή της 1ης Μεραρχίας Πεζικού επ’ ωφελεία του τόπου.

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Συνεκπαίδευση Ελλάδας και ΗΠΑ στη Νέα Σάντα. Εντυπωσιακές εικόνες

Συνεκπαίδευση στρατιωτικών μονάδων Ελλάδας και ΗΠΑ διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή Νέας Σάντας στο Κιλκίς. Η συνεκπαίδευση έγινε στο...

Υπόθεση Μπεκατώρου: Συνέντευξη του Δικηγόρου Στέλιου Σούρλα στον Άρη Γάτα και στο Σταθμό ΕΡΑ ΣΠΟΡ

Υπόθεση Μπεκατώρου: Συνέντευξη του Δικηγόρου Στέλιου Σούρλα στον Άρη Γάτα και στο Σταθμό ΕΡΑ ΣΠΟΡ

Κίνηση Πολιτών Δήμου Παιονίας: Αίρουμε την εμπιστοσύνη μας στον δήμαρχο και στους δημοτικούς συμβούλους

Ανακοίνωση Κίνησης Πολιτών Δήμου Παιονίας Η Κίνηση Πολιτών Δήμου Παιονίας, μετά από όλα αυτά που...

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΠΕΛΛΑΣ

Για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε οικία στη Δ.Ε. Κρύας Βρύσης Πέλλας, ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας κατά τις...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία