Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Βεσυρόπουλος: Ερχεται νομοσχέδιο με νέες φοροελαφρύνσεις -Τι θα περιλαμβάνει

Must Read

Δωρεάν διανομή προστατευτικών μασκών από τον ΦΣ Κιλκίς και τον ΠΦΣ, σε Κιλκίς και Παιονία

Στη δωρεάν διανομή συνολικά περίπου 2.000 προστατευτικών μασκών στους πολίτες σε Κιλκίς,...

ΠΦΣ: Αντιγριπικός εμβολιασμός 2020

ΠΦΣ: Αντιγριπικός εμβολιασμός 2020 https://www.facebook.com/PFS.GR/videos/754336132093053

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΗΧΗΤΙΚΟ <> ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΟΝ ΕΝΤΟΛΕΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ MAKEDONIAWEBTV.GR ;;;

Έχει ο καιρός γυρίσματα αγαπητέ. Σε είχα προειδοποιήσει αλλά μάλλον δεν το...

Νέο νομοσχέδιο με στοχευμένες φοροελαφρύνσεις προανήγγειλε από τη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, σημειώνοντας ότι θα ψηφιστεί ως το τέλος Ιουλίου.

Ο υφ. Οικονομικών τόνισε ότι ο νομοσχέδιο αυτό περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις, όπως:

την αναστολή υποχρέωσης καταβολής τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες κανονικού καθεστώτος ΦΠΑ,
τις μειώσεις στα τέλη ταξινόμησης των επιβατικών αυτοκινήτων,
τη σύσταση επιτροπής εξώδικης επίλυσης φορολογικών διαφορών, που στοχεύει στην ταχεία επίλυση των εκκρεμών φορολογικών διαφορών,
την παροχή δυνατότητας στις επιχειρήσεις να παρέχουν δωρεάν μετοχές στους εργαζόμενους ως κίνητρο επιβράβευσης και τη θέσπιση χαμηλού φορολογικού συντελεστή 15% για τους εργαζόμενους, σε ό,τι αφορά στη φορολόγηση υπεραξίας από την πώληση των μετοχών,
την παροχή κινήτρων σε αλλοδαπούς συνταξιούχους να μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα και να υπαχθούν σε εναλλακτική φορολόγηση του εισοδήματός τους, αλλοδαπής προέλευσης, με φορολογικό συντελεστή 7% για χρονικό διάστημα δέκα ετών.
Το νομοσχέδιο θα έχει ψηφιστεί μέχρι το τέλος του μήνα.
«Προχωράμε και κοιτάμε μπροστά. Προχωράμε μαζί με τους πολίτες σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και λαμβάνουμε όσα μέτρα χρειάζονται για να μην μείνει κανείς αβοήθητος, για να μη μείνει πίσω κανείς» ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος αναφερόμενος στις φορολογικές διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την Εταιρική Διακυβέρνηση και την Κεφαλαιαγορά και αφορούν τις περισσότερες δόσεις αποπληρωμής του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος τόνισε πως «το νομοθετικό έργο της Κυβέρνησης, παράλληλα με το εκσυγχρονιστικό και μεταρρυθμιστικό του πρόσημο, σε συγκεκριμένες θεσμικές παρεμβάσεις, συνδυάζεται και με καίριες νομοθετικές ρυθμίσεις, που στοχεύουν στη στήριξη των πολιτών και της πραγματικής οικονομίας αλλά και στην άμβλυνση των συνεπειών από την πανδημία».

Για τις φορολογικές διατάξεις, ο κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος επισήμανε πως οι ρυθμίσεις αυτές έχουν προσανατολισμό την στήριξη των φορολογούμενων πολιτών στη διαδικασία εξόφλησης των υποχρεώσεών τους. Ο τρόπος εξήγησε που επελέγη είναι η αύξηση του αριθμού των δόσεων. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η εξόφληση σε οκτώ μηνιαίες δόσεις του φόρου εισοδήματος, τόσο για τα φυσικά όσο και για τα νομικά πρόσωπα, με το χρονικό εύρος καταβολής των σχετικών δόσεων να εκτείνεται έως τον Φεβρουάριο του 2021, ενώ όσοι καταβάλλουν εφ άπαξ τον φόρο εισοδήματος θα έχουν έκπτωση 2%. Σχετικά δε, με την αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ, οι δόσεις αυξάνονται σε έξι, ενώ υπάρχει σαφής πρόβλεψη και αναφορά ότι σε περίπτωση που η πράξη προσδιορισμού του φόρου εκδοθεί εντός του Σεπτεμβρίου 2020, η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 και η τελευταία μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου του 2021». Ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι οι επιπλέον δόσεις εξόφλησης του φόρου εισοδήματος θα έχει αναδρομική ισχύ και περιλαμβάνει και τους φορολογούμενους που έχουν ήδη υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση πριν τη δημοσίευση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, υπογράμμισε πως «η Κυβέρνηση παρεμβαίνει στοχευμένα, πήρε και θα συνεχίσει να παίρνει μέτρα για τη στήριξη επιχειρήσεων, εργαζομένων αλλά και των φορολογούμενων πολιτών». Αναφέρθηκε στην Επιστρεπτέα προκαταβολή λέγοντας πως στην πρώτη φάση μπήκαν 52.490 που μοιράστηκαν 602 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα Μάιο. Στην δεύτερη φάση εντάχθηκαν 21.805 ατομικές επιχειρήσεις και 31.405 νομικά πρόσωπα και η οικονομική ενίσχυση για κάθε επιχείρηση κινήθηκε κατά μέσο όρο στα 11.500 ευρώ, ενώ είναι ακόμα σε εξέλιξη αυτός ο δεύτερος γύρος της επιστρεπτέας προκαταβολής, συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ, κατά τον οποίο απορροφώνται διαρκώς οι σχετικές πιστώσεις» και τόνισε πως το πεδίο των δικαιούχων, διευρύνεται αφού εντάσσονται μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ακόμα και αν ήταν προβληματικές κατά την 31-12-2019 αλλά και ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους που διαθέτουν φορολογική ταμειακή μηχανή». Και τόνισε πως θα ακολουθήσει και τρίτη φάση στην οποία θα ενταχθούν οι επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους αλλά και χωρίς ταμειακή μηχανή του τουριστικού εποχιακού κλάδου.

Ο κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος με προσθήκη στην τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει την τοποθέτηση υποθαλάσσιων αγωγών και καλωδίων παρέχει την δυνατότητα σε ξενοδοχεία, κάμπινγκ και σύνθετα τουριστικά καταλύματα να προβαίνουν σε τοποθέτηση υποθαλάσσιων αγωγών και καλωδίων για έργα όπως η εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού, στις περιοχές όπου δεν υφίσταται δίκτυο αποχέτευσης και η αφαλάτωση για τις περιοχές όπου δεν υπάρχει επάρκεια νερού. Παράλληλα, τους δίνεται η δυνατότητα να τοποθετούν και άλλες κατασκευές, όπως πλωτές προβλήτες, εξέδρες και ναύδετα, τα οποία συμβάλλουν στην αναβάθμιση του συνολικού τουριστικού προϊόντος. Τα έργα αυτά εντάσσονται στη διαδικασία αδειοδότησης του άρθρου 14 του ν. 2971/2001, όπου, μεταξύ άλλων, απαραίτητη προϋπόθεση για την αδειοδότησή τους είναι η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και η εγκεκριμένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, δύο ασφαλιστικές δικλίδες που κινούνται στην κατεύθυνση προστασίας του περιβάλλοντος.


Πηγή: iefimerida.gr


ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Δωρεάν διανομή προστατευτικών μασκών από τον ΦΣ Κιλκίς και τον ΠΦΣ, σε Κιλκίς και Παιονία

Στη δωρεάν διανομή συνολικά περίπου 2.000 προστατευτικών μασκών στους πολίτες σε Κιλκίς,...

ΠΦΣ: Αντιγριπικός εμβολιασμός 2020

ΠΦΣ: Αντιγριπικός εμβολιασμός 2020 https://www.facebook.com/PFS.GR/videos/754336132093053

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΗΧΗΤΙΚΟ <> ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΟΝ ΕΝΤΟΛΕΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ MAKEDONIAWEBTV.GR ;;;

Έχει ο καιρός γυρίσματα αγαπητέ. Σε είχα προειδοποιήσει αλλά μάλλον δεν το κατάλαβες. Τι συμβαίνει άραγε αν...

Σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια

Συνελήφθη χθες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπάλληλους της Π.Υ Καλαμάτας, ένας άνδρας ως υπαίτιος...

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/10: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΟΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΟΥΛΑ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ ΣΤΟ VILLA MERCEDES. ARE YOU READY?

Για 3η συνεχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στο Villa Mercedes ο Γιάννης Γρόσης, συνεχίζοντας να μαγεύει τον κόσμο...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία