Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δωρεά βιβλίων στη μνήμη του Νίκου Ταχτσίδη

Must Read

Μια πολύ συγκινητική δωρεά δέχθηκε σήμερα ο Δήμος Κιλκίς από τα παιδιά του αδικοχαμένου Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Νίκου Ταχτσίδη.

Σεβόμενοι την επιθυμία του πατέρα τους ο Χρήστος και η Ελισσάβετ αποφάσισαν να διαθέσουν χίλια περίπου βιβλία παιδικής λογοτεχνίας στο Δήμο Κιλκίς.‘’Πρόκειται για μια δωρεά αγάπης στη μνήμη του πατέρα μας, του φωτεινού και γελαστού Νίκου’’ είπαν ο γιος και η κόρη του κατά τη συνάντησή τους με το Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη που αποδέχθηκε συναισθηματικά φορτισμένος την ευγενική χειρονομία τους. 

‘’Η μνήμη του αγαπημένου συναδέλφου μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς θα παραμείνει ζωντανή και αναλλοίωτηστους συνδημότες μας και κυρίως στους νέους συνδημότες μας με γέφυρα τη γνώση’’ επισήμανε ο Δήμαρχος Κιλκίς. Ευχαρίστησε θερμά την οικογένειά του για την τιμητική παρακαταθήκη που αφήνουν στο Δήμο στη μνήμη του πατέρα τους και τόνισε ότι αυτή θα αξιοποιηθεί.    

Η δωρεά της προσωπικής βιβλιοθήκης του Νίκου Ταχτσίδηπεριλαμβάνει κυρίως λογοτεχνικά βιβλία (πεζογραφία και ποίηση) βιβλία ιστορίας και τέχνης, τα οποία προσφέρονται για τη μάθηση και την ψυχαγωγία του παιδικού αναγνωστικού κοινού. Παρά  το γεγονός ότι ο αείμνηστος πρώην Αντιδήμαρχος Κιλκίς ήταν πολιτικός μηχανικός είχε ιδιαίτερη έφεση στο διάβασμα και μελετούσε την ιστορία και τη δημοτική ποίηση.   

Ο Νίκος Ταχτσίδης υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως απλός δημοτικός σύμβουλος και από τη θέση του Αντιδημάρχου με πίστη στις ιδέες του και με αγάπη για τον τόπο του. Ο αιφνίδιος θάνατός του το καλοκαίρι του 2018 βύθισε σε βαρύ πένθος την τοπική μας κοινωνία.

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΑΠΙΔΗ ΡΑΦΑΗΛ

Από τις εμφανίσεις του Θανάση Βασιλάκου στο Bodega Live Experience Αγαπημένο χρώμα; Μαύρο
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία