Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «Να παραταθεί το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τους νέους επιστήμονες»

Must Read

Τριάντα τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή (Αρ. Πρωτ. 1948/14.11.19) με την οποία ζητούν από την κυβέρνηση να διατηρήσει σε ισχύ το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο 3200 νέοι επιστήμονες στελέχωσαν με συμβάσεις 12 μηνών φορείς του ελληνικού κράτους. 

Οι Βουλευτές αναφέρουν ότι οι δωδεκάμηνες αυτές προσλήψεις τροφοδότησαν το ελληνικό δημόσιο με αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό το οποίο δεν μπορούσε να εξασφαλιστεί λόγω των μνημονιακώνπεριορισμών προσλήψεων. Ταυτόχρονα, αναφέρουν ότι το διάστημα που απασχολούνται αυτοί οι νέοι επιστήμονες στο ελληνικό δημόσιο κατέστη εφικτό να υλοποιηθούν πολλά νέα προγράμματα που διευκόλυναν σημαντικά την εξυπηρέτηση των πολιτών σε μια σειρά υπηρεσιών. Επιπρόσθετα, τονίζουν ότι η απασχόληση αυτών των επιστημόνων μέσω του ΟΑΕΔ εντάσσεται στις επιθυμητές πολιτικές ανάσχεσης της φυγής των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό. Τέλος, αναφέρουν ότι ο προϋπολογισμός της συγκεκριμένης δράσης του ΟΑΕΔ δεν έχει εξαντληθεί και υπάρχουν οι πιστώσεις για να συνεχιστεί η πρόσληψη νέων επιστημόνων μέσω ΟΑΕΔ σε φορείς του δημοσίου και ζητούν από το Υπουργείο Εργασίας να συνεχιστεί η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων σε αυτή την κατεύθυνση. 

Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία δήλωσε:

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε πολλές θετικές πολιτικές προκειμένου να ανασχεθεί η φυγή νέων επιστημόνων στο εξωτερικό. Μία από αυτές ήταν και η πρόσληψη σε φορείς του δημοσίου μέσω του ΟΑΕΔ. Ζητούμε από την κυβέρνηση να το διατηρήσει και ελπίζουμε ότι θα επιτρέψει σε όλους τους δημοσίους φορείς των Σερρών να προβούν σε ορισμένες προσλήψεις έστω και ορισμένου χρόνου για να καλύψουν τρέχουσες ανάγκες τους, κυρίως όμως για να συγκρατηθούν οι νέοι επιστήμονες στον τόπο μας. Είμαστε ο φτωχότερος Νομός της Ελλάδας και έχουμε πραγματικά ανάγκη να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας άμεσα. Οι νέοι που θα αξιοποιήσουν αυτό το πρόγραμμα θα αποκτήσουν χρήσιμη επαγγελματική εμπειρία και οι δημόσιες υπηρεσίες θα μπορούν να εξυπηρετούν καλύτερα τους πολίτες και να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους».    

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης: «Ζήτω το Έθνος – Ζήτω η Ελλάδα μας – Ζήτω οι ΕΔ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Πύρινο κήρυγμά από τον Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης, Παύλο. Αφού αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις...

Πωλείται ημιτελές μεζονέτα 200 τ.μ στο Αρμενοχώρι Φλώρινας

Πωλείται ημιτελές μεζονέτα 200 τ.μ στο Αρμενοχώρι Φλώρινας ·Πόρτα ασφαλείας ·Διπλά...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία