Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΚΕΕΥΕ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ

Must Read

TNT Courier Κιλκίς

Είμαστε δίπλα σας!Εμπιστευτείτε μας για την αποστολή φακέλων και δεμάτων στην Ελλάδα...

Τοποθεσία & Εγκαταστάσεις

     To ΠΚΕΕΥΕ βρίσκεται στο χωριό Κρηστώνη, έναν οικισμό με ιστορία, που ξεκινάει από την αρχαιότητα, 45 χλμ βόρεια της Θεσσαλονίκης, σε μια σημαντική τοποθεσία της Βόρειας Ελλάδας κοντά στη διασταύρωση της Εθνικής Οδού με την σιδηροδρομική γραμμή γεγονός που καθιστά την πρόσβαση σε αυτό πολύ εύκολη. 

     Η Ακαδημαϊκή Εκπαίδευση διεξάγεται σε σύγχρονες ευρύχωρες αίθουσες , επαρκώς εξοπλισμένες με όλα τα απαραίτητα εργαλεία όπως Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές,  Προβολικά, Συσκευές Κλιματισμού κ.α. Το εσωτερικό δίκτυο το οποίο συνδέει όλες τις εγκαταστάσεις και τις διάφορες συσκευές επιτρέπει την διεξαγωγή των πιο απαιτητικών ασκήσεων, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και ασκήσεις συνεδρίας. Classroom A

     Οι ασκήσεις Πεδίου διεξάγονται σε ειδικό χώρο για ΕΥΕ και ασκήσεις κατοικημένων περιοχών, ο οποίος βρίσκεται στην Αργυρούπολη, ένα χωριό 5 χλμ ανατολικά του Κιλκίς.

Έμβλημα

Λευκό περιστέρι το οποίο κρατά στο ράμφος του κλάδο ελιάς (σύμβολα ειρήνης) και αγκαλιάζει με τις φτερούγες του όλη την υδρόγειο. Το φόντο του εμβλήματος είναι ανοιχτό γαλάζιο και όλη η παράσταση στεφανώνεται από δυο μεγάλα κλαδιά δάφνης χρυσού χρώματος. Το πλαίσιο του εμβλήματος είναι πράσινου χρώματος και περιφερειακά είναι γραμμένη η ονομασία του κέντρου στα αγγλικά. Στο κάτω μέρος είναι ο σταυρός με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας, έχοντας στο κέντρο του την λέξη HELLAS.

“ΕΠΙ ΓΗΣ ΕΙΡΗΝΗ”

     Το ρητό του Κέντρου προέρχεται από το κατά Λουκά Ευαγγέλιο, (Κεφ. 2/Στίχος 14 της Γεννήσεως) εις το οποίο δοξάζεται ο Ύψιστος, μαζί με το υπέρτατο αγαθό στη γη, που είναι η ειρήνη, το οποίο φέρνει την ευτυχία μεταξύ των ανθρώπων.

Ιστορικό

 Το Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ) συγκροτήθηκε τον Νοέμβριο του 1998 μετά από απόφαση του ΥΕΘΑ. Διεξήγαγε το πρώτο σχολείο πειραματικά από τις 23 του ίδιου μήνα με 25 συμμετέχοντες από την Ελληνική Μονάδα της Ειρηνευτικής Δύναμης (εκείνης της περιόδου)

     Από την 19 Μαΐου 2000 το Ελληνικό Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης αναγνωρίστηκε επισήμως από το ΝΑΤΟ ως Εκπαιδευτικό Κέντρο του προγράμματος Συνεργασία για την Ειρήνη (PfP Training Center), μετά από μια περίοδο επιτυχών αξιολογήσεων η οποία διήρκεσε περισσότερο από ένα έτος.

     Η ίδρυση αυτού του εκπαιδευτικού Κέντρου από την Ελλάδα απορρέει αφενός από την ισχυρή θέληση της χώρας μας για σταθερό και ειρηνικό περιβάλλον και αφετέρου από την φυσική συνέχιση της μακράς παράδοσης που έχει η  χώρα σε συμμετοχή σε ΕΥΕ από το 1950.

     Ο πρωταρχικός στόχος του ΠΚΕΕΥΕ είναι  να εκμεταλλευθεί την εμπειρία η οποία αποκτάται από την μακρά συμμετοχή των στρατευμάτων μας σε ΕΥΕ, εξασφαλίζοντας υψηλές προδιαγραφές , ρεαλιστική και έγκυρη εκπαίδευση στο πολυεθνικό προσωπικό και στο εθνικό τμήμα, κατά την προετοιμασία για Ειρηνευτική Αποστολή.

     Η συμμετοχή στα σχολεία του κέντρου είναι ανοιχτή σε όλα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και του προγράμματος Συνεργασία για την Ειρήνη (PfP). Επιπλέον οι χώρες μέλη του προγράμματος Μεσογειακού Διαλόγου και τρίτες χώρες* προσκαλούνται να συμμετέχουν ανάλογα με τις ισχύουσες διμερείς συμφωνίες.

     Το ΠΚΕΕΥΕ, ως Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης του προγράμματος Συνεργασία για την Ειρήνη  στην συνεχόμενη ανταπόκρισή του στις ραγδαία εναλλασσόμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις, σχεδιάζει και διεξάγει Πολυεθνικά σχολεία σε ετήσια βάση. Ταυτόχρονα έχει την δυνατότητα να εκπληρώσει επιπρόσθετες δεσμεύσεις της ΕΕ.

     * Χώρες που δεν ανήκουν στο ΝΑΤΟ, στο πρόγραμμα Συνεργασία για την Ειρήνη και στο πρόγραμμα Μεσογειακού Διαλόγου.

Αποστολή & Στόχοι

Η διοργάνωση Πολυεθνικών Σχολείων, με Έλληνες και αλλοδαπούς εκπαιδευομένους, με σκοπό την παροχή θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, επί θεμάτων ΕΥΕ, σύμφωνα με τα ισχύοντα διεθνή πρότυπα του ΝΑΤΟ, ΟΗΕ, ΕΕ και ΟΑΣΕ.

   Επιπρόσθετα παρέχει ακαδημαϊκή και πρακτική εκπαίδευση, σε Εθνικό και Πολυεθνικό προσωπικό, Επιτελείς και Στρατιωτικούς Παρατηρητές, που έχουν τοποθετηθεί σε αποστολή ΕΥΕ, πριν την ανάληψης αποστολής τους (Pre-deployment Training).

   Η εκπαίδευση στοχεύει στην προετοιμασία των στελεχών ως:

Διοικητές Τάγματος – Διμοιρίας σε ειρηνευτικές αποστολές

Προσωπικού σε πολυεθνικούς σχηματισμούς

Στρατιωτικοί Παρατηρητές σε ειρηνευτικές αποστολές

CIMIC Ειδικούς

Αξιωματικούς Εκπροσώπους Τύπου

Μάθετε περισσοτερα στο https://mpsotc.army.gr/el

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

TNT Courier Κιλκίς

Είμαστε δίπλα σας!Εμπιστευτείτε μας για την αποστολή φακέλων και δεμάτων στην Ελλάδα...

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ. ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΣΤΟ 7ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Κλείνει το ένα σχολείο μετά το άλλο. Κλειστό και το 7ο Λύκειο στην Καλλιθέα καθώς μαθητές πραγματοποιούν...

Καλούνται όλοι οι γονείς και κηδεμόνες, ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΆΡΤΗ 23/9/2020 στις 17:30μμ στην πλατεία του ΕΥΡΩΠΟΥ ΠΑΙΟΝΊΑΣ

Όλοι θα έχετε πληροφορηθεί για το θέμα της φοίτησης παιδιών μεταναστών και προσφύγων από το Καμπ της...

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης: «Ζήτω το Έθνος – Ζήτω η Ελλάδα μας – Ζήτω οι ΕΔ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Πύρινο κήρυγμά από τον Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης, Παύλο. Αφού αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία