Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΟΥΤΡΑΣ ΣΤΟ MAKEDONIAWEBTV.GR ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΡΑΠΙΔΗ ΡΑΦΑΗΛ

Must Read

ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ! Αφιερωμένη στο 1821 η 4η φανέλα του ΠΑΟΚ [ΦΩΤΟ]

Ο ΠΑΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα την τέταρτου του φανέλα για φέτος η...

Εξιχνιάστηκαν δύο κλοπές σε ηλικιωμένες γυναίκες που έγιναν σε Ημαθία και Πιερία

Σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες σε βάρος 2 ημεδαπών γυναικών Προσποιούνταν...

Κυρία Κούτρα καλησπέρα σας. Καλώς ορίσατε στο makedoniawebtv.gr


Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε ενεργά με την πολιτική;


Καταρχήν, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ γιατί, μέσω της έγκριτης ιστοσελίδας σας makedoniawebtv.gr , έχω την δυνατότητα να επικοινωνήσω με τους συμπολίτες μας για τους οποίους  τρέφω αισθήματα ειλικρινούς και βαθειάς εκτίμησης.

 Εύχομαι στο site σας, σ’ εσάς και στους συνεργάτες σας να συνεχίσετε με επιτυχία το εξαιρετικά δημιουργικό σας έργο. 

Tα βασικά κριτήρια που με ώθησαν να ασχοληθώ με την πολιτική είναι πως μου αρέσει η αλήθεια. Θα μου πείτε πολιτική και αλήθεια δεν συμβαδίζουν.  Ο κόσμος κ. Αραπίδη έχει βαρεθεί από τα ψέματα και την ξύλινη γλώσσα των πολιτικών.  Δεδομένου ότι είμαι μία «μαχόμενη» δημοσιογράφος από τα 18 μου έχω την δυνατότητα να συνομιλώ καθημερινά με τον κόσμο και να αφουγκράζομαι τα προβλήματά του. Και οι πολίτες γύρω μας έχουν πολλά προβλήματα. Έτσι αποφάσισα κάποια στιγμή να βγω από το καβούκι της καθημερινότητας και να προσπαθήσω να κάνω κάτι για όλους αυτούς. Ένας δίαυλος λοιπόν για να πετύχω τον στόχο μου είναι το πολιτικό βήμα. Είμαι ένας νέος άνθρωπος με όρεξη και όνειρα και θέλω να αγωνιστώ για το καλό της πατρίδας μας και τις ανάγκες των συνανθρώπων μου. Επίσης βασικό μου μέλημα είναι να αναπλαστεί το χαμένο όνειρο της Νέας Γενιάς που με την υπάρχουσα κοινωνικοοικονομική κατάσταση της χώρας καταβαραθρώνεται βάναυσα. 

Για ποιον λόγο διαλέξατε το ΛΑΟΣ για να πολιτευτείτε και όχι κάποιο άλλο κόμμα;


Επέλεξα τον πολιτικό χώρο του ΛΑ.Ο.Σ γιατί τον θεωρώ τον πιο υγιή ενώ είναι αυτός που ταυτίζεται με τις δικές μου αρχές και θέσεις. Πιστεύω ότι είναι το μοναδικό κόμμα και το τονίζω αυτό το μοναδικό κόμμα  που από την ίδρυση του έλεγε την αλήθεια στο κόσμο και δεν έδρασε ποτέ με γνώμονα το μικροπολιτικό του συμφέρον.

Μακεδονία και συμφωνία των Πρεσπών. Πείτε μας την άποψη σας 


Φυσικά και διαφωνώ με την συμφωνία των Πρεσπών το θέμα δεν είναι πως είμαι η μόνη. Υπάρχουν πάρα πολλοί συνάνθρωποι μας σε πολύ υψηλό ποσοστό που διαφωνούν. Εγώ πιστεύω πως πρέπει να υπάρχει αποκλεισμός κάθε ονόματος που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» και να γίνει διεξαγωγή Δημοψηφίσματος για αποδοχή της όποιας  λύσης από τον ελληνικό λαό. Η χώρα αυτή λεγόταν ΒΑΡΝΤΑΣΚΑ ΜΠΑΝΟΒΙΝΑ  πριν τον πόλεμο και αυτό το όνομα θα πρέπει να αποκτήσει ξανά. Η περιοχή αυτή άλλωστε ονομαζόταν ΠΑΙΟΝΙΑ στα αρχαία χρόνια και όχι Μακεδονία. Γεωγραφικά η Μακεδονία επεκτείνεται  μόνο 20-25 χιλιόμετρα  βόρεια των συνόρων μας.

Συμφωνείτε με την πολιτική που εφαρμόζει  η Ευρωπαϊκή Ένωση;


Όχι φυσικά και δεν συμφωνώ με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν θέλουμε μια Ευρώπη Γερμανική που να αποφασίζει η Γερμανία, που να μας διατάζει η Γερμανία, που να μας εκβιάζει η Γερμανία, που να βγάζει χρήματα εις βάρος μας η Γερμανία. Αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν την θέλουμε. Προτιμάμε μια Ευρώπη των εθνών. Να μην καθορίζεται με βάση τα τετραγωνικά κάθε χωράς και το πορτοφόλι κάθε χώρας.

Τα τελευταία 9 χρόνια των μνημονίων η ανεργία έχει ανεβεί κατακόρυφα με αποτέλεσμα πολλοί νέοι να μην βρίσκουν εργασία και να φεύγουν στο εξωτερικό. Τι έχετε να πείτε για αυτό το φαινόμενο;


Κατ αρχάς λυπάμαι πάρα πολύ για ότι γίνεται. Ναι τα τελευταία χρόνια από την στιγμή που ξεκίνησε η οικονομική κρίση τα πράγματα στην χώρα μας πάνε από το κακό στο χειρότερο. Κάθε πέρυσι και καλύτερα ήταν τα πράγματα.  Η γενιά μου και η προηγούμενη γενιά ήταν αυτή που πλήρωσε τα λάθη των προηγούμενων γενεών. Οι νέοι άνθρωποι -τα μυαλά αυτής της χώρας- φεύγουν στο εξωτερικό. Οι φίλοι μου οι συμμαθητές μου είναι όλοι έξω και διαπρέπουν. Το ξέρετε  πως από το 2010 έως σήμερα έχουν φύγει παραπάνω από 55 χιλιάδες νέοι στο σύνολό τους το 10% είναι γιατροί , ενώ το 85% είναι επιστήμονες; 

Η χαμένη γενιά όπως χαρακτηρίζεται η γενιά των παιδιών που είναι 20, 30 και 40 χρόνων, είναι η γενιά που πιστεύω σε αυτήν, που μπορεί κάλλιστα να γίνει η γενιά της ευκαιρίας. Βέβαια θα πρέπει να αλλάξουν πολλά στην Ελλάδα για να ξαναγυρίσουν αυτοί οι άνθρωποι πίσω και εγώ θέλω να δουλέψω γι’ αυτή την γενιά για να έχουν την δυνατότητα και την ευκαιρία να γυρίσουν πίσω στα σπίτια τους. 

Είστε υποψήφια ευρωβουλευτής. Τι σας κάνει να ξεχωρίζετε από όλους τους άλλους υποψήφιους; Πως θα πείσετε τον ελληνικό λαό ότι είστε ικανή για αυτή τη θέση;


Ο λόγος που ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου σε αυτές τις εκλογές είναι για να γίνω η δική τους φωνή και συνάμα να αγωνιστώ για τα προβλήματά τους εκεί που θα παρθούν οι πιο σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον τους και για το μέλλον της χώρας μας! Στόχος μου είναι η πάταξη της ανεργίας ειδικά στους νέους ανθρώπους, η αναβάθμιση της παιδείας σε όλες τις βαθμίδες καθώς και η στήριξη των αναξιοπαθούντων. Όσον αφορά το αν είμαι ικανή για αυτή την θέση θα σας πω μόνο αυτό στην ζωή μου έμαθα να δουλεύω από τα 18 μου χρόνια. Δεν με φοβίζει η δουλειά δεν προέρχομαι από πολιτικό τζάκι για να πηγαίνει η πολιτική κληρονομικά  από γενιά σε γενιά. Θέλω να δουλέψω γι’ αυτήν την χώρα θέλω να δουλέψω για το αύριο για μια καλύτερη Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ πολύ. Εύχομαι καλή επιτυχία για τις ερχόμενες εκλογές


Σας ευχαριστώ πολύ και εγώ για αυτή την υπέροχη συνέντευξή . Να είστε καλά και να θυμάστε πως αν δεν κοιτάξουμε εμείς οι νέοι την χώρα μας, το σπίτι μας δεν θα το κάνει κανείς. Πάμε όλοι μαζί για μια καλύτερη Ελλάδα, την Ελλάδα που πραγματικά θέλουμε και μας ανήκει.

Επιμέλεια συνέντευξης: Αραπίδης Ραφαήλ (Δημοσιογράφος, Ιδιοκτήτης makedoniawebtv.gr)

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ! Αφιερωμένη στο 1821 η 4η φανέλα του ΠΑΟΚ [ΦΩΤΟ]

Ο ΠΑΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα την τέταρτου του φανέλα για φέτος η...

Εξιχνιάστηκαν δύο κλοπές σε ηλικιωμένες γυναίκες που έγιναν σε Ημαθία και Πιερία

Σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες σε βάρος 2 ημεδαπών γυναικών Προσποιούνταν ότι είναι γνωστές τους, τις...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ! Η τραγωδία του Εξπρές Σαμίνα και η θυσία του ήρωα Βασίλη Ραχούτη

Το επιβατηγό – οχηματαγωγό (Ε/Γ-Ο/Γ) ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ της εταιρείας Minoan Flying Dolphins ήταν φέρυ-μπόουτ κλειστού τύπου που...

TNT Courier Κιλκίς

Είμαστε δίπλα σας!Εμπιστευτείτε μας για την αποστολή φακέλων και δεμάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με δυνατότητα...

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ. ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΣΤΟ 7ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Κλείνει το ένα σχολείο μετά το άλλο. Κλειστό και το 7ο Λύκειο στην Καλλιθέα καθώς μαθητές πραγματοποιούν...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία