Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Άρθρο: «Χρόνια Πολλά Έλληνες, Χρόνια πολλά Ελλάδα»!

Must Read

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

Σε μια εποχή που η Ελλάδα στενάζει – χρόνια κάτω από την κατοχή κατώτερων πολιτικών από ότι Ιστορικά της αξίζει, σε μια εποχή που η λεγόμενη οικονομική κρίση είναι πρόσχημα καταδυνάστευσης του Ελληνικού λαού και επιβολής ενός νεοταξικού τρόπου ζωής, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός επιμένει να γεννιέται για να μας υπενθυμίσει τους λόγους ύπαρξης μας.

Και ο λόγος ύπαρξης μας δεν είναι άλλος από το να γίνουμε μαχητές Ανατροπής, μιας ανατροπής που θα βάλει τέλος στην αμαρτία, τέλος στην αυθαιρεσία, θα σταματήσει την κατρακύλα της ψυχής, της χώρας, της γης ολόκληρης. Στην εποχή του ερχομού του Κυρίου μας στην γη έκανε με την παρουσία του την Επανάσταση σε όλα όσα ξέραμε έως τότε, ο λόγος του, τα έργα του ήταν και παραμένουν το εφαλτήριο της μίας και μόνης αλήθειας, την οποία καλούμαστε εμείς οι Ορθόδοξοι Έλληνες να συνεχίσουμε έως το τέλος.

Ο Κύριος ήταν ο μεγαλύτερος αγωνιστής. Τα έβαλε με το κατεστημένο της εποχής, τσάκισε την αμαρτία, νίκησε τον θάνατο. Αυτή είναι η πλούσια παρακαταθήκη που μας άφησε. Γεννήθηκε Θεάνθρωπος για να μας θυμίσει την καταγωγή μας από τον Θεό, αλλά και να μας διδάξει πως μοναδικό μας έργο είναι η ζωή μας να αποτελέσει και στην σημερινή της μορφή επανάσταση. Μια επανάσταση που θα πάει ενάντια σε ότι μας σκλαβώνει, μας αιχμαλωτίζει, τέλος μας καταστρέφει. Ο Κύριος με την επιμονή του να γεννιέται αιώνες κάθε Χριστούγεννα μας δίνει το σύνθημα: Το σύνθημα της αναγέννησης.

Και αναγέννηση χωρίς μάχες με το σάπιο σύστημα, δίχως αγώνες για απελευθέρωση από ότι μας τελειώνει δεν μπορεί να έρθει. Το μήνυμα του παραμένει ζωντανό παρά ποτέ. Γέννηση, Σταύρωση, Ανάσταση. Γεννηθήκαμε λοιπόν για να σηκώσουμε τον δικό μας σταυρό, αλλά να αναστηθούμε και να αναστήσουμε όλα όσα μας αναλογούν. Γιατί εμείς οι Ορθόδοξοι Έλληνες Χριστιανοί είμαστε παιδιά του Θεού, σταλμένοι με την σειρά μας να συνεχίσουμε όσο οι ανθρώπινες ταπεινές μας πλάτες αντέχουν.

Αυτά τα Χριστούγεννα μπορεί να αποτελέσουν μαζί με την Γέννηση του Χριστού μας και την αναγέννηση της Ελλάδας, του δικού μας μέλλοντος, αλλά κυρίως των παιδιών μας. Γιατί περνώντας από εδώ όλοι φεύγουμε, κανείς δεν παραμένει στην γη αιώνια, παίρνουμε όμως μαζί μας την ψυχή μας, εκείνη που γεννιέται αιώνια. Και η ψυχή μας είναι αυτή που θα κριθεί για την πορεία της εδώ σε αυτή την ζωή. Γι αυτό η ευχή μου αλλά και η εργασία όλων μας είναι να σταθούμε άξια παιδιά του. Γεννηθήκαμε για να φέρουμε γήινη Ανάσταση και να μας δοθεί το Θείο δώρο της αιώνιας Ανάστασης. Ήρθε η ώρα να πάψουμε να είμαστε εμείς και εαυτός μας. Να γίνουμε εμείς. Όλοι ένα. Μία γροθιά. Ενωμένοι έχουμε ελπίδα να νικήσουμε… Για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία.

Σας εύχομαι από καρδιάς, καλές γιορτές, με τον Χριστό και την Σημαία ψηλά. Γιατί Χριστός και Ελλάδα είναι μαζί. Ας ξυπνήσουμε επιτέλους και ας δούμε την αλήθεια κατάματα. Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει σε εμάς χωρίς εμάς. Ας γίνουμε λοιπόν κοινωνοί της Γέννησης ώστε να απολαύσουμε την αναγέννηση μας ως Χριστιανοί και ως Έλληνες. Η Ελλάδα φέρει τον Σταυρό, διότι είναι επιλογή του Τριαδικού μας Θεού όλα να ξεκινήσουν από εδώ, να αναγεννηθούν από εδώ, να Αναστηθούν από εδώ.

Τα Χριστούγεννα δεν είναι η χαρά της κατανάλωσης και της ύλης. Είναι η οδός της επιστροφής μας στην Αξία, στην ταπεινότητα, στην εργασία, στον αγώνα για καλύτερες μέρες και χρόνια. 

Καλή Λευτεριά αδέλφια!

Γέροντας Ιλαρίων (κατά κόσμο Θωμάς Κονσολάκης).

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano Milato, γιόρτασαν τα 2 χρόνια...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία