Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Ήλθε η ώρα να ξανανταμώσουμε στις Ευρωεκλογές!

Must Read

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

Η Xώρα χρειάζεται ένα Δημοκρατικό Δεξιό Κόμμα 

με Ξεκάθαρες Θέσεις και Περηφάνια

για την Ιδεολογία 

και την Ιστορία.

Του Νίκου Νικολόπουλου,

Προέδρου του Χριστιανο

δημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

και ανεξάρτητου βουλευτή Αχαΐας

    

Συμπληρώνοντας αρκετές δεκαετίες στον πολιτικό και κοινοβουλευτικό «στίβο» μόλις το τελευταίο διάστημα σκέφτομαι όλο και πιο έντονα την μεγάλη κεντροδεξιά πανστρατιά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ή την ευρύτατη συμμαχία του μεσαίου χώρου με πυλώνα τον κοινωνικό φιλελευθερισμό που εμπνεύστηκε και υλοποίησε ο Κώστας Καραμανλής. Δύο, όχι και τόσο παλιές, εποχές, κατά τις οποίες η ελληνική κεντροδεξιά διεξήγαγε εκλογικούς θριάμβους και κυριάρχησε στο πολιτικό σκηνικό.

Σε σχέση με εκείνες τις εποχές αντιπαραβάλλω το «αγκομαχητό» της Ν.Δ. των τελευταίων ετών. Ενα «αγκομαχητό» που ήταν εμφανές τόσο στις εκλογές του 2012  και σε αυτές του 2015 όσο και στα πρόσφατα δημοσκοπικά ποσοστά της. Αυτή η πολιτική κόπωση βγάζει ένα απλό και μάλλον προφανές συμπέρασμα το οποίο δεν αποτελεί μόνο δικό μου συμπέρασμα. Η μετατόπιση της ΝΔ από τις ιδρυτικές αρχές της και η αδυναμία της πλέον να έλξει σοβαρούς κεντροδεξιούς πατριώτες, κινούμενη πλέον στις γραμμές του αντικοινωνικού νεοφιλελευθερισμού συνέβαλλε ώστε να χάσει την αίγλη της και την πολυσυλλεκτικότητά της. Σταμάτησε πλέον να είναι ο θεματοφύλακας της ελληνικής πολιτικής ιδεολογίας του μέσου Ελληνα νοικοκύρη και φυσικά, της θρησκείας και της πατρίδας.

Θα συμφωνήσω με την διαπίστρωση ότι οι εποχές αλλάζουν και τα σημαντικά γεγονότα διαμορφώνουν νέες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. Οπως επίσης δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς το γεγονός ότι η Ελλάδα διανύει μία παρατεταμένη κρίση που εν πολλοίς οφείλεται και στην κατάπτωση των ηθών και των αξιών που προκάλεσε το αμοραλιστικό ΠΑΣΟΚ. Τα παραπάνω όμως δεν έπρεπε να οδηγήσουν τη ΝΔ σε συρρίκνωση και παραμόρφωση αλλά σε ανάδειξη των διαχρονικών αξιών που τη κατέστησαν ως την πιο υπεύθυνη και – ενωτική ιδιαίτερα σε εποχές ανάγκης – παράταξη της χώρας.

Οι «πλαστικές επεμβάσεις» που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια και συνεχίστηκαν επί Κυριάκου Μητσοτάκη κρίνονται ως αποτυχημένες αν λάβει κανείς υπόψη του το αποτέλεσμα. Ο λόγος της αποτυχίας είναι ότι εναγκαλίστηκε πρόσωπα της διεφθαρμένης Σημιτικής περιόδου καθώς επίσης και πολιτικούς της μιντιακής και τραπεζικής ολιγαρχίας. Ο ελιτισμός σε συνδιασμό με την υπερφίαλη προσέγγιση των εθνικών και των κοινωνικών ζητημάτων έχει σαν αποτέλεσμα άλλοτε να φέρνει την μεγάλα παράταξη σε θέση ταύτισης με την εθνομηδενιστική Αριστερά και άλλοτε να την μετατρέπει σε «καρικατούρα» ενός ψευδεπίγραφου και καιροσκοπικού πατριωτισμού. Αυτές οι παλινωδίες είναι και ο βασικός λόγος που οι ψηφοφόροι της  την ακολουθούν και τη ψηφίζουν θιοθετώντας την λογική του «λιγότερου κακού» και όχι του «καλού».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η αντιμετώπιση ουσιαστικά προδιαγράφει ένα μεγάλο πολιτικό αδιέξοδο για τη ΝΔ. Περίτανη απόδειξη ότι στις μέρες μας εμφανίζει ουσιαστική αδυναμία να καρπωθεί ένα σχετικά ικανοποιητικό μερίδιο της μεγάλης αγανάκτησης των πολιτών για τα πεπραγμένα της σημερινής συγκυβέρνησης. Τα αδιέξοδα θα πολλαπλασιαστούν όταν οι πολιτικές της θέσεις και απόψεις θα την φέρουν αντιμέτωπη με την κοινωνία και τα ευρλυτατα κοινωνικά στρώματα που την στηρίζουν. Τότε δεν θα υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής.

Αυτή η «ανάγνωση» κάνει προφανή την ανάγκη για να δημιουργήσουμε μία ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ την οποία το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, επιθυμεί και διακηρύσσει από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του.

Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες αποφασίσαμε να δώσουμε αυτοδύναμα το παρών στις επόμενες ευρωεκλογές καλώντας μαζί μας κάθε κεντροδεξιό δημοκράτη πατριώτη και χριστιανό. Αυτή η απόφαση δεν ελήφθει για να ικανοποιήσουμε ταπεινά και  εγωιστικά κίνητρα αλλά για να δημιουργήσουμε επιτέλους την ιδεολογική πλατφόρμα πάνω στην οποία μπορεί να χτιστεί μία νέα και σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη που θα έχει στο επίκεντρο νέους και άφθαρτους ανθρώπους. Γι αυτό θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα «Οι Έλληνες ξανάρχονται»!

Για αυτή την προσπάθεια είμαστε ακριβώς όσοι χρειάζονται και ίσως ακόμη περισσότεροι για να χαράξουμε τις συντεταγμένες αναγέννησης της ελληνικής κεντροδεξιάς και του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Φυσικά όμως προς καλούμε κοντά μας και κάθε άλλη πατριωτική και δημοκρατική δύναμη του που αποσκοπεί στην κοινωνική επανασύσταση και θέλει να το πετύχει με πάθος και με μέτρου. Καλούμε κάθε πολίτη που πιστεύει στη ΠΑΤΡΙΔΑ, τη ΘΡΗΣΚΕΙΑ, την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano Milato, γιόρτασαν τα 2 χρόνια...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία