Ποιος είναι ο παπα-Γιώργης που καταζητείται επειδή κοινώνησε πιστούς – Τον αποκαλούν ιερέα των φτωχών

Είναι το πρόσωπο των ημέρών. Ο Γιάννης Αγιάννης , όχι ο Βαρουφάκης ή ο Παπαντωνίου, αλλά ο απλοϊκός παπάς της γειτονιάς, που μοιράζει απλόχερα αγάπη.
Καταζητείται γιατί διέπραξε το ύψιστο έγκλημα να κοινωνήσει μια οικογένεια που όπως φαίνεται το ζήτησε. Κάποιοι έμειναν στην φωτογραφία που έβγαλε,κάποιος «ρουφιάνος» από παρακείμενη πολυκατοικία. Το κατηγορητήριο αβίαστα στήθηκε για να σταλεί μήνυμα, χωρίς να εξεταστούν τα πραγματικά περιστατικά. Η γειτονιά που γνωρίζει είναι εξοργισμένη.
Ποιος όμως είναι ο δημόσιος κίνδυνος παπα-Γιώργης , στο Κουκάκι; 
Άνθρωποι με μεγάλα οικονομικά προβλήματα βρίσκουν κάθε μέρα ένα πιάτο ζεστό φαγητό χάρη στον παπά-Γιώργη.
Ο «παπάς των φτωχών», όπως τον αποκαλούν, πάτερ Γεώργιος Σχοινάς,  φροντίζει εδώ και χρόνια άτομα που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες, διοργανώνοντας συσσίτιο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στου Φιλοπάππου. Προσφέρει 300 γεύματα κάθε μέρα, σε ανέργους, πολυτέκνους, αστέγους και μικροσυνταξιούχους. «Με τη λογική δεν βγαίνει. Δεν είναι εύκολο. Πιστεύουμε στη βοήθεια του Θεού και τη βλέπουμε κάθε μέρα. Εκεί που μπορεί να μην έχουμε ούτε λάδι, εμφανίζεται κάποιος που μπορεί να μας φέρει ελαιόλαδο ή να προσφέρει χρήματα», τονίζει ο παπά-Γιώργης.
Για να καλύπτονται οι ανάγκες για τρόφιμα, έχει δημιουργηθεί ένας κήπος στην Κόρινθο για να έχουν λαχανικά για το συσσίτιο και πλέον έβαλαν και ζώα. Οι ανάγκες είναι μεγάλες. Στην κουζίνα τον βοηθούν εθελοντικά δύο άνεργοι, αλλά και δεκάδες νέοι είναι συμπαραστάτες στο έργο του.πηγή makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου