ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας - Θέμα: Αδέσποτα σκυλιά στο Νοσοκομείο Κιλκίς

Κυριάκος Βελόπουλος, Πρόεδρος Κόμματος, Βουλευτής Λάρισας –Ελληνικής Λύσης
Απόστολος Αβδελάς Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης– Ελληνικής Λύσης
Θεσσαλονίκη 24/10/2019


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

ΠΡΟΣτον κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Αδέσποτα σκυλιά στο Νοσοκομείο Κιλκίς»

Σύμφωνα με καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κιλκίςαγέλες αδέσποτων σκύλων επιτίθενται σχεδόν καθημερινά σε πολίτες, ασθενείς και στο προσωπικό στους χώρους του ως άνω Νοσοκομείου.
Ειδικότερα το τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε την Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 13:30 μ.μ., όταν εξαγριωμένος αδέσποτος σκύλος επιτέθηκε και δάγκωσε τον επισκέπτη ασθενή στο πόδι.
Ο συγκεκριμένος σκύλος (ημίαιμο Ροτβάιλερ) επιτίθεται αδιακρίτωςκαθημερινά και σε διάστημα έξι μηνών δάγκωσε τρεις πολίτες. Δυστυχώς, ο ένας εξ αυτών (μεταμοσχευμένος), τον οποίο δάγκωσε στις 10 Απριλίου 2019, έπαθε μόλυνση και θρόμβωση και κινδυνεύει το πόδι του, όπως δήλωσε δημόσια ο ίδιος την 04/10/2019.
Από το βιβλίο συμβάντων του Νοσοκομείου και από αναφορές, προκύπτουν περιστατικά με επιθέσεις σκύλων εις βάρος του προσωπικού του Νοσοκομείου (έχει καταγραφεί περιστατικό όπου τα σκυλιά δάγκωσαν γιατρό στο πόδι).
Τα σκυλιά εισέρχονται ανεξέλεγκτα από αφύλακτες διόδους (κεντρική πύλη, πίσω θύρα), καθότι από την 08-05-2017, θυρωρός-τηλεφωνητής υπάρχει μόνο τις εργάσιμες ημέρες και μόνο κατά το πρωινό ωράριο.
Η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου.


Κατόπιν τούτων ερωτάσθε, κ. Υπουργέ:

Με ποιές ενέργειες και πότε θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της φύλαξηςτου Νοσοκομείου Κιλκίς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου