Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023

Πασών των επιστημών μήτηρ τε τροφός Γεωργία εστί

Must Read

Ο VIP PROTECTOR ΤΩΝ ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ή αλλιώς ο VIP PROTECTOR των διασήμων. Συστάσεις δεν...

Διαγωνισμός Πιροσκί 2023 στην Ευκαρπία Κιλκίς

Διαγωνισμός Πιροσκί 2023 στην Ευκαρπία Κιλκίς https://www.youtube.com/watch?v=OeswCNUAQOw

«Πασών των επιστημών μήτηρ τε και τροφός Γεωργία εστί» Αριστοτέλης

Η Ελληνική Λύση διαφέρει από τα άλλα κόμματα, γιατί πιστεύουμε ότι η Πρωτογενής παραγωγή, μπορεί να συμβάλλει καταλυτικά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας!

Η Ελληνική λύση πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να καταστεί μια ισχυρή παγκόσμια δύναμη!

Δυστυχώς, από τη 10ετία του ’80 μέχρι και σήμερα, επικράτησε εσφαλμένη αντίληψη πως όσο λιγότεροι αγρότες, τόσο πιο ανεπτυγμένο οικονομικά κράτος. Έφτασαν σε σημείο να παροτρύνουν τους αγρότες να ξεριζώσουν τις καλλιέργειές τους, με το επιχείρημα, ότι θα εξασφάλιζαν αποζημιώσεις από την ΕΕ. Έτσι φτάσαμε στη διάλυση και την εξόντωση του Α/γενούς τομέα, κυρίως της κτηνοτροφίας, και η χώρα κατέστη πλήρως εξαρτώμενη, ακόμη και για την εξασφάλιση βασικών ειδών διατροφής.

Επιπροσθέτως, είναι βέβαιο ότι ήδη δημιουργείται ένα κύμα φτώχειας στα χωριά, εφάμιλλο της 10ετίας του  ’50. Η εξέλιξη αυτή θα εντείνει την απόγνωση σε χιλιάδες νέους και παλιούς αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, προκαλώντας συνθήκες κοινωνικής αναταραχής και υψηλής παραβατικότητας.

Μεγάλο ύψος διαφυγόντων εσόδων σε εισαγωγές: Για κάθε 1 ευρώ που παράγουν οι αγρότες, τα 0,90 € περίπου, οδηγούνται εκτός χώρας.(σπόροι, φυτόχωμα, αγροτικά μηχανήματα, αυτοματισμοί, λιπάσματα, θερμοκήπια, δίκτυα σκίασης, συγκροτήματα άντλησης)

Σήμερα, το εμπορικό έλλειμμα στα τρόφιμα με την ΕΕ, το 85% του βόειου κρέατος, το 69% του χοιρινού και το 17% των πουλερικών, είναι εισαγωγής.

Στόχος της Ελληνικής Λύσης, δεν  είναι μόνο η παραγωγή τροφίμων αλλά όλη η αλυσίδα τωναγροτικών εφοδίων, για την παραγωγή προϊόντων μέσα από τη μεταποίηση, με αύξησητης προστιθέμενης αξίας.

Στην Ελληνική Λύση υιοθετούμε την άποψη, ότι ο Έλληνας κτηνοτρόφος πρέπει να έχει τις ίδιες δυνατότητες, τις ίδιες ευκαιρίες, τον ίδιο εξοπλισμό και την ίδια αντιμετώπιση με τις άλλες ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες(Γερμανία).

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΒΟΣΚΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ; Πηγή: ΑΚΚΕΛ – ΗΜΑΘΙΩΤΙΚΗ ΓΗ

Οι Γερμανοί κτηνοτρόφοι από το 2014 λαμβάνουν επιδότηση για κάθε αίγα ή πρόβατο 55 ευρώ, αρκεί να βόσκει στα λιβάδια. Με την αιτιολογία ότι το κόστος ανά ζώο που βόσκει έξω, είναι μεγαλύτερο από τα βιομηχανικής εκτροφής ζώα καθώς επίσης ότι με την βοσκή ενισχύεται η βιοποικιλότητα. Η επιδότηση αυτή έχει σταματήσει με την νέα ΚΑΠ και η Γερμανική κυβέρνηση έχει υποβάλει αίτημα να συνεχιστεί εκ νέου το καθεστώς της επιδότησης βοσκής. Η επιδότηση αυτή είναι ξεχωριστή από τις υπόλοιπες επιδοτήσεις, τις οποίες οι Γερμανοί λαμβάνουν κανονικά.

Οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα από το 2014 μέχρι σήμερα δεν υπέβαλαν ποτέ αίτημα ώστε οι κτηνοτρόφοι να μπορούν να πάρουν αυτά τα χρήματα. Αν υπολογίσουμε και τα χαμένα χρήματα από το καθεστώς καλής ευζωίας  των ζώων, οι Έλληνες κτηνοτρόφοι έχασαν από το 2014 έως σήμερα περίπου 90 ευρώ κάθε χρόνο ανά ζώο.

Αυτό συμβαίνει όταν οι αστικές κυβερνήσεις του Κολωνακίου δεν ενδιαφέρονται για τον πρωτογενή τομέα και τον Έλληνα κτηνοτρόφο.

Οι λύσεις που προτείνουμε στο πρόγραμμά μας, έχουν πάντοτε ως γνώμονα το εθνικό συμφέρον, είναι ρεαλιστικές, πρακτικές, σαφείς, καινοτόμες, άμεσα εφαρμόσιμες και αποδοτικές. Πρόκειται για λύσεις που κανένα από τα μνημονιακά κόμματα δεν είχε την πολιτική βούληση, την τόλμη και την αποφασιστικότητα να προτείνει.   

Για την Ελληνική Λύση, πρωταρχική μέριμνα είναι η στήριξη, ενίσχυση και ανάπτυξη του παραμελημένου Πρωτογενούς Τομέα και να δοθεί κύρος στο επάγγελμα του αγρότη και του κτηνοτρόφου για να καταστεί ο κύριος μοχλός επανεκκίνησης της οικονομίας. 

Σαββίδου Παρθένα (Νούλα)

Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης 

Υποψήφια Βουλευτής Ν. Κιλκίς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Ο VIP PROTECTOR ΤΩΝ ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ή αλλιώς ο VIP PROTECTOR των διασήμων. Συστάσεις δεν...

Π.ΠΑΠΠΑΣ: “Γιατί δεν δίνει ο Δήμος άδεια λειτουργίας για την πισίνα του Ειδικού Σχολείου;”

Την ώρα που άλλοι Δήμοι της Ελλάδος προχωρούν σε ανακαίνιση των αύλιων χώρων σε όλα τα σχολικά...

Διαγωνισμός Πιροσκί 2023 στην Ευκαρπία Κιλκίς

Διαγωνισμός Πιροσκί 2023 στην Ευκαρπία Κιλκίς https://www.youtube.com/watch?v=OeswCNUAQOw

Παρέλαση 21ης Ιουνίου 2023 στο Κιλκίς ( 97 ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ )

Παρέλαση 21ης Ιουνίου 2023 στο Κιλκίς.Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής

ΜΠΑΖΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ ΑΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΧΕΡΣΟΥ

Κοιμητήρια Χέρσου. Βρομιά, πεταμένα χώματα και πέτρες παντού, διάδρομοι κλεισμένοι από μπάζα και άλλα πολλά. Αυτή είναι...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία