Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

2ος Στρατηγικός Διάλογος Διευθυντών Αμυντικής Πολιτικής Ελλάδας-Γαλλίας

Must Read

Βίκτορ Όρμπαν: Στο πλευρό των Μελόνι – Σαλβίνι – Μπερλουσκόνι

Πιστός στο πατριωτικό του δρόμο ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν έσπευσε να...

Πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ σε ηλικία 96 ετών – Θρήνος στη Μεγάλη Βρετανία

Ήδη στο στο εξοχικό της βασίλισσας Ελισάβετ, όπου αναπαύεται η μονάρχης, έχουν μεταβεί ο πρίγκιπας Κάρολος,...

FERROSODA

Άλλη μια ευρεσιτεχνία του Σώφλου Φώτιου, συνιδιοκτήτη της Bioefo pcc, πήρε σάρκα...

Ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του ΥΕΘΑ, Δρ. Κωνσταντίνος Π. Μπαλωμένος, αποδεχόμενος πρόσκληση της Γαλλίδας ομολόγου του κας Alice Guitton, συμμετείχε σε διμερείς διαβουλεύσεις στις 5 Μαΐου 2022 στο Παρίσι, στο πλαίσιο διεξαγωγής Διμερούς Στρατηγικού Διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών. Η υπόψη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια συναφούς επίσκεψης της Γαλλίδας αξιωματούχου στην Αθήνα τον Μάρτιο 2021.

Οι δύο Διευθυντές Αμυντικής Πολιτικής συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ουκρανία και υπογραμμίστηκε η ανάγκη πλήρους σεβασμού της κυριαρχίας, και εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, καθώς και η αλληλεγγύη και υποστήριξη για την προάσπισή τους τόσο σε πλαίσιο ΕΕ όσο και ΝΑΤΟ.

Στο πλαίσιο της εν λόγω συνάντησης, οι δύο αξιωματούχοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως τις εξελίξεις στην Υποσαχάρια Αφρική, στα Δυτικά Βαλκάνια και τις προκλήσεις ασφαλείας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ειδικότερα για την κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο τονίστηκε η σημασία αποφυγής αποσταθεροποιητικών, παραβατικών και αναθεωρητικών ενεργειών, που αντίκεινται στο Διεθνές Δίκαιο και την αρχή της καλής γειτονίας.

Σημαντικές απόψεις ανταλλάχθηκαν γύρω από το ζήτημα της μέγιστης δυνατής αξιοποίησης των αμυντικών πρωτοβουλιών της ΕΕ και του συντονισμού των δύο χωρών στο πλαίσιο των δράσεων που απορρέουν από την εφαρμογή της πρόσφατα υιοθετηθείσας Στρατηγικής Πυξίδας, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στο πλαίσιο ΝΑΤΟ.

Επιπρόσθετα, σε συνέχεια και της υπογραφείσας Συμφωνίας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσεως μεταξύ των δύο χωρών, αναπτύχθηκαν θέματα διμερούς αμυντικής συνεργασίας με την προοπτική περαιτέρω, αμοιβαίως επωφελούς, εμβάθυνσης και διεύρυνσής της έναντι κοινών απειλών και προκλήσεων.

Οι διαβουλεύσεις διεξήχθησαν σε πολύ θερμό κλίμα και επιβεβαίωσαν τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Βίκτορ Όρμπαν: Στο πλευρό των Μελόνι – Σαλβίνι – Μπερλουσκόνι

Πιστός στο πατριωτικό του δρόμο ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν έσπευσε να...

Πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ σε ηλικία 96 ετών – Θρήνος στη Μεγάλη Βρετανία

Ήδη στο στο εξοχικό της βασίλισσας Ελισάβετ, όπου αναπαύεται η μονάρχης, έχουν μεταβεί ο πρίγκιπας Κάρολος, η σύζυγός του Καμίλα αλλά...

FERROSODA

Άλλη μια ευρεσιτεχνία του Σώφλου Φώτιου, συνιδιοκτήτη της Bioefo pcc, πήρε σάρκα και οστά.

Κιλκίς: Πέντε παλιές χειροβομβίδες παράτησε άγνωστος σε κεντρικό δρόμο της πόλης

Αναστάτωση προκάλεσε στους κατοίκους του Κιλκίς η πληροφορία για τον εντοπισμό πέντε χειροβομβίδων και 13 φυσιγγίων σε...

Ρεύμα: Απογειώθηκαν οι χρεώσεις των προμηθευτών τον Σεπτέμβριο – Οι τιμές ανά εταιρεία

Σε υψηλά επίπεδα, διαμορφώνονται τα ονομαστικά τιμολόγια ρεύματος για τον Σεπτέμβριο που ανακοινώνουν από αργά χθες το βράδυ οι προμηθευτές. Οι χρεώσεις κινούνται σε επίπεδα άνω...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία