Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

2ος Στρατηγικός Διάλογος Διευθυντών Αμυντικής Πολιτικής Ελλάδας-Γαλλίας

Must Read

2ος Στρατηγικός Διάλογος Διευθυντών Αμυντικής Πολιτικής Ελλάδας-Γαλλίας

Ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων...

Σε τροχιά σύσφιξης οι κεντρικές τράπεζες – Πώς θα επηρεαστεί η οικονομία

Το νέο πληθωριστικό σοκ από τον πόλεμο στην Ουκρανία έχει κάνει ξεκάθαρη...

Ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του ΥΕΘΑ, Δρ. Κωνσταντίνος Π. Μπαλωμένος, αποδεχόμενος πρόσκληση της Γαλλίδας ομολόγου του κας Alice Guitton, συμμετείχε σε διμερείς διαβουλεύσεις στις 5 Μαΐου 2022 στο Παρίσι, στο πλαίσιο διεξαγωγής Διμερούς Στρατηγικού Διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών. Η υπόψη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια συναφούς επίσκεψης της Γαλλίδας αξιωματούχου στην Αθήνα τον Μάρτιο 2021.

Οι δύο Διευθυντές Αμυντικής Πολιτικής συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ουκρανία και υπογραμμίστηκε η ανάγκη πλήρους σεβασμού της κυριαρχίας, και εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, καθώς και η αλληλεγγύη και υποστήριξη για την προάσπισή τους τόσο σε πλαίσιο ΕΕ όσο και ΝΑΤΟ.

Στο πλαίσιο της εν λόγω συνάντησης, οι δύο αξιωματούχοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως τις εξελίξεις στην Υποσαχάρια Αφρική, στα Δυτικά Βαλκάνια και τις προκλήσεις ασφαλείας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ειδικότερα για την κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο τονίστηκε η σημασία αποφυγής αποσταθεροποιητικών, παραβατικών και αναθεωρητικών ενεργειών, που αντίκεινται στο Διεθνές Δίκαιο και την αρχή της καλής γειτονίας.

Σημαντικές απόψεις ανταλλάχθηκαν γύρω από το ζήτημα της μέγιστης δυνατής αξιοποίησης των αμυντικών πρωτοβουλιών της ΕΕ και του συντονισμού των δύο χωρών στο πλαίσιο των δράσεων που απορρέουν από την εφαρμογή της πρόσφατα υιοθετηθείσας Στρατηγικής Πυξίδας, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στο πλαίσιο ΝΑΤΟ.

Επιπρόσθετα, σε συνέχεια και της υπογραφείσας Συμφωνίας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσεως μεταξύ των δύο χωρών, αναπτύχθηκαν θέματα διμερούς αμυντικής συνεργασίας με την προοπτική περαιτέρω, αμοιβαίως επωφελούς, εμβάθυνσης και διεύρυνσής της έναντι κοινών απειλών και προκλήσεων.

Οι διαβουλεύσεις διεξήχθησαν σε πολύ θερμό κλίμα και επιβεβαίωσαν τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

2ος Στρατηγικός Διάλογος Διευθυντών Αμυντικής Πολιτικής Ελλάδας-Γαλλίας

Ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του ΥΕΘΑ, Δρ. Κωνσταντίνος Π. Μπαλωμένος,...

Σε τροχιά σύσφιξης οι κεντρικές τράπεζες – Πώς θα επηρεαστεί η οικονομία

Το νέο πληθωριστικό σοκ από τον πόλεμο στην Ουκρανία έχει κάνει ξεκάθαρη την προοπτική αύξησης των επιτοκίων...

Εφιάλτης για την κυβέρνηση στα ελληνοτουρκικά το σύνδρομο…. Κολοκούρη

Έχουν χάσει τα αβγά και τα πασχάλια στην κυβέρνηση με τις τουρκικές προκλήσεις-Αλληλοσυγκρουόμενες γραμμές και αμηχανία από...

ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΣΤΟ ΧΕΡΣΟ (22/04/2022)

Περιφορά επιταφίου στο Χέρσο μετά από 2 χρόνια.
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία