Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

Σκρά: 104 χρόνια απο την ιστορική μάχη (10 ΦΩΤΟ)

Must Read

Σιτηρά: «Καλπάζουν» οι ρωσικές εξαγωγές – Διπλάσιες από τα προπολεμικά επίπεδα

Τα ρωσικά αγροτικά προϊόντα δεν υπόκεινται σε κυρώσεις, όμως το εμπόριο είχε...

Η Σαββίδου Παρθένα (Νούλα) Πολιτευτής Ν. Κιλκίς στο 1ο Συνέδριο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ

Γεια σας αγαπητοί σύνεδροι. Χαιρετίζω τον Πρόεδρο, τους βουλευτές, τα στελέχη και...

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η 104η επέτειος της μάχης του Σκρα, στο ακριτικό χωριό του Δήμου Παιονίας

Η παρουσία του στρατού, των σωμάτων ασφαλείας, των πολιτιστικών Συλλογών αλλά και των επίσημων έδωσε αίγλη στις εκδηλώσεις μνήμης, οι οποίες έγιναν στο μνημείο των 457 πεσόντων.
Στις εκδηλώσεις που έγιναν την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ Γεωργαντάς, ο οποίος δήλωσε περήφανος για την καταγωγή του απο τον Νομό Κιλκίς.ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς ο οποίος στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι η μάχη του Σκρα είναι μια μάχη για την ψυχή του έθνους για την τιμή της ελευθερίας.

«Σήμερα φέρνουμε στη μνήμη μας ένα ηρωικό γεγονός. Αποτίουμε φόρο τιμής στους νεκρούς του έθνους μας, στο θάρρος, την αυταπάρνηση και τη θυσία των περίπου 15.000 ανδρών του στρατηγού Ζυμβρακάκη, οι οποίοι με ανδρεία, αστείρευτη δύναμη αλλά και οργάνωση κατάφεραν βαρύ πλήγμα στις βουλγάρικες δυνάμεις. Σήμερα θυμόμαστε μία ακόμη λαμπρή σελίδα ελληνικής ιστορίας, θυμόμαστε και τιμούμε τον θρίαμβο της ελληνικής ψυχής και αποφασιστικότητας. Γιατί ο θρίαμβος στη μάχη του Σκρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τελική νικηφόρα έκβαση του πολέμου στο Μακεδονικό Μέτωπο και στην εξασφάλιση της εμπιστοσύνης των συμμάχων στο στρατό μας. Γιατί ο θρίαμβος αυτός αναπτέρωσε το ηθικό μιας κουρασμένης από τις διαιρέσεις Ελλάδας» σημείωσε στον χαιρετισμό τους ο κ. Γεωργαντάς.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «στη μάχη του Σκρα οι Έλληνες πολέμησαν όντως ως ήρωες, πολέμησαν έχοντας στη ψυχή τους το σθένος τριών χιλιάδων ετών ιστορίας, τριών χιλιάδων ετών δύναμης, τριών χιλιάδων ετών προσήλωσης στα υψηλότερα ιδανικά της ανθρωπότητας και της πατρίδας. Δεν είναι τυχαίο ότι η μάχη του Σκρα χαρακτηρίστηκε ως ο θρίαμβος της ελληνικής λόγχης. Οι Έλληνες πολέμησαν με πάθος και νίκησαν γράφοντας ένα χρυσό κεφάλαιο ηρωισμού στην ιστορία του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου».

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης, ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης και άλλοι επίσημοι.

ο κ. αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας βεργιδης
«Ξεφυλλίζοντας τις ένδοξες σελίδες της ελληνικής ιστορίας, κατανοούμε τη βαρυσήμαντη συμβολή της ηρωικής Μάχης του Σκρα στη νεοελληνική και την παγκόσμια ιστορία. Οι αξίες και τα ιδανικά της ακτινοβολούν. Οι ηρωικές πεσόντες αξιωματικοί και στρατιώτες μας, αποτελούν πρότυπο αρετής και μεγαλοψυχίας. Με αυταπάρνηση, με γενναιότητα, με προσήλωση στις πνευματικές και ηθικές αξίες του Ελληνισμού και με την αδιάψευστη αγάπη για την πατρίδα, θυσιάστηκαν για την ελευθερία. Τιμούμε τους ήρωες που κατάφεραν να μετουσιώσουν τον φόβο του θανάτου σε νίκη. Έμπλεοι εθνικής υπερηφάνειας κι ευλάβειας, αλλά και με συναίσθηση του ιστορικού χρέους, ακολουθούμε τα βήματά τους στον δρόμο της αρετής και της ελευθερίας, του ήθους και της φιλοπατρίας» σημείωσε ο κ. Βεργίδης. Εκτός απο τον Υπουργό παρόντες ήταν και ο Δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνιδης, ο οποίος κατα τον χαιρετισμό του στάθηκε στον ηρωισμό των πεσόντων στην εκδήλωση επίσης παρέστησαν , ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς ο διοικητης του Γ σώματος στρατού, Ως εκπρόσωπος τού αρχηγού ΓΕΕΘΑ, διοικητής της 33 μκ ταξ, ο αστυνομικός διευθυντής Κιλκίς, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Γουμένισσας και δεκάδες πολίτες
Μετα την επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Γουμένισσας, ακολούθησε ο χαιρετισμός τον επίσημων, ο πανηγυρικός της ημέρας από τον δάσκαλο κύριο Ανδρέα Γκαντιδη αλλα και η κατάθεση στεφάνων
Μετά το πέρας της εκδήλωσης έγινε κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Ελευθέριου Βενιζέλου στην πλατεία του Σκρα από τον δήμαρχο Παιονίας κ Κωνσταντίνο Σιωνίδη στην συνέχεια ακολούθησαν παραδοσιακή χώροι από τον πολιτιστικό σύλλογο Σκρα και τό σύλλογο Κρητών

Για το makedoniawebtv Αναστάσιος Δελήπαλτας

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Σιτηρά: «Καλπάζουν» οι ρωσικές εξαγωγές – Διπλάσιες από τα προπολεμικά επίπεδα

Τα ρωσικά αγροτικά προϊόντα δεν υπόκεινται σε κυρώσεις, όμως το εμπόριο είχε...

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η ΒΕΡΓΙΝΑ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Σε «εμφύλιο» ο ΔΗΣΥ-«Υπόγεια Ρεύματα»  οδηγούν σε διάσπαση Ο αδικημένος Νεοφύτου, ο «πάρτα όλα» Χριστοδουλίδης...

Η Σαββίδου Παρθένα (Νούλα) Πολιτευτής Ν. Κιλκίς στο 1ο Συνέδριο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ

Γεια σας αγαπητοί σύνεδροι. Χαιρετίζω τον Πρόεδρο, τους βουλευτές, τα στελέχη και φίλους της Ελληνικής Λύσης, οι...

Πέθανε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ, ο οποίος νοσηλευόταν τις...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία