Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ναδάλ – Μεντβέντεφ 3-2: Έγραψε ιστορία ο Ισπανός

Must Read

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

Ράφα Ναδάλ κατέκτησε το Αυστραλιανό Όπεν μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό 5,5 ωρών με τον Μεντβέντεφ και πανηγυρίζει το 21ο Grand Slam της μυθικής καριέρας του.
Ο Ράφα Ναδάλ κατέκτησε το Αυστραλιανό Όπεν μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό 5,5 ωρών με τον Μεντβέντεφ και πανηγυρίζει το 21ο Grand Slam της μυθικής καριέρας του, επικρατώντας με 3-2 σετ (2-6, 6-7 (5), 6-4, 6-4, 7-5).

Αξέχαστο φινάλε στη Μελβούρνη, με τον Ρώσο να προηγείται με 2-0 και τον Ισπανό να επιστρέφει και να παίρνει ιστορικό τίτλο και να γίνεται ο πρώτος όλων των εποχών, ξεπερνώντας τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Ισπανός σούπερ σταρ παρότι ήταν να μην αγωνιστεί καθόλου στο Australian Open λίγες μέρες πριν ξεκινήσει λόγω των προβλημάτων τραυματισμού που αντιμετώπιζε, ωστόσο πήγε στην Αυστραλία, ήταν αουτσάιντερ και έγραψε ιστορία κατακτώντας έναν ανεπανάληπτο τίτλο κόντρα στη ρωσική «μηχανή» του τένις.

Ο Ναδάλ πέτυχε τον μεγαλύτερο άθλο στην καριέρα του σήμερα στη Rod Laver Arena και επέστρεψε στον «θρόνο» της Μελβούρνης μετά από 13 χρόνια, σε ένα τουρνουά που λίγοι υπολόγιζαν να κατακτήσει ο Ισπανός τενίστας. Εκτός από το έπος του και τα 21 grand slam, ο Ναδάλ στέρησε στον Ρώσο αντίπαλό του τη δυνατότητα να επωφεληθεί από την απουσία του Τζόκοβιτς και κερδίζοντας τον τίτλο να ανέβει στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Όσον αφορά το ματς, ο Μεντβέντεφ φάνηκε από ξεκίνημα να έχει τον πρώτο λόγο. Ο Ρώσος κέρδισε με άνεση το πρώτο σετ με 6-2, κατόρθωσε να γυρίσει από το… πουθενά το δεύτερο και να το πάρει κι αυτό με 7-6 (7-5) μετά από μιάμιση ώρα και όλα έδειχναν πως θα κατακτούσε δεύτερο σερί Grand Slam, μιας και είχε πάρει το 2021 και το USA Open.

Ο Ναδάλ όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο σπουδαίος Ισπανός με αστείρευτες δυνάμεις (παρά την ηλικία του) και με στόφα πρωταθλητή έκανε την ολική ανατροπή, προκαλώντας αμόκ στη Μελβούρνη, με τον κόσμο που βρέθηκε στη Rod Laver Arena να είναι εκστασιασμένος.

Ο Ισπανός πήρε το τρίτο και το τέταρτο σετ με 6-4, έφτασε σε διπλό match point στο πέμπτο σετ για να ισοφαριστεί σε 5-5 από τον Ρώσο, αλλά κάνοντας αμέσως μπρέικ (!) πήρε με 7-5 το τελευταίο σετ και τη νίκη. Φυσικά οι πανηγυρισμοί του Ισπανού ήταν έξαλλοι, όπως και ολόκληρου του τιμ του, ενώ ο κόσμος δεν σταματούσε να ζητωκραυγάζει για την ανεπανάληπτη παράσταση που παρακολούθησε.

Δείτε τον τελευταίο πόντο και τον πανηγυρισμό του Ναδάλ:

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano Milato, γιόρτασαν τα 2 χρόνια...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία