Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕ.Λ. ΧΕΡΣΟΥ

Must Read

Μόλις χθες, 01-09-2021, ενημερωθήκαμε αιφνιδιαστικά για την μη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων του Σχολείου μας από το Υπουργείο Παιδείας.

​ Το ΓΕ.Λ. Χέρσου είναι ένα ιστορικό σχολείο με πολύχρονη λειτουργία και πολλές επιτυχίες του μαθητικού δυναμικού του στη διάρκεια όλων αυτών των ετών. Με αυτή την αιφνιδιαστική υπουργική απόφαση προκύπτουν μια σειρά από προβλήματα που ακολουθούν το αρνητικό αυτό γεγονός, όπως η ερημοποίηση της περιοχής, αφού στο σχολείο φοιτούν μαθητές από τις γειτονικές περιοχές. 

​Η αναστολή λειτουργίας του σχολείου θα οδηγήσει σε υπεραύξηση των μαθητών στα υδροκέφαλα ΓΕΛ της πόλης, πράγμα που καθιστά προβληματική και επικίνδυνη την κατάσταση λόγω της πανδημίας του Covid-19. Υπενθυμίζουμε ότι το ΓΕ.Λ. Χέρσου στα δυο χρόνια της πανδημίας δεν χρειάστηκε να κλείσει ποτέ, σε αντίθεση με τα πολυπληθή σχολεία της πόλης.

​Είναι αξιοσημείωτο ότι έχουν εγκριθεί τμήματα με αντίστοιχο αριθμό παιδιών στον νομό και πανελλαδικά, αν και δεν ανήκουν σε συνοριακές περιοχές, όπως ανήκει το σχολείο μας. Θα θέλαμε,επίσης, να τονίσουμε, ότι στο Λύκειο μας υπάρχει το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό που εγγυάται την απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου.

      Επιπροσθέτως, το σχολείο προοδευτικά, (από τοσχολικό έτος 2022-23) θα αυξήσει τον αριθμό του μαθητικού δυναμικού του, βάσει στοιχείων του συστεγαζόμενου Γυμνασίου Χέρσου, γεγονός που δημιουργεί μια αισιόδοξη προοπτική. Θα βοηθούσε σ’αυτή  την αύξηση και η έλευση μαθητών από το όμορο Γυμνάσιο Βαπτιστή προς το ΓΕ.Λ. Χέρσου και όχι προς τα υπερπλήρη ΓΕ.Λ. της πόλης.

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

ΧΕΡΣΟ: 7 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ. ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ…

Είπα να κάνω υπομονή 4 μέρες, πριν γράψω αυτό το άρθρο για έναν και μόνο λόγο. Για...

Το σχέδιο αξιοποίησης του Λόφου Αγίου Γεωργίου

Έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια από τότε που ξεκίνησαν οι συζητήσεις για την αξιοποίηση του Λόφου...

Θρήνος στο Κιλκίς για τους δυο νεκρούς σε τροχαίο

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Κιλκίς για το θάνατο των δυο ανδρών στο τρομακτικό τροχαίο που προκλήθηκε όταν κοπάδι...

Ανατίναξαν το ATM στο Χέρσο. Απέτυχε η απόπειρα διάρρηξης

Απόπειρα διάρρηξης πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 3:30 στο ATM του Χέρσου. Οι ληστές παραβίασαν την πόρτα από το...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία