Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕ.Λ. ΧΕΡΣΟΥ

Must Read

Πέθανε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος...

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ-ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΧΕΡΣΟ (6/1/2023)

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ-ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΧΕΡΣΟ (6/1/2023) https://www.youtube.com/watch?v=7OBW2AP0Doc

Μόλις χθες, 01-09-2021, ενημερωθήκαμε αιφνιδιαστικά για την μη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων του Σχολείου μας από το Υπουργείο Παιδείας.

​ Το ΓΕ.Λ. Χέρσου είναι ένα ιστορικό σχολείο με πολύχρονη λειτουργία και πολλές επιτυχίες του μαθητικού δυναμικού του στη διάρκεια όλων αυτών των ετών. Με αυτή την αιφνιδιαστική υπουργική απόφαση προκύπτουν μια σειρά από προβλήματα που ακολουθούν το αρνητικό αυτό γεγονός, όπως η ερημοποίηση της περιοχής, αφού στο σχολείο φοιτούν μαθητές από τις γειτονικές περιοχές. 

​Η αναστολή λειτουργίας του σχολείου θα οδηγήσει σε υπεραύξηση των μαθητών στα υδροκέφαλα ΓΕΛ της πόλης, πράγμα που καθιστά προβληματική και επικίνδυνη την κατάσταση λόγω της πανδημίας του Covid-19. Υπενθυμίζουμε ότι το ΓΕ.Λ. Χέρσου στα δυο χρόνια της πανδημίας δεν χρειάστηκε να κλείσει ποτέ, σε αντίθεση με τα πολυπληθή σχολεία της πόλης.

​Είναι αξιοσημείωτο ότι έχουν εγκριθεί τμήματα με αντίστοιχο αριθμό παιδιών στον νομό και πανελλαδικά, αν και δεν ανήκουν σε συνοριακές περιοχές, όπως ανήκει το σχολείο μας. Θα θέλαμε,επίσης, να τονίσουμε, ότι στο Λύκειο μας υπάρχει το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό που εγγυάται την απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου.

      Επιπροσθέτως, το σχολείο προοδευτικά, (από τοσχολικό έτος 2022-23) θα αυξήσει τον αριθμό του μαθητικού δυναμικού του, βάσει στοιχείων του συστεγαζόμενου Γυμνασίου Χέρσου, γεγονός που δημιουργεί μια αισιόδοξη προοπτική. Θα βοηθούσε σ’αυτή  την αύξηση και η έλευση μαθητών από το όμορο Γυμνάσιο Βαπτιστή προς το ΓΕ.Λ. Χέρσου και όχι προς τα υπερπλήρη ΓΕ.Λ. της πόλης.

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Πέθανε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ, ο οποίος νοσηλευόταν τις...

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ-ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΧΕΡΣΟ (6/1/2023)

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ-ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΧΕΡΣΟ (6/1/2023) https://www.youtube.com/watch?v=7OBW2AP0Doc

ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΕΛΕ, Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ

Ο Πελέ πέθανε σε ηλικία 82 ετών και “βύθισε” στο πένθος ολόκληρη τη Βραζιλία, αλλά και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο,...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία