Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θρίαμβος ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ: Κυπελλούχος Ελλάδας με γκολ στο 90′

Must Read

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

Επιστροφή στους τίτλους με εντυπωσιακό τρόπο για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος νίκησε 1-2 τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ με γκολ στην εκπνοή του αγώνα και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας για το 2021.

Οι Θεσσαλονικείς κατέκτησαν το όγδοο Κύπελλο στην ιστορία τους «σκοτώνοντας», παράλληλα, το όνειρο του πρωταθλητή Ολυμπιακού για νταμπλ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κάνει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ, καθώς κατακτά το τέταρτο κύπελλο στους πέντε τελευταίους τελικούς που έχει συμμετάσχει.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 36΄με πέναλτι του Βιερινία, το οποίο είχε κερδίσει ο Σβαμπ από ανατροπή του Εμβιλά. Οι ερυθρόλευκοι απάντησαν σχεδόν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε αριστοτεχνικά κόρνερ και ο Εμβιλά με εξαιρετικό πλασέ «σκότωσε» τον Πασχαλάκη για το 1-1. Η λύτρωση ήρθε στο 90’ για τον ΠΑΟΚ με τον Κρμέντσικ να σκοράρει για το 1-2 μετά από μια μαγική ασίστ με τακουνάκι του Ζίβκοβιτς

Το ματς ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία, ωστόσο και οι δύο ομάδες ήταν προσεκτικές στις κινήσεις τους.

Οι Πειραιώτες απείλησαν πρώτοι στο 13′ με τον Μασούρα να πασάρει στον Μπρούμα και εκείνος να νικιέται από τον Πασχαλάκη. Οι ερυθρόλευκοι στάθηκαν άτυχοι, καθώς, στο 25′ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έγινε αναγκαστική αλλαγή και ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με μόνο καθαρό κεντρικό αμυντικό τον Σεμέδο.  Σταδιακά ο ΠΑΟΚ άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και απείλησε στο 26′ με τον Σφιντέρσκι, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι. 

Λίγα λεπτά αργότερα, όμως, στο 34΄ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ, καθώς ο Εμβιλά ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Σβαμπ και ο Βιερίνια σκόραρε από τη βούλα του πέναλτι.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς άλλες σημαντικές και οι Θεσσαλονικείς πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι.

Η επανάληψη, ωστόσο, ήταν διαφορετική, καθώς ο Μαρτίνς πέρασε στο ματς τον Φορτούνη και τα δεδομένα άλλαξαν άρδην υπέρ των πρωταθλητών. Ο Έλληνας χαφ έδωσε πνοή στην ομάδα του και στο 50΄εκτέλεσε με ωραίο τρόπο κόρνερ, με τον Εμβιλά να πιάνει το σουτ και να ισοφαρίζει για την ομάδα του.

Για αρκετή ώρα ο Ολυμπιακός πίεζε αφόρητα τον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν έβρισε λύσεις και έκανε σημαντικές ευκαιρίες για να πάρει κεφάλι στο σκορ. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ερυθρόλευκοι απείλησαν με τους Μασούρα (56′ και 58′, 59′) και  Ελ Αραμπί (64′), όμως δεν κατάφερε να σκοράρει.

Μετά το 70΄ο ΠΑΟΚ άρχισε να διαβάζει καλύτερα το παιχνίδι, ο Γκαρσία έκανε διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο και το παιχνίδι ισορρόπησε. Στο 85΄ο Κρμέτσικ προειδοποίησε τον Σα με μια εντυπωσιακή ευκαιρία και πέντε λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης, πήρε την μαγική μπαλιά του Ζίβκοβιτς και έκανε το τελικό 1-2.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα – Παπασταθόπουλος (25’ Ρεαμπτσιουκ), Σεμέδο, Εμβιλά – Ανδρούτσος, Καμαρά (90’+2’ Βαλμπουενά), Μπουχαλάκης, Χολέμπας – Μπρούμα (46’ Φορτούνη), Μασούρας (86’ Χασάν), Ελ Αραμπί

ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Πασχαλάκης – Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο – Ροντρίγκο, Σβαμπ, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Μπαμπά (90 +5’ Μιχάι) – Ζίβκοβιτς, Ουάρντα (80’ Τσιγγάρας), Σφιντέρσκι (80’ Κρμέντσικ)

efsyn.gr

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano Milato, γιόρτασαν τα 2 χρόνια...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία