Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κυριακή των Βαΐων:25/4

Must Read

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

Το σημερινό Ευαγγελικό απόσπασμα, (Ιω 12, 1-18) αναφέρεται στην θριαμβευτική είσοδο του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα, όπου οι Ιουδαίοι Τον προϋπάντησαν κραυγάζοντας «Ὡσαννά, εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου» και κρατώντας βάγια.

Ο Ιησούς και οι μαθητές κατευθύνονται προς τα Ιεροσόλυμα εν όψει του Πάσχα, όμως, Αρχιερείς και Σαδδουκαίοι έχουν θορυβηθεί από το κήρυγμά Του και μεθοδεύουν τη σύλληψή Του. Περνώντας από την Ιεριχώ, καταφθάνουν στη Βηθανία και εκεί συναντούν το Λάζαρο και τις αδελφές του. Στη Βηθανία λαμβάνει χώρα και το γεγονός της επάλειψης των ποδών του Ιησού με μύρο από τη Μαρία και η επακόλουθη αντίδραση του Ιούδα, ο οποίος απέβλεπε στο προσωπικό-οικονομικό του όφελος.
Με την είσοδο, λοιπόν, του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα και το ήδη φορτισμένο κλίμα εξαιτίας της Ανάστασης του Λαζάρου, ένα ακόμη γεγονός στέκεται αφορμή για τη μετέπειτα σύλληψη. Η επίκριση του Κυρίου προς εκείνους που μετατρέπουν τον ιερό χώρο του Ναού σε οίκο εμπορίου, θορυβεί ιδιαίτερα τους Αρχιερείς και τους Πρεσβυτέρους. Η προφητεία του Ζαχαρία για την εμφάνιση του Μεσσία «ἐπὶ πῶλον ὄνου» εκπληρώνεται τη στιγμή που ο Χριστός, ερχόμενος πάνω σε γαϊδουράκι, επευφημείται από το λαό, που αν και τώρα φωνάζει: «Ὡσαννά, εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου», αργότερα κραυγάζει «Ἆρον ἆρον, σταύρωσον αὐτόν!».
Η Εκκλησία μας, επομένως, εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας των Παθών του Χριστού που ακολουθεί, προτρέπει τους πιστούς να βιώσουν ως ταπεινοί και πνευματικοί άνθρωποι τη σταυροαναστάσιμη πορεία, απαλλαγμένοι από την τυπολατρία των Φαρισαίων και τις θρησκόληπτες και απαίδευτες μάζες ανθρώπων.

Μέσα από το πάντοτε επίκαιρο Ευαγγελικό μήνυμα, ως Χριστιανοί οφείλουμε να μην παραθεωρούμε την Αλήθεια, την Αγία Γραφή και τους Εκκλησιαστικούς κανόνες της Ιεράς παραδόσεως των Αγίων και Πατέρων, οι οποίοι ακολουθώντας τον λόγο του Κυρίου, μας μετέφεραν ορθώς την τέλεση των ιερών Ακολουθιών των μυστηρίων και της Λατρευτικής ζωής.

Εισερχόμενοι, λοιπόν, στη Μεγάλη Εβδομάδα με την είσοδο του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα, ξεκινά και η πορεία προς το μαρτύριο, τη σταύρωση και το θάνατο, τον οποίο νικά και μας χαρίζει την αιώνια ζωή στην ουράνια Βασιλεία Του.

Σας εύχομαι καλή σταυροαναστάσιμη πορεία ζωής πλήρη βιωμάτων!
Χρόνια Πολλά!

Νικολαΐδου Παναγιώτα, τελειόφοιτη τμήματος Θεολογίας Ε.Κ.Π.Α.

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano Milato, γιόρτασαν τα 2 χρόνια...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία