Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μήνυμα Λευτέρη Αβραμάκη για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Must Read

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

Με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε:

«Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η Επανάσταση των Ελλήνων οδήγησε στην δημιουργία του Ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού σε όλα τα Βαλκάνια και εν τέλει στη διάλυση της κραταιάς, εκείνη την εποχή, Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Οι Έλληνες, ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, χωρίς συμμάχους κατάφεραν να υπερνικήσουν κάθε δυσκολία και να επικρατήσουν ενάντια στον κατακτητή. Η ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης φωτίζει ιδιαίτερα εκείνες τις στιγμές του Αγώνα που ήταν νικηφόρες και συχνά παραγνωρίζει τη σημασία του Απελευθερωτικού Αγώνα που διεξήχθη σε όλη την Ελλάδα.

Σημαντική για την τελική επιτυχία της Επανάστασης στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα ήταν η επανάσταση στη Μακεδονία υπό την ηγεσία του Σερραίου Εμμανουήλ Παπά. Ο Εμμανουήλ Παπάς, διαθέτοντας το σύνολο της μεγάλης του περιουσίας στον Αγώνα για την Ελευθερία, παρά το ότι δεν είχε ο ίδιος στρατιωτική εκπαίδευση και εμπειρία, κατόρθωσε με μικρές αριθμητικά δυνάμεις να προκαλέσει σημαντικά πλήγματα στα στρατεύματα του Σουλτάνου, να καθυστερήσει την αναδιοργάνωσή τους και να κερδίσει χρόνο προκειμένου να εδραιωθεί η επανάσταση στη Νότια Ελλάδα.

Η Μακεδονία και ο Νομός Σερρών μπορεί να μην απελευθερώθηκαν παρά μόνο μετά από 90 σχεδόν χρόνια, η συμβολή τους όμως στον Αγώνα για την Ελευθερία και την δημιουργία του Ελληνικού Κράτους ήταν τεράστια. Οι Σέρρες παρέμειναν σκλαβωμένες για 530 χρόνια (1383-1913), χωρίς να χάσουν όμως την ελληνικότητα, την πίστη τους και τη δίψα για την ελευθερία. Ο Εμμανουήλ Παπάς είναι ο πλέον επιφανής ήρωας των Σερρών το 1821 και οφείλουμε να εκφράζουμε διαρκώς την ευγνωμοσύνη μας στο πρόσωπό του.

Η Επανάσταση του 1821, θυμίζει σε όλους μας ότι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούν να υπερνικήσουν κάθε δυσκολία, να καταρρίψουν όλες τις προβλέψεις και να αποτελέσουν το παράδειγμα για όλο τον κόσμο. Η δίψα μας για την Ελευθερία, η εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις και κυρίως η ενότητα είναι τα στοιχεία που μπορούν ακόμα και σήμερα να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Το σύγχρονο ελληνικό κράτος και ο ελληνικός λαός έχουμε υποστεί και έχουμε ξεπεράσει πολλές κρίσεις και πολλές δυσκολίες στα 200 αυτά χρόνια της νεότερης ιστορίας μας. Ανεξάρτητα από το αν οι κρίσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι εξωγενείς ή ενδογενείς ή συνδυασμός τους, αυτό που αξίζει όλοι να θυμόμαστε είναι ότι ενωμένοι μπορούμε να τις ξεπεράσουμε. Η επιτυχία του 1821 οφείλεται μεταξύ άλλων στην αυταπάρνηση και την αυτοθυσία Ελλήνων όπως ο Εμμανουήλ Παπάς».

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano Milato, γιόρτασαν τα 2 χρόνια...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία