Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Ο ΚΙΛΤΙΔΗΣ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Must Read

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΠΕΛΛΑΣ

Για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε οικία στη Δ.Ε. Κρύας Βρύσης Πέλλας, ειδοποιήθηκε...

Οι αντιπολιτευόμενοι αναλίσκονται σε ζητήματα ανούσια ή στην καλύτερη των περιπτώσεων ζητήματα τρέχουσας καθημερινότητας τα οποία οι κρατικές υπηρεσίες υπηρετούν και υλοποιούν. Πολλές φορές λες και γίνεται διαγωνισμός δρόμου, ποιος Βουλευτής θα κάνει πρώτος ανακοίνωση για ένα θέμα διεκπεραίωσης της πολιτείας για τους πολίτες.

Υπάρχει άραγε ΣΥΡΙΖΑ ως συγκροτημένο κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Νομό, που πρέπει να θέσει ζητήματα και να προκύψει γόνιμος διάλογος; ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ φέρουν βαρύτατες ευθύνες για την ολιγωρία που υπήρξε σε μεγάλους τομείς υποδομών και υπηρεσιών του νομού μας. Είναι γεγονός κατά την δεοντολογία της πολιτικής να μην τους υποδείξω τι πρέπει να κάνουν. Εκτιμώ όμως, ότι ως αντιπολίτευση έχουν καταντήσει εθνική απογοήτευση.

Με ανησυχεί και πολλές φορές θλίβομαι για τα τεκταινόμενα στον χώρο του κόμματος που λειτουργώ. Η κομματική οργάνωση, έστω των ολίγων, κινείται με νεωτερισμούς και μονομέρειες αισχίστου είδους και αποκλεισμούς. Έχει οδηγήσει σε απίστευτες διαιρέσεις και διχασμούς και ως τέτοια είναι απαράδεκτη και απορριπτέα. Ο Βουλευτής του κόμματος και μέλος της κυβέρνησης απαξιώνει εκδικητικά περιοχές και πολίτες, γιατί δεν ήταν επιλογή τους, ενώπιον άναυδων και πληγωμένων υποστηρικτών της Ν.Δ..

Να είναι βέβαιος ότι όποια προσπάθεια ή ενέργεια του είναι προς την θετική κατεύθυνση για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών και του νομού αναγνωρίζεται και δεν χρειάζεται η επιδεικνυόμενη κομπορρημοσύνη. Κάποτε θα γινόταν και το Δικαστικό Κτήριο, έστω ως συγχρηματοδοτούμενο. Είναι γνωστό όμως ότι χρόνια αγωνιζόμασταν για δημόσιο κτήριο σε δημόσιο οικόπεδο ως υπηρεσία του νομού. Επίσης κάποιοι δρόμοι τελειώνουν έστω και μετά από δεκαετίες (Νέας Σάντας – Ασσήρου) και κάποτε οι υπηρεσίες προμηθεύονται εξοπλισμό από την κεντρική διοίκηση της πολιτείας κατά την συνέχεια του κράτους (Προμήθεια περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας).

Δε χρειάζεται να επιτείνουμε τον ευτελισμό της πολιτικής και να υποτιμούμε την νοημοσύνη των συμπολιτών μας. Προκαλεί θυμηδία η γνωστοποίηση πληρωμής των οφειλόμενων ΠΣΕΑ και μάλιστα καθυστερημένα, όπως και οι αποζημιώσεις των καλλιεργειών λόγω κορωνοϊού από το αρμόδιο Υπουργείο Γεωργίας (ελιές, σύκα κ.α.) για όλη την επικράτεια. Για αυτό το θέμα λυπούμαι βαθύτατα που υπάρχει και ένας ανταγωνισμός των αντιπολιτευομένων Βουλευτών. Υπάρχουν όμως ζητήματα που οφείλατε να γνωρίζετε και να τα θέσετε στον διάλογο με τους θεσμικούς φορείς του νομού προς υλοποίηση.

Για το πολύπαθο Νοσοκομείο μας, είχα προειδοποιήσει έγκαιρα για τις πρωτοφανείς ενέργειες αναστάτωσης της νοσηλευτικής υπηρεσίας. Αυτά δεν συνέβησαν ούτε επί αλήστου μνήμης Πασοκικής μισαλλοδοξίας. Έχω καταγγείλει ήδη από της 6 Δεκεμβρίου ότι η διοίκηση με την απραξία και αδράνεια της στην προετοιμασία αντιμετώπισης του 2ου κύματος της Πανδημίας είχε καταστεί επικίνδυνη. Αφέθηκαν οι Ιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στους άλλους τομείς να αντιμετωπίσουν την τραγική κατάσταση με αυτοθυσία και βαρύ τίμημα.

Η μεγαλύτερη υπηρεσία της διοίκησης σήμερα, είναι η παραίτησή της. Οφείλατε να είστε ενημερωμένος για όλες τις ενέργειες αντιμετώπισης της Πανδημίας, ιδίως του 2ου κύματος με την θεσμική σας υπόσταση στο νομό. Δεν εφαρμόστηκαν στοιχειωδώς κανόνες υγειονομικοί που το Υπουργείο Υγείας έδωσε σαφείς οδηγίες και παραβλέφθηκαν εντολές του ΕΟΔΥ, όπως τονίζουν οι αναισθησιολόγοι του Νοσοκομείου στις 17/12/2020 ( Αρ. Πρ. 15775 ). Έπρεπε να γνωρίζεται την εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας από 05/05/2020 για την προετοιμασία αντιμετώπισης της πανδημίας στην Αυτοτελή Ψυχιατρική Μονάδα.

Να λάβετε υπ’ όψιν τις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων από 07/10/2020 και την ανακοίνωση των Νοσοκομειακών Ιατρών από 11/11/2020. Εσείς παρά ταύτα κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας αναγγέλλετε νέα Ρυθμιστική Μελέτη, όταν αυτή του 1993 υλοποιήθηκε μόνον κατά 1/10 αυτής και προέβλεπε σαφέστατα την ανέγερση Νέας Νοσηλευτικής Μονάδας, που εντάχθηκε προς υλοποίηση το 2009 και αγνοήθηκε δυστυχώς από το ΠΑΣΟΚ το 2010. Είναι καταχρηστικό να κατασπαταλώνται πόροι οικονομικοί και εργατοώρες δημοσίων υπηρεσιών.

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Κίνηση Πολιτών Δήμου Παιονίας: Αίρουμε την εμπιστοσύνη μας στον δήμαρχο και στους δημοτικούς συμβούλους

Ανακοίνωση Κίνησης Πολιτών Δήμου Παιονίας Η Κίνηση Πολιτών Δήμου Παιονίας, μετά από όλα αυτά που...

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΠΕΛΛΑΣ

Για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε οικία στη Δ.Ε. Κρύας Βρύσης Πέλλας, ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας κατά τις...

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ | STAN ΑΝΤΙΠΑΡΙΩΤΗΣ – ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Ο Stan Αντιπαριώτης, ο δημιουργός και ερμηνευτής με τις αμέτρητες επιτυχίες, συμπληρώνει 10 χρόνια πορείας και υποδέχεται...

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΠΑΠΠΑ ΣΤΟ SURVIVOR

Ο Στέλιος Σούρλας, είναι ο δικηγόρος του Τριαντάφυλλου και του Αλέξη Παππά, ο οποίος διαχειρίστηκε τα συμβόλαιά...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία