Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

“Παζάρι” για το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου – Συνεδριάζει η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά

Must Read

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

Συνεδριάζει η Επιτροπή αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, με κυβέρνηση, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικους, να αναμένουν τις εισηγήσεις των ειδικών.

Τη Δευτέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επανέλαβε δε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου, με προτεραιότητα να δίνεται στα νηπιαγωγεία και δημοτικά, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα εξεταστεί η επαναλειτουργία γυμνασίων και λυκείων.

Αρκετοί λοιμωξιολόγοι έχουν δώσει θετική εισήγηση για την επιστροφή στα θρανία μέσα στον Ιανουάριο, ωστόσο η ακριβής ημερομηνία δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Άλλωστε, οι τελικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα, κάτι που θα τεθεί επί τάπητος στην τηλεδιάσκεψη των ειδικών με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Ίσως καλύτερα να περιμένουμε λίγο να δούμε τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν μετά την περίοδο των εορτών, πριν ανοίξουμε τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου», τόνισε σε συνέντευξή του το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων και καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ  Αθανάσιος Τσακρής.

Ο κ. Τσακρής, μιλώντας τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ, πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να επιβεβαιωθεί ότι βρισκόμαστε σε σημαντική κάμψη της πανδημίας και γύρω στις 15 Ιανουαρίου, να ανοίξουν τα σχολεία, μια εβδομάδα δηλαδή αργότερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία».

«Η εκτίμηση είναι ότι η κινητικότητα είναι ούτως η άλλως επιβαρυμένη, και θεωρώ ότι το άνοιγμα σχολείων δεν θα επηρεάσει την κινητικότητα στη χώρα μας», υπογράμμισε ο κ. Τσακρής.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι θα εξεταστεί αρχικά το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα νηπιαγωγεία και δημοτικά και δεύτερο χρόνο, εάν επιτρέψουν οι εξελίξεις, θα καταστεί δυνατό να ανοίξουν και οι υπόλοιπες βαθμίδες, αλλά και το λιανεμπόριο.

makeleio.gr

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano Milato, γιόρτασαν τα 2 χρόνια...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία