Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Σύλληψις της Αγίας Άννης, μητρός της Υπεραγίας Θεοτόκου

Must Read

Η εκκλησία μας σήμερα 9/12, εορτάζει την σύλληψη της Αγίας Άννης, δηλαδή την ημέρα που έμεινε έγκυος. Η ημέρα αυτή για τους ορθοδόξους χριστιανούς, αποτελεί και υπενθύμιση της υπόσχεσης που ο Άγγελος προμήνυσε στην Αγία Άννα για τη σύλληψη της Αγνής Θεομήτορος και Αειπαρθένου Μαρίας. Η υπόσχεση αυτή του Θεού υπήρξε καθοριστική για τον άνθρωπο, καθώς η άτεκνη Αγία Άννα στα γηρατειά της, έφερε στον κόσμο την Παναγία, η οποία και αποτέλεσε μεσιτεία σωτηρίας φέρνοντας στον κόσμο τον Κύριο ἡμῶν Ιησού Χριστό: «ζεύγος καρπογονεί το σεπτόν, την θείαν Δάμαλιν..» όπως αναφέρεται στα απόστιχα του Εσπερινού της εορτής της συλλήψεως της Αγίας Άννης. 

Στο σωτηριώδες έργο του Θεού, η σύλληψη της Παρθένου Μαρίας στη στείρα μήτρα της Αγίας Άννης, πραγματοποιείται μετά πολλών προσευχών του Ιωακείμ και της Άννης. Η Άννα κάνοντας τάμα «το γεννησόμενον δοτόν σοι προσάξωμεν», υπόσχεται να αφιερώσει το παιδί στο Θεό. Αφού, λοιπόν, απέκτησε την Παναγία, σε ηλικία τριών ετών την αφιέρωσε στο Ναό του Θεού όπως είχε υποσχεθεί και πέρασε την υπόλοιπη ζωή της με τον Ιωακείμ, αφοσιωμένοι στη νηστεία, την προσευχή και τη λατρεία του Θεού. 

Έτσι, ο Υιός του Θεού παίρνει σάρκα για τη σωτηρία του.. ανθρώπου [!] στη μήτρα της Παρθένου, η οποία μεσιτεύει στο σωτήριο έργο του Θεού. 

Η Αγία Άννα, σήμερα, είναι η προστάτιδα των άτεκνων ζευγαριών και όσων δυσκολεύονται να τεκνοποιήσουν. Με πίστη, προσευχή και ελπίδα η Αγία εκπληρώνει τα αιτήματά τους. 

Χρόνια Πολλά!!!

Νικολαΐδου Παναγιώτα, τελειόφοιτη τμήματος Θεολογίας Ε.Κ.Π.Α.

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Ηχηρό “χαστούκι” από την Ρωσία στον Μητσοτάκη: «Κακή ιδέα η πρόταση του για το διαβατήριο εμβολιασμού»

Αντίθετος με την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για το διαβατήριο εμβολιασμού ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι...

Συνελήφθησαν και τα έξι μέλη της σπείρας που διακινούσε μετανάστες με πλαστά έγγραφα

ην πλήρη αποδόμηση κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών και εμπορίας ταξιδιωτικών εγγράφων, μέσω της γνωστής διαδικτυακής εφαρμογής (μέθοδος...

Βασιλάκος: «Καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος ο Τζόλης» (vid)

Δείτε μέσα από το Novasports.gr τι είπε ο Θανάσης Βασιλάκος στην Ώρα των Πρωταθλητών για τον ΠΑΟΚ,...

Κυριακή του Ασώτου: 28/2

Διανύοντας τη δεύτερη Κυριακή του Τριωδίου, η Εκκλησία μας κηρύττει μέσα από την παραβολή του ασώτου υιού,...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία