Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χαλάρωσαν οι περιορισμοί στην Ολλανδία, «εκτοξεύτηκε» η οικονομία

Must Read

Αναπτύχθηκε με ρυθμό 7,7% στο τρίτο τρίμηνο

Με τον ταχύτερο καταγεγραμμένο ρυθμό της αναπτύχθηκε το τρίτο τρίμηνο του έτους η ολλανδική οικονομία, καθώς χαλάρωσαν οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί για να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας CBS.

Η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης αναπτύχθηκε με ρυθμό 7,7% σε τριμηνιαία βάση την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την CBS, καθώς ανέκαμψε από την εξίσου ιστορική συρρίκνωσή της κατά 8,5% το δεύτερο τρίμηνο, όταν τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη χώρα παρέλυσαν τη ζήτηση.

Λόγω της πανδημίας, η ολλανδική οικονομία συρρικνώθηκε συνολικά κατά 3% τους πρώτους εννέα μήνες του 2020, συγκριτικά με το μέγεθός της στα τέλη του 2019, σύμφωνα με την CBS.

Καθώς εξασθένησε το πρώτο κύμα των κρουσμάτων της COVID-19, η ολλανδική κυβέρνηση χαλάρωσε πολλούς περιορισμούς στη δημόσια ζωή τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, ανοίγοντας και πάλι τα μπαρ, τα εστιατόρια και άλλους δημόσιους χώρους, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Αυτό ενίσχυσε την κατανάλωση των νοικοκυριών κατά 9% -ποσοστό άνευ προηγουμένου- ενώ η αντίστοιχη άρση των lockdowns στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο οδήγησαν τις εξαγωγές σε άλμα άνω του 8%.

Οι προοπτικές, ωστόσο, για το τέταρτο τρίμηνο είναι λιγότερο ρόδινες, καθώς η γρήγορη αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού από τα τέλη του Αυγούστου οδήγησε σε νέο μερικό lockdown που έχει τεθεί σε ισχύ από τα μέσα Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του οποίου έκλεισαν και πάλι επ’ αόριστον όλα τα μπαρ και τα εστιατόρια στην χώρα.

πηγή newsbeast.gr

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΑΠΙΔΗ ΡΑΦΑΗΛ

Από τις εμφανίσεις του Θανάση Βασιλάκου στο Bodega Live Experience Αγαπημένο χρώμα; Μαύρο
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία