Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λευτέρης Αβραμάκης: «Οι οικονομικές ενισχύσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προς τις επιχειρήσεις του Νομού Σερρών πρέπει να αυξηθούν και να γίνουν ακατάσχετες»

Must Read

Με δύο διαδοχικές ερωτήσεις τους στη Βουλή Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης, ζητούν να γίνουν ακατάσχετες οι οικονομικές ενισχύσεις των Περιφερειών που δύναται να δοθούν σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (Αρ. Πρωτ. 1145/27.10.2020) και να αυξηθεί σημαντικά ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χρηματοδοτικού εργαλείου από τις επιχειρήσεις που πλήττονται (Αρ. Πρωτ. 1143/27.10.2020)

Οι Βουλευτές τονίζουν ότι η ενεργοποίηση αυτών των χρηματοδοτικών εργαλείων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και Εθνικούς Πόρους καταδεικνύουν την πραγματική ανάγκη στήριξης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που ουσιαστικά αποκόπτονται από τη συντριπτική πλειοψηφία των μέτρων οικονομικής στήριξης που εφαρμόζει η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα. Το γεγονός ότι δεν έχει προβλεφθεί τα ποσά αυτά να προστατεύονται ώστε να χρησιμοποιηθούν για τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων και να μην κατάσχονται όπως ακριβώς συμβαίνει και σωστά με την επιστρεπτέα προκαταβολή (Αρ. Πρωτ. 1145/27.10.2020)

Λαμβάνοντας υπόψη το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων να κάνουν χρήση του συγκεκριμένου χρηματοδοτικού εργαλείου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπου οι αιτήσεις χρηματοδότησεις υπερκέρασαν τέσσερις φορές τον προϋπολογισμό των 150εκατ. που έχει εξαγγελθεί, οι Βουλευτές ζητούν να αυξηθεί ο Προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου προκειμένου να ενισχυθούν με την μη επιστρεπτέα αυτή οικονομική ενίσχυση όσο το δυνατόν περισσότερες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (Αρ. Πρωτ. 1143/27.10.2020).

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε σχετικά:

«Το αίτημα της στήριξης και της οικονομικής ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στην Κεντρική Μακεδονία και στο Νομό Σερρών ήταν αναγκαιότητα πριν ακόμα τις νέες συνθήκες που προκαλεί το 2ο lockdown. Σήμερα με το Νομό Σερρών και τη Θεσσαλονίκη να βρίσκονται ήδη μια εβδομάδα σε αναστολή λειτουργίας και τους υπόλοιπους Νομούς να εντάσσονται σε συνθήκες lockdown ανεξάρτητα από την υγειονομική τους κατάσταση, το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Είναι σαφές ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων, ιδίως οι μικρές και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις, αποκλείστηκαν από τα περισσότερα μέτρα οικονομικής στήριξης που εφάρμοσε και θα εφαρμόσει η κυβέρνηση. Είναι αναγκαίο να μην αποκλειστούν και από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που ενεργοποίησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ταυτόχρονα, είναι αυτονόητο ότι αυτές οι μη επιστρεπτέες ενισχύσεις πρέπει να προστατευτούν ώστε να αξιοποιηθούν πραγματικά για την διάσωση των επιχειρήσεων που απειλούνται ακόμα περισσότερο με λουκέτο. Η κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει άμεσα τα 37 δις που της άφησε στα ταμεία ο ΣΥΡΙΖΑ και να αξιοποιήσει κάθε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την διάσωση επιχειρήσεων, θέσεων εργασίας και συγκράτησης των εισοδημάτων των πολιτών. Δεν είναι τώρα η ώρα να εφαρμόσει η κυβέρνηση την ιδεοληπτική νεοφιλελεύθερη αναδιάταξη της οικονομίας. Η εργαλειοποίηση της πανδημίας προκειμένου να γίνει βίαιη ανακατανομή του πλούτου υπέρ των λίγων και οικονομικά ισχυρών που επιχειρείται με συνέπεια από τη ΝΔ σε αυτές τις συνθήκες, απειλεί πλέον με φτωχοποίηση το σύνολο της μεσαίας τάξης».

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΑΠΙΔΗ ΡΑΦΑΗΛ

Από τις εμφανίσεις του Θανάση Βασιλάκου στο Bodega Live Experience Αγαπημένο χρώμα; Μαύρο
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία