Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λευτέρης Αβραμάκης: «Απαράδεκτη η αύξηση των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης που ανεβάζει σημαντικά το κόστος παραγωγής για τους αγρότες»

Must Read

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

Με ερώτησή τους στη Βουλή (Αρ. Πρωτ. 1940/20.11.2020) 36 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών Λευτέρης Αβραμάκης, καταγγέλλουν την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλουν πρόσθετο φόρο στο πετρέλαιο κίνησης κατά 0,03 ευρώ/λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο πλήττει δυσανάλογα τον αγροτικό κόσμο πολλαπλασιάζοντας το ήδη μεγάλο κόστος παραγωγής.

Συγκεκριμένα, οι Βουλευτές υποστηρίζουν ότι η επιβολή «πράσινου τέλους» στην κατανάλωση πετρελαίου κίνησης, γίνεται προκειμένου η κυβέρνηση να καλύψει το έλλειμα του Ειδικού Λογαριασμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, έλλειμα που δημιουργήθηκε με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και το οποίο καλούνται τώρα να καλύψουν οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι επαγγελματίες που χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης. Υπενθυμίζουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ το Σεπτέμβριο του 2019, μείωσε το Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ), για να κρύψει τις άδικες, αδικαιολόγητες και υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ προκαλώντας ουσιαστικά το σημερινό έλλειμμα, παρότι παρέλαβε το λογαριασμό με πλεόνασμα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η επιβολή όμως του «πράσινου τέλους» – στην κατανάλωση πετρελαίου κίνησης (diesel) ίσου με 0,03 ευρώ /λίτρο για την ενίσχυση πράσινων δράσεων που συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών ρύπων (στήριξη ανάπτυξης έργων ΑΠΕ, ανάπτυξη ηλεκτροκίνησης, ενεργειακή εξοικονόμηση κ.λ.π), ανεβάζει άμεσα το κόστος παραγωγής όπως και το κόστος μεταφοράς των προϊόντων πλήττοντας ιδιαίτερα τις δυνάμεις της πρωτογενούς παραγωγής αλλά και τους καταναλωτές.

Οι Βουλευτές καλούν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την εξαίρεση των αγροτών από τον συγκεκριμένο έμμεσο φόρο, να διασφαλίσουν ότι θα προστατευτούν οι καταναλωτές από την εύλογη μετακύλιση αυτής της επιβάρυνσης στο τελικό κόστος των προϊόντων και την υλοποίηση της δέσμευσης του πρωθυπουργού για επιστροφή του ειδικου φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους αγρότες.

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε σχετικά:

«Σε μια περίοδο που η οικονομική ύφεση πλήττει ιδιαίτερα τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους αλλά και όλους τους καταναλωτές, η κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει τα ελλείμματα που η ίδια δημιουργεί αποφάσισε την επιβολή ενός επιπλέον άδικου φόρου στο πετρέλαιο κίνησης που χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο οι αγρότες και πολλοί επαγγελματίες. Η κυβέρνηση που επέβαλλε σε όλους τους καταναλωτές να πληρώνουν ακριβότερα το ρεύμα που καταναλώνουν, που αύξησε το κόστος παραγωγής αυξάνοντας τα τιμολόγια και του αγροτικού ρεύματος, αυξάνει τώρα και το πετρέλαιο κίνησης εκτινάσσοντας το κόστος παραγωγής. Η επιβάρυνση κατά 0,03ευρώ/λίτρο, δεν είναι καθόλου μικρή σε ετήσια βάση για έναν επαγγελματία αγρότη ή κτηνοτρόφο, ούτε για τα επαγγελματικά οχήματα που καταναλώνουν δεκάδες λίτρα καθημερνά. Η επιβάρυνση όλων των ελληνικών προϊόντων με το επιπλέον αυτό κόστος θα μειώσει ακόμη περισσότερο την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών και θα μεγεθύνει την ήδη μεγάλη ύφεση. Η αύξηση αυτή είναι αχρείαστη και επιβάλλεται μόνο και μόνο για να εξισορροπηθούν οι απώλειες που η ίδια η κυβέρνηση έχει προκαλέσει με τις παράλογες πολιτικές της. Ακόμα όμως και αν ήταν αναγκαία, η στιγμή που επιλέγεται να επιβαρυνθούν αγρότες, κτηνοτρόφοι, επαγγελματίες και εν τέλει το σύνολο των καταναλωτών είναι τελείως ακατάλληλος. Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει μέτρα για την προστασία των εισοδημάτων του ελληνικού λαού, για την μείωση του κόστους παραγωγής και για την αναστροφή της ύφεσης που βιώνουμε. Δυστυχώς κινείται μόνιμα στην αντίθετη κατεύθυνση προσθέτοντας αχρείαστα βάρη σε κάθε επαγγελματία και σε κάθε οικογένεια. Οι κυβερνητικές πολιτικές στο σύνολό τους πλήττουν τόσο την ατομική οικονομική κατάσταση του καθενός όσο και συνολικά την εθνική οικονομία. ».

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano Milato, γιόρτασαν τα 2 χρόνια...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία