Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εκλογές ΗΠΑ: Πλήρης επανακαταμέτρηση στη Τζόρτζια – Ικανοποίηση Τραμπ

Must Read

Την πλήρη επανακαταμέτρηση των ψήφων που κατατέθηκαν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές στην Τζόρτζια ανακοίνωσε ο Γραμματέας της πολιτείας Μπραντ Ραφενσπέργκερ.

«Με το περιθώριο να είναι τόσο κοντά, θα απαιτηθεί πλήρης επανακαταμέτρηση με το χέρι σε κάθε κομητεία», είπε ο Ραφενσπέργκερ σε συνέντευξη Τύπου στην Ατλάντα, προσθέτοντας ότι αυτό θα βοηθήσει στο «να χτιστεί η εμπιστοσύνη».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αναμένει ότι η επανακαταμέτρηση θα γίνει στην ώρα της για την βεβαίωση αποτελεσμάτων της πολιτείας.

Ικανοποίηση εξέφρασε το επιτελείο του Τραμπ για την απόφαση αυτή, σημειώνοντας ότι είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα. Ο διευθυντής επικοινωνίας Τιμ Μορτοου έκανε λόγο για μια σημαντική ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στη Τζόρτζια.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα στη διαδικασία για να διασφαλιστεί ότι οι εκλογές ήταν δίκαιες και ότι μετρήθηκε κάθε νόμιμη ψήφος», σημείωσε.

«Πρέπει να κατανοήσουμε την πολύ βασική αρχή ότι κάθε παράνομη ψήφος καταστέλλει μια νόμιμη ψήφο και δεν θέλουμε να δούμε να συμβαίνει κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος Νταγκ Κόλινς, προσθέτοντας ότι έστειλαν γράμμα, με το οποίο ζητούσαν να γίνει επανακαταμέτρηση και στις 159 κομητείες της πολιτείας και τους χαροποιεί ιδιαίτερα που αυτό θα συμβεί.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την απόφαση «νίκη για την ακεραιότητα και τη διαφάνεια».

Σε ό, τι αφορά το χρονοδιάγραμμα της επανακαταμέτρησης, ο νομικός σύμβουλος της εκστρατείας του Τραμπ Στέφαν Πασαντίνο, εξήγησε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία της Τζόρτζια, ο Γραμματέας της πολιτείας υποχρεούται να πιστοποιήσει τα εκλογικά αποτελέσματα έως τις 20 Νοεμβρίου, επομένως αναμένει ότι αυτή η διαδικασία θα είναι έντονη και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τότε.

Καταγγελίες για παρατυπίες στο Μίσιγκαν

Το επιτελείο του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε αγωγή στο Μίσιγκαν, στο πλαίσιο της νομικής στρατηγικής του, που ωστόσο έχει μικρές πιθανότητες επιτυχίας, να ανατρέψει τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Η ομάδα του Τραμπ προσέφυγε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο σήμερα, προσπαθώντας να εμποδίσει το Μίσιγκαν να επικυρώσει τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών. Το 2016 ο Τραμπ είχε κερδίσει αυτήν την Πολιτεία, όμως τώρα υπολείπεται του Μπάιντεν κατά 148.000 ψήφους, ή 2,6%, σύμφωνα με τα ανεπίσημα, μέχρι στιγμής, αποτελέσματα.

Ο Τραμπ δεν παραδέχεται την ήττα του αλλά αντιθέτως καταθέτει αγωγές σε διάφορες Πολιτείες προσπαθώντας να στηρίξει τους ισχυρισμούς του, για τους οποίους μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιάσει αποδείξεις, ότι διαπράχθηκε εκτεταμένη εκλογική απάτη. Στην αγωγή που κατατέθηκε στο Μίσιγκαν γίνεται επίσης λόγος για παρατυπίες, ιδίως στην κομητεία Γουέιν, το προπύργιο των Δημοκρατικών, όπου βρίσκεται το Ντιτρόιτ.

Μέχρι στιγμής, οι δικαστές έχουν απορρίψει πολλές προσφυγές του Τραμπ και οι νομικοί εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι οι δικαστικοί αγώνες έχουν ελάχιστες πιθανότητες να αλλάξουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Με πληροφορίες από το CNN GREECE

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΑΠΙΔΗ ΡΑΦΑΗΛ

Από τις εμφανίσεις του Θανάση Βασιλάκου στο Bodega Live Experience Αγαπημένο χρώμα; Μαύρο
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία