2 μπριζόλες μοσχαρίσιες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
Μισό ποτηρι μπύρα
5 κ.σ. λάδι
6 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζετε σε βαθύ τηγάνι το λάδι και αφού κάψει βάζετε τις μπριζόλες. Αφού ροδίσουν από τη μία πλευρά τις γυρίζετε να ροδίσουν και από την άλλη, ρίχνετε το κρεμμύδι και μόλις ροδίσουν ελαφρά και αυτό ρίχνετε και τα μανιτάρια. Αφήνετε μερικά λεπτά να μαγειρευτούν και αυτά και τις βγάζετε σε πιατέλα.
Αφήνετε τα μανιτάρια να πιουν τα υγρά τους και σβήνετε με τη μπύρα. Ρίχνετε το αλάτι και το πιπέρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε με καπάκι. Μόλις το φαγητό μείνει με το λάδι του ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και σερβίρετε τις μπριζόλες με ρύζι.
Executive Chef Ηλίας Αντωνιάδης