Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Λευτέρης Αβραμάκης: «Απαράδεκτη η αύξηση των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης που ανεβάζει σημαντικά το κόστος παραγωγής για τους αγρότες»

Must Read

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΠΕΛΛΑΣ

Για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε οικία στη Δ.Ε. Κρύας Βρύσης Πέλλας, ειδοποιήθηκε...

Με ερώτησή τους στη Βουλή (Αρ. Πρωτ. 1940/20.11.2020) 36 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών Λευτέρης Αβραμάκης, καταγγέλλουν την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλουν πρόσθετο φόρο στο πετρέλαιο κίνησης κατά 0,03 ευρώ/λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο πλήττει δυσανάλογα τον αγροτικό κόσμο πολλαπλασιάζοντας το ήδη μεγάλο κόστος παραγωγής.

Συγκεκριμένα, οι Βουλευτές υποστηρίζουν ότι η επιβολή «πράσινου τέλους» στην κατανάλωση πετρελαίου κίνησης, γίνεται προκειμένου η κυβέρνηση να καλύψει το έλλειμα του Ειδικού Λογαριασμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, έλλειμα που δημιουργήθηκε με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και το οποίο καλούνται τώρα να καλύψουν οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι επαγγελματίες που χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης. Υπενθυμίζουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ το Σεπτέμβριο του 2019, μείωσε το Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ), για να κρύψει τις άδικες, αδικαιολόγητες και υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ προκαλώντας ουσιαστικά το σημερινό έλλειμμα, παρότι παρέλαβε το λογαριασμό με πλεόνασμα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η επιβολή όμως του «πράσινου τέλους» – στην κατανάλωση πετρελαίου κίνησης (diesel) ίσου με 0,03 ευρώ /λίτρο για την ενίσχυση πράσινων δράσεων που συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών ρύπων (στήριξη ανάπτυξης έργων ΑΠΕ, ανάπτυξη ηλεκτροκίνησης, ενεργειακή εξοικονόμηση κ.λ.π), ανεβάζει άμεσα το κόστος παραγωγής όπως και το κόστος μεταφοράς των προϊόντων πλήττοντας ιδιαίτερα τις δυνάμεις της πρωτογενούς παραγωγής αλλά και τους καταναλωτές.

Οι Βουλευτές καλούν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την εξαίρεση των αγροτών από τον συγκεκριμένο έμμεσο φόρο, να διασφαλίσουν ότι θα προστατευτούν οι καταναλωτές από την εύλογη μετακύλιση αυτής της επιβάρυνσης στο τελικό κόστος των προϊόντων και την υλοποίηση της δέσμευσης του πρωθυπουργού για επιστροφή του ειδικου φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους αγρότες.

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε σχετικά:

«Σε μια περίοδο που η οικονομική ύφεση πλήττει ιδιαίτερα τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους αλλά και όλους τους καταναλωτές, η κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει τα ελλείμματα που η ίδια δημιουργεί αποφάσισε την επιβολή ενός επιπλέον άδικου φόρου στο πετρέλαιο κίνησης που χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο οι αγρότες και πολλοί επαγγελματίες. Η κυβέρνηση που επέβαλλε σε όλους τους καταναλωτές να πληρώνουν ακριβότερα το ρεύμα που καταναλώνουν, που αύξησε το κόστος παραγωγής αυξάνοντας τα τιμολόγια και του αγροτικού ρεύματος, αυξάνει τώρα και το πετρέλαιο κίνησης εκτινάσσοντας το κόστος παραγωγής. Η επιβάρυνση κατά 0,03ευρώ/λίτρο, δεν είναι καθόλου μικρή σε ετήσια βάση για έναν επαγγελματία αγρότη ή κτηνοτρόφο, ούτε για τα επαγγελματικά οχήματα που καταναλώνουν δεκάδες λίτρα καθημερνά. Η επιβάρυνση όλων των ελληνικών προϊόντων με το επιπλέον αυτό κόστος θα μειώσει ακόμη περισσότερο την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών και θα μεγεθύνει την ήδη μεγάλη ύφεση. Η αύξηση αυτή είναι αχρείαστη και επιβάλλεται μόνο και μόνο για να εξισορροπηθούν οι απώλειες που η ίδια η κυβέρνηση έχει προκαλέσει με τις παράλογες πολιτικές της. Ακόμα όμως και αν ήταν αναγκαία, η στιγμή που επιλέγεται να επιβαρυνθούν αγρότες, κτηνοτρόφοι, επαγγελματίες και εν τέλει το σύνολο των καταναλωτών είναι τελείως ακατάλληλος. Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει μέτρα για την προστασία των εισοδημάτων του ελληνικού λαού, για την μείωση του κόστους παραγωγής και για την αναστροφή της ύφεσης που βιώνουμε. Δυστυχώς κινείται μόνιμα στην αντίθετη κατεύθυνση προσθέτοντας αχρείαστα βάρη σε κάθε επαγγελματία και σε κάθε οικογένεια. Οι κυβερνητικές πολιτικές στο σύνολό τους πλήττουν τόσο την ατομική οικονομική κατάσταση του καθενός όσο και συνολικά την εθνική οικονομία. ».

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Κίνηση Πολιτών Δήμου Παιονίας: Αίρουμε την εμπιστοσύνη μας στον δήμαρχο και στους δημοτικούς συμβούλους

Ανακοίνωση Κίνησης Πολιτών Δήμου Παιονίας Η Κίνηση Πολιτών Δήμου Παιονίας, μετά από όλα αυτά που...

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΠΕΛΛΑΣ

Για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε οικία στη Δ.Ε. Κρύας Βρύσης Πέλλας, ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας κατά τις...

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ | STAN ΑΝΤΙΠΑΡΙΩΤΗΣ – ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Ο Stan Αντιπαριώτης, ο δημιουργός και ερμηνευτής με τις αμέτρητες επιτυχίες, συμπληρώνει 10 χρόνια πορείας και υποδέχεται...

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΠΑΠΠΑ ΣΤΟ SURVIVOR

Ο Στέλιος Σούρλας, είναι ο δικηγόρος του Τριαντάφυλλου και του Αλέξη Παππά, ο οποίος διαχειρίστηκε τα συμβόλαιά...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία