Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Λευτέρης Αβραμάκης: «Το Υπουργείο Υγείας κωφεύει στην κραυγή αγωνίας του σερραϊκού λαού και των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών»

Must Read

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

Με αφορμή την υποστελέχωση της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και ειδικότερα την επικείμενη αδυναμία της Καρδιολογικής Κλινικής να εκτελέσει εφημερίες από 17 Οκτώβρη κι έπειτα, λόγω υποστελέχωσης, καθώς και της Παθολογικής από το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου κι έπειτα λόγω της συνταξιοδότησης των Διευθυντών της, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε:

«Βρισκόμαστε στα πρόθυρα του χειμώνα, περίπου έξι μήνες μετά την έναρξη του πρώτου κύματος πανδημίας του covid – 19 στη χώρα μας και κατά τη διάρκεια του δεύτερου, κι ακόμη η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τα ίδια επίδικα. Η ευκαιρία που δόθηκε στην Ελληνική Κυβέρνηση τους τελευταίους 6 μήνες να προχωρήσει στην ουσιαστική ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. με προσλήψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού, με δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ καθώς και κλινών covid – 19, με τη δημιουργία υποδομής για δωρεάν μαζικά τεστ, την προμήθεια την δημόσιων νοσοκομείων με τα απαραίτητα προστατευτικά υλικά και τον κατάλληλο εξοπλισμό δεν αξιοποιήθηκε, με αποτέλεσμα οι δημόσιες δομές υγείας, το τείχος απέναντι στην πανδημία, να μείνουν ευάλωτες και σταθερά αντιμέτωπες με την κατάρρευση.

Στην ίδια κατάσταση φαίνεται πως βρίσκεται και το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, το οποίο σήμερα λειτουργεί με μικρό ποσοστό πληρότητας των οργανικών θέσεων της ιατρικής υπηρεσίας, ενώ ο αριθμός αυτός φθίνει συνεχώς. Η Πνευμονολογική και οι Παθολογικές Κλινικές του Νοσοκομείου, οι βασικότερες κλινικές για την αντιμετώπιση των περιστατικών covid – 19, καθώς και η Καρδιολογική αναμένεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα ασφαλούς λειτουργίας εντός των επόμενων ημερών, αφού δεν θα μπορούν να εκτελέσουν το πρόγραμμα εφημεριών. Το ζήτημα της έλλειψης αναισθησιολόγων, επίσης, έχει αφήσει το Νοσοκομείο εδώ και πολλούς μήνες χωρίς χειρουργεία, γεγονός που αποτελεί άλλη μία σημαντική πληγή. Επιπλέον, αναμένονται μέσα στο επόμενο διάστημα πολλές αποχωρήσεις νοσηλευτών.

Το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών χρειάζεται άμεση στήριξη, πριν ακόμη ξεκινήσει ο χειμώνας και σημειωθεί έξαρση σε διάφορες άλλες ιώσεις που παίρνουν το χαρακτήρα επιδημίας. Χρειάζεται η χωρίς καθυστέρηση πρόσληψη ιατρών – περί τους 20 ζητά η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών – καθώς και το αναγκαίο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Το Υπουργείο Υγείας δεν μπορεί άλλο να κωφεύει στην κραυγή αγωνίας που απευθύνει το σύνολο του σερραϊκού λαού, όλων μας. Η πρακτική των «κατόπιν ενεργειών μου» όχι μόνο δεν έχει αποδώσει κάτι μέχρι σήμερα, αλλά συντέλεσε στην επιδείνωση της κατάστασης. Να ακούσει, λοιπόν, η Κυβέρνηση χωρίς άλλη καθυστέρηση τις καθημερινές εκκλήσεις του προσωπικού της Ιατρικής Υπηρεσίας και της Διοίκησης του Νοσοκομείου και να προχωρήσει στην πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού.»

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

***** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια...

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano Milato, γιόρτασαν τα 2 χρόνια...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία