Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φωτιά και ατσάλι στη στρατιωτική άσκηση «Πύρινο Βέλος 2020» (ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Must Read

Η συνεχής αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου είναι ο πρωταρχικός στόχος του υπουργείου Άμυνας, διεμήνυσε ο Κύπριος υπουργός Χαράλαμπος Πετρίδης στον χαιρετισμό του, μετά την ολοκλήρωση της τελικής φάσης της άσκησης «Πύρινο Βέλος 2020».

Το σενάριο της άσκησης «Πύρινο Βέλος 2020» στηρίχθηκε στη δημιουργία έντασης-κρίσης στις σχέσεις φίλιων και εχθρικών δυνάμεων, με εκδήλωση εχθρικών ενεργειών και την ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας με εκτέλεση επιθετικής ενέργειας.

Συμμετείχαν άρματα ρωσικής κατασκευής Τ-80, τεθωρακισμένς οχήματα μάχης ΒΜΡ, ρυμουλκούμενα πυροβόλα 105 χιλ., αυτοκινούμενα πυροβόλα ΑΜΧ-13F3, ελληνικής κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού «Λεωνίδας», Alexander TGS, ελικόπτερα Gazelle κ.ά. Η άσκηση αποσκοπούσε στην εκπαίδευση του προσωπικού με ρεαλισμό, ταχύτητα και καινοτομία. Κύριος στόχος της ήταν η εξάσκηση, η αξιολόγηση και η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δυνάμεων σε διακλαδικές επιχειρήσεις στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον, η ανάδειξη των ικανοτήτων και του επιθετικού πνεύματος των στελεχών όλων των κλιμακίων καθώς και η εκπαίδευση του προσωπικού των μονάδων.

Ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης δήλωσε πως η άσκηση στέφθηκε με επιτυχία και σημείωσε ότι αυτό αποδεικνύει έμπρακτα ότι το στράτευμα διαθέτει αποτελεσματικότητα και υψηλή ετοιμότητα και παράλληλα αποτελεί παράγοντα αξιόπιστης αποτροπής και συνεισφορέα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι θα συνεχιστεί η επαύξηση της ετοιμότητας και της μαχητικής ισχύος της ΕΦ, με κατεύθυνση τη συνεχή αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των δυνάμεων. Επισήμανε, ακόμα, ότι στόχος είναι η επίτευξη συνεργασιών με ένοπλες δυνάμεις άλλων κρατών, με σκοπό τη διατήρηση και την ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή.

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΑΠΙΔΗ ΡΑΦΑΗΛ

Από τις εμφανίσεις του Θανάση Βασιλάκου στο Bodega Live Experience Αγαπημένο χρώμα; Μαύρο
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία