Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τραμπ: Η πανδημία του κορονοϊού θα τελειώσει σύντομα – Τελικά όλα έγιναν για τις εκλογές στις ΗΠΑ;

Must Read

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε σε υποστηρικτές του στην Φλόριντα χθες Παρασκευή ότι η πανδημία του κορονοϊού θα τελειώσει σύντομα και κατηγόρησε τον αντίπαλό του των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν ότι υπερβάλει στο θέμα της υγειονομικής κρίσης προκειμένου να τρομάξει τους Αμερικανούς για να τον ψηφίσουν.

Η πανδημία, που έχει κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 224.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ και έχει προκαλέσει την απώλεια εκατομμυρίων θέσεων εργασίας, έχει αναχθεί σε βασικό ζήτημα της προεκλογικής εκστρατείας, με τον Τραμπ να αμύνεται για τον τρόπο που χειρίζεται την κρίση η κυβέρνησή του.

Νωρίτερα χθες ο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο ότι έχει παραιτηθεί από τις προσπάθειες να περιορίσει την εξάπλωση της covid-19 και δεσμεύθηκε, αν κερδίσει τις εκλογές, να ζητήσει από το Κογκρέσο να υιοθετήσει ένα ολοκληρωμένο νομοσχέδιο για τον κορονοϊό, το οποίο θα υπογράψει τις 10 πρώτες ημέρες αφού αναλάβει την προεδρία.

«Έχει εγκαταλείψει την Αμερική. Θέλει να αποχαυνωθούμε», κατήγγειλε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών σε ομιλία του στην γενέτειρά του, το Ουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ.

«Δεν θα κλείσω την οικονομία. Δεν θα κλείσω τη χώρα. Θα τελειώσω τον ιό», τόνισε.

Στη διάρκεια δύο συγκεντρώσεων στην αμφίρροπή πολιτεία Φλόριντα ο Τραμπ κορόιδεψε τον Μπάιντεν επειδή στη διάρκεια του ντιμπέιτ τους την Πέμπτη το βράδυ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εισέρχονται σε έναν «σκοτεινό χειμώνα».

Ο Ρεπουμπλικάνος κατήγγειλε ότι ο πρώην αντιπρόεδρος και οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους Αμερικανούς υπερβάλλοντας για την απειλή του κορονοϊού.

«Θα τελειώσουμε γρήγορα αυτή την πανδημία», υπογράμμισε ο Τραμπ, ο οποίος υποτιμά την υγειονομική απειλή της covid-19 από τη αρχή, μιλώντας στο The Villages, μια κοινότητα όπου μένουν ηλικιωμένοι στην κεντρική Φλόριντα.

Αργότερα από την Πενσακόλα ο Τραμπ δήλωσε ότι οι εκλογές αποτελούν επιλογή μεταξύ «της οικονομικής άνθησης και του lockdown».

Ερευνητές του Institute for Health Metrics and Evaluation του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον προειδοποίησαν χθες ότι ο κορονοϊός ενδέχεται να σκοτώσει περισσότερους από μισό εκατομμύριο ανθρώπους στις ΗΠΑ ως το τέλος Φεβρουαρίου 2021. Εντούτοις, εάν το 95% του πληθυσμού κάθε πολιτείας φορούσε συστηματικά μάσκα παρουσία άλλων ανθρώπων, αυτός ο απολογισμός θα μπορούσε να μειωθεί κατά σχεδόν 130.000 ανθρώπους, σύμφωνα με την έρευνα.

Έντονο ενδιαφέρον

Ένδεκα ημέρες πριν την ημέρα των εκλογών περισσότεροι από 53 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει, αριθμός ρεκόρ, σύμφωνα με το Elections Project του πανεπιστημίου της Φλόριντα.

Ο Μάικλ ΜακΝτόναλντ, υπεύθυνος του προγράμματος, επεσήμανε ότι στις εκλογές αναμένεται συμμετοχή ρεκόρ για τη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ, ξεπερνώντας το 60% των τελευταίων προεδρικών εκλογών.

Η αύξηση της πρώιμης ψηφοφορίας οφείλεται τόσο στο έντονο ενδιαφέρον για τις εκλογές αλλά και στην επιθυμία πολλών Αμερικανών να αποφύγουν τα μεγάλα πλήθη την ημέρα των εκλογών.

Η μαζική πρώιμη ψηφοφορία δίνει εξάλλου στον Τραμπ λιγότερο περιθώριο να αλλάξει τις απόψεις κάποιων ψηφοφόρων προτού ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία.

Δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Ρεπουμπλικάνο πίσω από τον Μπάιντεν σε εθνικό επίπεδο, όμως στις αμφίρροπες πολιτείες –που ενδέχεται να καθορίσουν ποιος θα βρεθεί στον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου 2021– η διαφορά τους είναι μικρότερη.

Ο Τραμπ σχολίασε ότι οι δημοσκοπήσεις υποτιμούν τη στήριξη που έχει. «Πιστεύω ότι είμαστε μπροστά σε πολλές πολιτείες για τις οποίες δεν γνωρίζετε», σχολίασε μιλώντας σε δημοσιογράφους από τον Λευκό Οίκο.

Και οι δύο υποψήφιοι έχουν δώσει ιδιαίτερη σημασία στη Φλόριντα, μια πολιτεία που πρέπει να κερδίσουν. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsοs αυτή την εβδομάδα ο Μπάιντεν έχει ένα μικρό προβάδισμα.

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, υπό τον οποίο ο Μπάιντεν διετέλεσε αντιπρόεδρος, θα επισκεφθεί σήμερα τη Φλόριντα.

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΑΠΙΔΗ ΡΑΦΑΗΛ

Από τις εμφανίσεις του Θανάση Βασιλάκου στο Bodega Live Experience Αγαπημένο χρώμα; Μαύρο
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία