Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Όταν η διοίκηση του Νοσοκομείου Κιλκίς δεν δικαιώνει, δεν στηρίζει και απορυθμίζει.

Must Read

Λυπάμαι που αναγκάζομαι να αναδείξω την αμέλεια και ανεπάρκεια της διοίκησης του Νοσοκομείου Κιλκίς, όταν η χώρα δοκιμάζεται σε μείζονα εθνικά ζητήματα και από την πανδημία του Κορωναϊού. Οι παρεμβάσεις μου προς τους αρμοδίους δεν στάθηκε δυνατόν να αφυπνίσουν και να ανατάξουν την διοίκηση του Νοσοκομείου μας.

Με ειλικρίνεια και ανυπόκριτα επαναλαμβάνω αυτό που γνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι σ’ αυτό. Δεν με χωρίζει τίποτα με κανέναν και σέβομαι την συνεισφορά του καθενός. Οι δε αναφορές μου δεν ακυρώνουν κανέναν, παρά τα τόσα λάθη της διοίκησης.

Διακήρυξα προ των εκλογών, απολογούμενος γιατί συστρατεύομαι με την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει ο κατήφορος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισα δε σε πάνω από 50 ομιλίες μου προεκλογικώς, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συγκυρία θα γίνει ο καλύτερος Πρωθυπουργός της παράταξής μου, σε οικονομικό και διοικητικό επίπεδο. Επεσήμανα όμως την απουσία πολιτικού βάθους, πολιτικής παιδείας και στελεχών εμπνευσμένων, για να αντέξουν σε κοινωνικά και εθνικά ζητήματα. Η κυβέρνηση ανορθώνει οικονομικά και διοικητικά την χώρα και γονατίζει πληγωμένη από την ανεπάρκεια θεσιθήρων, με απουσία πίστης, γνώσης και δικαίου.

Επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν πολλές ασχήμιες, αλλά η περίπτωση του Νοσοκομείου Κιλκίς με την ανεκδιήγητη διοίκησή του δεν είχε προηγούμενο. Είναι αλήθεια ότι η τοποθέτηση των νέων διοικήσεων των νοσοκομείων άργησε απαράδεκτα, όπως και στα Νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας, με αγνόηση του στελεχιακού δυναμικού του Νομού μας. Λες και δεν είχε ο νομός μας επιστήμονες και μάλιστα σχετικούς με το αντικείμενο και με προσφορά στην Νέα Δημοκρατία.

Διαπιστώνω όμως, ότι η νέα διοίκηση δεν αποκαθιστά πρόσωπα που διώχθηκαν εξοργιστικά επί ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και το αντίθετο, πρόσωπα που επί ΣΥΡΙΖΑ για τα προσωπικά κοινωνικά ζητήματα υποστηρίχθηκαν, σήμερα να απουσιάζει η φροντίδα της διοίκησης.

Επειδή δεν είμαστε όλοι προσκυνημένοι στην λαγνεία της εξουσίας και των όποιων αξιωμάτων, δεν είμαι διατεθειμένος να απολογηθώ στους πικραμένους και απογοητευμένους, που με ακολούθησαν ή πίστεψαν στη ΝΔ.

Γι’ αυτό και ζητώ δημόσια σεβασμό των κοινωνικών προβλημάτων του προσωπικού, σε όποιο κόμμα κι αν ανήκουν. Διώξαμε τον ΣΥΡΙΖΑ για να αποκατασταθούν και οι διωγμένοι από αυτόν. Κατά αδιανόητο τρόπο προβαίνει με ανάθεση σε τοποθετήσεις προϊσταμένων η διοίκηση του νοσοκομείου, αγνοώντας δικαστικό δεδικασμένο αρχαιότητος και (τσαλακώνει) άξια στελέχη. Εκ των οποίων τα περισσότερα και μάλιστα σε μεγάλο αριθμό ανήκουν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό είναι έξω από κάθε δεοντολογία, αξιολόγηση και καθίσταται παράνομο και ανήθικο.

Συμπληρωματικώς, καλώ ιδιαίτερα τον εκλεγέντα βουλευτή της ΝΔ να αναλάβει δημόσια την ευθύνη του. Αυτά που συμβαίνουν είναι σκοταδισμός και δεν ταιριάζουν στο φως που επαγγέλλεται η κυβέρνηση για την αναγέννηση της χώρας. Δεν μπορεί να μου λέει δικαιολογώντας την μη δικαίωση και αποκατάσταση διωχθέντος υπαλλήλου, με το αιτιολογικό ότι είχε το πρόσωπό μου ως επιλογή στις εκλογές και ότι γνωρίζει τι ψηφίζουν οι πολίτες μέσα στην κάλπη. Να μη θυμάται δε, ότι όποιο αξίωμα κατέλαβε στην διοικητική ιεραρχία έγινε επί κυβερνήσεως ΝΔ το 2012-2015, όταν ήταν βουλευτής ο ίδιος. Καθίσταται ο ίδιος και οι κομματικοί υποβολείς της διοίκησης του Νοσοκομείου ηθικοί αυτουργοί αυτού του διασυρμού. Δυστυχώς ερμηνεύτηκαν ως αδυναμία, η γενναιότητα και η σωφροσύνη που επέδειξα επί 16 μήνες. Φαίνεται να αγνοούν ότι οι άνεμοι βρίσκονται πάντα μέσα σε ασκό και αποκτούν ισχύ μεγαλύτερη.

Θα επανέλθω τις προσεχείς ημέρες με όλες τις επισημάνσεις, που έκανα αυτό το χρονικό διάστημα για την λειτουργία του Νοσοκομείου που δοκιμάζεται υγειονομικά.

Κωνσταντίνος Β. Κιλτίδης

Ιατρός – Πρ. Βουλευτής ,Υφυπουργός

της Νέας Δημοκρατίας

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΑΠΙΔΗ ΡΑΦΑΗΛ

Από τις εμφανίσεις του Θανάση Βασιλάκου στο Bodega Live Experience Αγαπημένο χρώμα; Μαύρο
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία