Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Νύχτα Κρυστάλλων» στο Τυμπάκι (Με άρωμα Κασιδιάρη)

Must Read

Κρητικοί ακροδεξιοί επιτέθηκαν σε εργάτες γης και σε χώρο προσευχής ● Συνελήφθη ο δημοτικός σύμβουλος Ιεράπετρας και πρωτοπαλίκαρο του Κασιδιάρη, Αλέξανδρος Μουζουράκης, που ήταν μεταξύ των κεντρικών ομιλητών στην εκδήλωση μίσους εναντίον των μεταναστών.

Επιθέσεις και τραυματισμούς μεταναστών εργατών γης αλλά και καταστροφές σε αυτοσχέδιους χώρους λατρείας μουσουλμάνων στο Τυμπάκι περιλάμβανε το μενού της «παγκρήτιας κινητοποίησης» μεταφερόμενων ρατσιστών, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στη Μεσαρά.

Περίπου 300 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και αρκετοί γνώριμοι της αστυνομίας από προηγούμενες εκδηλώσεις ακροδεξιού χαρακτήρα στην Κρήτη, συγκεντρώθηκαν αρχικά στις Μοίρες και στη συνέχεια στο Τυμπάκι, με σκοπό να… προστατέψουν τους κατοίκους από τους «ανεξέλεγκτους μετανάστες».

Τι προηγήθηκε

Η αφορμή που χρειαζόταν για τους νοσταλγούς της «Νύχτας των Κρυστάλλων» είχε δοθεί πριν από 10 μέρες στα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα σε συσκευαστήριο της περιοχής. Τότε δύο Ελληνες επιτέθηκαν σε Πακιστανούς εργάτες ως απάντηση (όπως ισχυρίζονται) για τη σεξουαλική παρενόχληση που είχαν διαπράξει εκείνοι εις βάρος γυναίκας από την περιοχή. Το περιστατικό εξελίχθηκε σε ξυλοδαρμό των δύο Ελλήνων από ομάδα Πακιστανών, που κλήθηκαν στο σημείο από τους ομοεθνείς τους. Οπως έχει καταγγείλει δημοσίως το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ηρακλείου, το περιστατικό της 29ης Αυγούστου είχε επίσης ρατσιστικό χαρακτήρα και ενώ είχαν προηγηθεί όλο το καλοκαίρι ρατσιστικές επιθέσεις εις βάρος μεταναστών στο Τυμπάκι, τις οποίες το συνδικάτο είχε καταγγείλει επισήμως στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Και η ίδια η εταιρεία μάλιστα, στο συσκευαστήριο της οποίας έγινε το επεισόδιο, με ανακοίνωσή της είχε μιλήσει για «καλοθελητές που δημιουργούν ένταση ενώ είναι οι ίδιοι που τους μισθώνουν σπίτια -τρώγλες με το κεφάλι, που κάθε πρωί μεταφέρουν με τα αγροτικά τους οχήματα αλλοδαπούς εργάτες στα θερμοκήπιά τους» κτλ.

Στο Τυμπάκι αποκαλύπτεται ακόμα μια «Μανωλάδα», με τους εργάτες γης να βρίσκονται στο στόχαστρο, με υπαρκτές ή ανύπαρκτες αφορμές, παρά το γεγονός ότι πάνω τους στηρίζεται το σύνολο σχεδόν της παραγωγής των κηπευτικών. Ιδια κατάσταση επικρατεί και ανατολικότερα, στις απέραντες θερμοκηπιακές καλλιέργειες της Ιεράπετρας.

Ο… φίλος Κασιδιάρης

Από εκεί, από την Ιεράπετρα, ήταν ένας από τους βασικούς πυρήνες που διοργάνωσαν την παγκρήτια κινητοποίηση της Τετάρτης, με στόχο να προστατευτούν οι κάτοικοι του Τυμπακίου, παρά τη σαφή προειδοποίηση του δημάρχου της περιοχής (σ.σ. Δήμος Φαιστού) ότι «εμείς δεν καλέσαμε κανέναν σε βοήθεια και παγκρήτιους ξεσηκωμούς στην περιοχή μας δεν μπορούμε να δεχτούμε».

Αν και ακάλεστος, πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγκέντρωση στο Τυμπάκι είχε ο δημοτικός σύμβουλος Ιεράπετρας Αλέξανδρος Μουζουράκης, επικεφαλής της παράταξης «Ιεράπετρα Μπορείς». Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και εν μέσω εθνικιστικών εξάρσεων αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη «αποκομματικοποίησης» του αγώνα των Ελλήνων πατριωτών. «Μεταξύ μας υπάρχουν διάφορα ελληνόφωνα σκουπίδια που θα προσπαθήσουν να μας κολλήσουν κομματικές ταμπέλες» είπε στους συγκεντρωμένους. «Μην τους πιστέψετε, μην τους αφήσετε να μας διαιρέσουν» πρόσθεσε προκαλώντας τις επευφημίες των συγκεντρωμένων.

Με μια ελάχιστη έρευνα πάντως στη δραστηριότητα του συγκεκριμένου αιρετού μπορεί εύκολα κανείς να δει γιατί αγωνιούσε να μην ταυτιστεί ο αγώνας του με κανένα κόμμα. Μόλις τρεις μέρες πριν, στις 6 Σεπτεμβρίου, ο Αλέξανδρος Μουζουράκης φωτογραφιζόταν στην Αθήνα με τον Ηλία Κασιδιάρη. Στο κείμενο με το οποίο εμμέσως ανακοίνωνε τη συνεργασία του με τους «Ελληνες ΓΤΠ» ο ίδιος έγραφε: «Με έναν καλό φίλο! Συζητήσαμε για θέματα της πατρίδας μας. Καταδικάσαμε την Νέα τάξη πραγμάτων των Σιωνιστών κ είμαστε υπέρ των Κρατών – Εθνών. Ως πολιτικός άνδρας κ πάνω από όλα ως Ελληνας πατριώτης Δημοκράτης κ περήφανος Ελλην, έγινε μια συνάντηση και μάλιστα ιδιαίτερα εποικοδομητική».

όσο εποικοδομητική φαίνεται πως ήταν η συνάντηση, που τα αποτελέσματα φάνηκαν μόλις τρεις μέρες μετά, καθώς ο Μουζουράκης ήταν από τους βασικούς οργανωτές της παγκρήτιας συνάντησης στο Τυμπάκι, η οποία εξελίχθηκε σε πογκρόμ κατά των μεταναστών. Ο ίδιος συνελήφθη από την αστυνομία και οδηγήθηκε χθες στο αυτόφωρο καθώς του ασκήθηκε δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης, ενώ του αποδίδεται καθοδηγητικός ρόλος μέσα στο πλήθος και διέγερση σε βαθμό πλημμελήματος. Ζήτησε και πήρε αναβολή για τις 17 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των συγκεντρωμένων ήταν και άλλοι γνώριμοι της αστυνομίας, όπως οι καταδικασθέντες με αναστολή χρυσαυγίτες από τον Ζαρό για την επίθεση με κατσούνες στον αείμνηστο Δημήτρη Κορνάρο, τον Νοέμβριο του 2012, αλλά και μια γυναίκα η οποία επίσης φαίνεται να έχει στενές επαφές με το νεοσυσταθέν κόμμα Κασιδιάρη.

Κατά τα επεισόδια της Τετάρτης συνελήφθησαν συνολικά 17 άτομα. Τρεις εξ αυτών δικάστηκαν στο αυτόφωρο για παράνομη οπλοφορία (μαχαίρια και ρόπαλα) και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών και πρόστιμο 600 ευρώ. Ακόμα 9 άτομα πρόκειται να δικαστούν σήμερα στο αυτόφωρο με τις ίδιες κατηγορίες, ενώ ακόμα πέντε που εμπλέκονται στην επίθεση στον χώρο λατρείας των μουσουλμάνων (μεταξύ αυτών και ο Μουζουράκης) θα δικαστούν στις 17 Σεπτεμβρίου.

efsyn.gr

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΑΠΙΔΗ ΡΑΦΑΗΛ

Από τις εμφανίσεις του Θανάση Βασιλάκου στο Bodega Live Experience Αγαπημένο χρώμα; Μαύρο
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία