Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΓΟΝΑΤΙΣΕ ΤΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΘΕΣΕΩΝ, ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΔΕΙΕΣ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ-ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΑΚΟΜΑ

Must Read

Η Qantas Airways ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να περικόψει έως και 2.500 επιπλέον θέσεις εργασίας αναθέτοντας σε τρίτους την παροχή υπηρεσιών εδάφους ώστε να μειώσει το κόστος λειτουργίας της, καθώς αναμένει απώλεια 10 δισεκ. δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 6,07 δισεκ. ευρώ) σε έσοδα λόγω της πανδημίας νέου κορωνοϊού αυτό το οικονομικό έτος.

Οι περικοπές αυτές θέσεων εργασίας έρχονται να προστεθούν στη μείωση κατά 6.000 του εργατικού της δυναμικού που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο. Με τις νέες περικοπές η εταιρεία θα έχει μειώσει συνολικά κατά 30% το προσωπικό που είχε πριν από την πανδημία της COVID-19.

Ο επικεφαλής εγχώριων επιχειρήσεων της Qantas Άντριου Ντέιβιντ δήλωσε ότι η ανάθεση σε τρίτους της παροχής υπηρεσιών εδάφους στα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Αυστραλίας θα εξοικονομήσει, όπως υπολογίζεται, 100 εκατ. δολάρια Αυστραλίας (περίπου 60,6 εκατ. ευρώ) ετησίως σε λειτουργικές δαπάνες.

“Αυτό θα αντιστοιχίσει τις υπηρεσίες μας εδάφους με τα κυμαινόμενα επίπεδα ζήτησης”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο ίδιος.

Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες εδάφους της εταιρείας έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας για μήνες και λαμβάνουν κυβερνητική βοήθεια λόγω της μείωσης στη ζήτηση αεροπορικών ταξιδίων.

Παράλληλα η Finnair σχεδιάζει να περικόψει έως και 1.000 θέσεις εργασίας, περίπου το 15% του εργατικού της δυναμικού, ενώ συνεχίζει τις μακροπρόθεσμες προσωρινές αναστολές εργασίας για χιλιάδες εργαζόμενους στην Φινλανδία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της, στην οποία επικαλείται τον αντίκτυπο από την πανδημία της COVID-19.

Ξεχωριστά η Finnair ανακοίνωσε ότι πλέον αποσκοπεί σε ετήσια εξοικονόμηση 100 εκατ. ευρώ από 80 εκατ. ευρώ που ανέμενε προηγουμένως έπειτα από αναθεώρηση των πιθανών εξοικονομήσεων.

Στο μεταξύ η Etihad Airways ζήτησε από το πλήρωμα θαλάμου επιβατών να πάρει άδεια άνευ αποδοχών για έως και έξι μήνες από τον Σεπτέμβριο, καθώς αγωνίζεται να διαχειριστεί τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα και δύο πηγές που έχουν γνώση του ζητήματος.

Ο κρατικός αερομεταφορέας του Αμπού Ντάμπι, ο οποίος είχε απώλειες 758 εκατ. δολαρίων (περίπου 640,6 εκατ. ευρώ) το πρώτο εξάμηνο του έτους, έχει αρχίσει σταδιακά την επανάληψη των πτήσεών του από τον Ιούνιο, μετά την καθήλωση των αεροσκαφών του τον Μάρτιο.

Σε εσωτερικό υπόμνημα, το προσωπικό ενημερώνεται ότι η αεροπορική εταιρεία διαθέτει περισσότερο προσωπικό καμπίνας από αυτό που χρειάζεται και ότι μεγάλο μέρος του δεν βρίσκεται στον κατάλογο πτήσεων, κάτι το οποίο δεν είναι βιώσιμο για την επιχείρηση.

Το πλήρωμα καμπίνας μπορεί να πάρει από 10 ημέρες ως 6 μήνες άδεια άνευ αποδοχών από τις 16 Σεπτεμβρίου, αναφέρεται στο email.

Η Etihad δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής σε αίτημα μέσω email για να σχολιάσει την είδηση.

Η αεροπορική εταιρεία, η οποία βρισκόταν σε διαδικασία αναδιάρθρωσης πριν ακόμη ξεσπάσει η πανδημία του νέου κορονοϊού και είχε σημειώσει απώλειες 5,62 δισεκ. δολαρίων (περίπου 4,75 εκατ. ευρώ) την τετραετία πριν από το 2020, περιέκοψε χιλιάδες θέσεις εργασίας φέτος, δήλωσαν πηγές στο Reuters.

Οι αερομεταφορές είναι μια από τις χειρότερα πληγείσες βιομηχανίες από την πανδημία της COVID-19 και οι αεροπορικές εταιρείες σε όλον τον κόσμο αναμένουν ότι μπορεί να χρειαστούν χρόνια προτού τα αεροπορικά ταξίδια επανέλθουν στα επίπεδα που ήταν προ κορωνοϊού.

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΑΠΙΔΗ ΡΑΦΑΗΛ

Από τις εμφανίσεις του Θανάση Βασιλάκου στο Bodega Live Experience Αγαπημένο χρώμα; Μαύρο
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία