Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2020

Αγία Παρασκευή η Μεγαλομάρτυς: Τι γιορτάζουμε σήμερα 26/7.

Must Read

Σήμερα η Ορθόδοξη εκκλησία τιμά την οσιομάρτυρα Παρασκευή, προστάτιδα των ματιών. Η Αγία Παρασκευή έζησε και έδρασε κατά τη βασιλεία του Αντωνίνου του Ευσεβούς στη Ρώμη. Γονείς της ήταν ο Αγαθόνικος και η Πολιτεία, χριστιανοί και οικονομικά ευκατάστατοι.
Σε ηλικία 20 ετών έμεινε ορφανή από γονείς και διέθεσε όλη της την περιουσία σε φτωχούς και ασθενείς, ασχολήθηκε με την ιεραποστολή και δίδαξε τον χριστιανισμό σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Όταν η δράση της έγινε γνωστή από τον αυτοκράτορα Αντωνίνο, της ζητήθηκε να απολογηθεί και να αρνηθεί τη θρησκεία της με διάφορες προσφορές και ανταλλάγματα. Η Αγία απορρίπτοντας τις προσφορές, συνελήφθη και οδηγήθηκε σε φρικτό βασανιστήριο όπου της φόρεσαν πυρακτωμένη περικεφαλαία στο κεφάλι. Έπειτα ο Αντωνίνος διέταξε να την βάλουν σε λέβητα με καυτό λάδι και πίσσα. Όταν ,όμως, είδε την Αγία άθικτη, πλησίασε στο λέβητα για να διαπιστώσει τι συμβαίνει και τυφλώθηκε. Η Αγία αφού με προσευχή έδωσε στον Αντωνίνο το φως του, εκείνος πίστεψε στο Θεό και σταμάτησε τους διωγμούς κατά των χριστιανών.

Μετά το θάνατο του Αντωνίνου, ως νέος αυτοκράτορας αναδείχθηκε ο Μάρκος Αυρήλιος ο οποίος ξεκίνησε και πάλι διωγμούς κατά των χριστιανών και συνέλαβε την Αγία Παρασκευή, την οποια υπέβαλε σε βασανιστήρια και τελικά την αποκεφάλισε.
Εξαιτίας της θεραπείας των ματιών του Αντωνίνου, η Αγία Παρασκευή αποτελεί για τον χριστιανικό κόσμο την προστάτιδα των ματιών.

Χρόνια Πολλά!

Νικολαΐδου Παναγιώτα, τελειόφοιτη τμήματος Θεολογίας Ε.Κ.Π.Α.

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Απαράδεκτη η έφεση κατά του επιδόματος θέσης ευθύνης των Προϊσταμένων από το Διοικητή του Γ.Ν. Κιλκίς

Όπως είναι ήδη γνωστό, με τις διατάξεις του Νόμου 4354/2015 περί του νέου ενιαίου μισθολογίου, καθιερώθηκε για...

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΙΛΚΙΣ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞAΦΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΑΧΤΣΙΔΗ

Δύο χρόνια χωρίς τον Αντιδήμαρχο Νίκο Ταχτσίδη. Δύο χρόνια χωρίς τον συνεργάτη μου αλλά πάνω από όλα...

Ο ΜΟΥΕΖΙΝΗΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ, ΠΕΘΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΠΗ…(ΕΙΚΟΝΑ)

Ο Μουεζίνης Οσμάν Ασλάν πέθανε ξαφνικά μέσα στην Αγια-Σοφιά από καρδιακή προσβολή την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020 μ.Χ., λίγες ημέρες...

Κορωνοϊός: Στον εισαγγελέα αναρτήσεις με θεωρίες συνωμοσίας, με εντολή Χρυσοχοΐδη

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπονται, με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναφορές που αφορούν σε «θεωρίες συνωμοσίας»...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία