Δημήτρης Μπάσης: «Ο κόσμος θέλει να παρακολουθήσει καλοκαιρινές συναυλίες»


Καλεσμένος της εκπομπής “Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα” μέσω skype ήταν ο Δημήτρης Μπάσης. Ο γνωστός τραγουδιστής μίλησε για τη μεγάλη συζήτηση που έχει προκύψει εκ μέρους των καλλιτεχνών για την στάση της κυβέρνησης απέναντι στην τέχνη και τον πολιτισμό που τόσο έντονα πλήττονται από την παγκόσμια υγειονομική κρίση. 

“Αυτό που προέχει είναι η υγεία και είναι πολύ βασικό να τηρηθούν τα μέτρα και οι αποστάσεις. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι ένας οδικός χάρτης, ο δικός μας ο κλάδος το χρειάζεται αυτό. Δεν μπορείς να ανακοινώσεις τελευταία στιγμή ότι μπορούν να διοργανωθούν συναυλίες κι εκδηλώσεις, χρειαζόμαστε σίγουρα ένα δίμηνο”.
Στη συνέχεια, ο καλλιτέχνης σχολίασε πως θα μπορούσαν να γίνουν οι συναυλίες και τα καλοκαιρινά events τηρώντας πάντα τα μέτρα και τους κανόνες υγιεινής.
Παράλληλα, παραδέχθηκε πως εκτός από τους ίδιους τους καλλιτέχνες, υπάρχουν και πολλοί συνεργάτες τους μουσικοί και τεχνικοί που δυσκολεύονται αρκετά από οικονομικής απόψεως μιας κι η επαγγελματική τους δραστηριότητα έχει περιοριστεί στο ελάχιστο. 
“Είμαστε ο μόνος κλάδος που έχει κατεβάσει ρολά και υπάρχει πρόβλημα γιατί δεν υπάρχει φως στο τούνελ. Δε ξέρεις αν το καλοκαίρι θα κάνεις συναυλίες και υπάρχουν φήμες ότι μπορεί το χειμώνα να επανέλθει ο ιός και να ξαναέχουμε lockdown”. 
Τέλος, ο Δημήτρης Μπάσης έκλεισε τη συνέντευξή του δηλώνοντας ρητά πως ο κόσμος θέλει να παρακολουθήσει καλοκαιρινές συναυλίες και πρέπει να βρεθεί λύση!
tralala.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου