Δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία. Δεν θέλουν εκλογές οι Έλληνες

Η εταιρεία Alco πραγματοποίησε δημοσκόπηση για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open, η οποία δίνει προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. Συγκεκριμένα, η έρευνα κάνει λόγο για διαφορά 17.4 ποσοστιαίων μονάδων.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό της ΝΔ στα έγκυρα φτάνει το 40%, του ΣΥΡΙΖΑ στο 22,6%, του ΚΙΝΑΛ στο 5,9%, του ΚΚΕ στο 5,5%, της Ελληνικής Λύσης στο 3,8% και του ΜέΡΑ 25 στο 2,2%.
Στην πρόθεση ψήφου, η μέτρηση της Alco διαμορφώνεται ως εξής: ΝΔ 37,1% ΣΥΡΙΖΑ 21%, ΚΙΝΑΛ 5,5%, ΚΚΕ 5,1%, Ελληνική Λύση 3,1% και ΜέΡΑ 25 στο 2,0%.
Οι ερωτώμενοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία (87%) θεωρούν ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 40% έναντι 20% του Αλέξη Τσίπρα.
Την ίδια ώρα, η εμπιστοσύνη στον Σωτήρη Τσιόδρα παραμένει σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα, καθώς το 79% θεωρεί έγκυρη και επαρκή την ενημέρωσή του για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου