Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Must Read

Η θλιβερή επέτειος της Γενοκτονίας ανακαλεί στη συλλογική ιστορική μνήμη κάθε πτυχή ενός οργανωμένου σχεδίου εξόντωσης του Ποντιακού Ελληνισμού που εκδιπλώθηκε σε τρεις περιόδους ιδιάζουσας βαρβαρότητας.

Η Γενοκτονία έχει τουρκική καταγωγή. Είναι θεμελιωμένη στις σφαγές, στους εκτοπισμούς πληθυσμών, στους βιασμούς, στις παιδοκτονίες, στα τάγματα εργασίας, στις εξοντωτικές πορείες γυναικόπαιδων και γερόντων, σε ένα ‘’Άουσβιτς εν ροή’’,  χωρίς προορισμό για τους περισσότερους, σε ένα οδυνηρό, γεμάτο κακουχίες και εξευτελισμούς ταξίδι προς το θάνατο, με τραγικό επίλογο τον ξεριζωμό των επιζησάντων. 

Η απαγγελία της καταδίκης σε θάνατο ενός ολόκληρου λαού αποτελεί ένα ειδεχθές, ένα διαρκές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που μεγεθύνεται όσο οι αρνητές του επιμένουν ένοχα να την αποσιωπούν.

Η δικαίωση των  ψυχών των αδικοχαμένων Ελλήνων του Πόντου θα επέλθει με τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας, ως έσχατη πράξη θρησκευτικού ρατσισμού και πολιτισμικής μισαλλοδοξίας, με την αναγνώρισή της από το Τουρκικό κράτος, με την έκφραση μιας ειλικρινούς συγνώμης για τις ασύλληπτες θηριωδίες που προξένησε το κεμαλικό καθεστώς και το κίνημα των Νεότουρκων.

Απαράγραπτο χρέος της Πολιτείας,  των Ελλήνων του Πόντου και κάθε σκεπτόμενου πολίτη είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας ώστε να μη ματαιωθεί η θυσία του αίματος των αθώων θυμάτων του Πόντου.  

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΑΠΙΔΗ ΡΑΦΑΗΛ

Από τις εμφανίσεις του Θανάση Βασιλάκου στο Bodega Live Experience Αγαπημένο χρώμα; Μαύρο
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία