Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Λευτέρης Αβραμάκης: «Όσο η κυβέρνηση της ΝΔ υποβαθμίζει τον κίνδυνο της Τουρκίας, τόσο αυτή αποθρασύνεται και προκαλεί»

Must Read

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΠΕΛΛΑΣ

Για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε οικία στη Δ.Ε. Κρύας Βρύσης Πέλλας, ειδοποιήθηκε...

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ | STAN ΑΝΤΙΠΑΡΙΩΤΗΣ – ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Ο Stan Αντιπαριώτης, ο δημιουργός και ερμηνευτής με τις αμέτρητες επιτυχίες, συμπληρώνει...

Με αφορμή σειράς προκλήσεων από την Τουρκία και τα όσα συμβαίνουν στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε: 

«Με ελάχιστες ή και καθόλου αναφορές στα τεκταινόμενα με την Τουρκία από τα ΜΜΕ, η κυβέρνηση της ΝΔ εξακολουθεί να «ζει τον μύθο της». Σε μια περίοδο που οι προκλήσεις της Τουρκίας έχουν αναβαθμιστεί σε επικίνδυνο επίπεδο με την προαναγγελία πραγματοποίησης ερευνών Νότια της Κρήτης και την ανακοίνωση εκ μέρους 100 ΜΚΟ της Τουρκίας για προσφυγή στη Χάγη για τη διεκδίκηση 12 ελληνικών νησιών μεταξύ των οποίων και η Κρήτη, η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει την αφωνία και την αποφυγή της έντασης. Δεν μένει όμως εκεί. Μέσα στην κρίση του κορωνοϊού και χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος κατήργησε την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, μια εξειδικευμένη υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών που ήταν σε άμεση επαφή με τον ελληνισμό σε όλο τον κόσμο. Οι διαμαρτυρίες των ομογενών για αυτή την εξέλιξη, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αναβάθμιση της υπηρεσίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την ενδυνάμωση των σχέσεων των αποδήμων με την μητέρα Ελλάδα, δεν τη συγκινούν. Επίσης, έκδηλη ανησυχία προκαλεί η απόφασή της να καταργήσει την αρμόδια διεύθυνση στο Υπουργείο Εξωτερικών για την Κύπρο, εντάσσοντας την Κύπρο στη διεύθυνση για τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Εκτός αυτού καταργεί και την αρμόδια εξειδικευμένη διεύθυνση  των ελληνοτουρκικών υποβαθμίζοντας έτι περαιτέρω το ζήτημα. Αυτές και άλλες αδικαιολόγητες κινήσεις υποχωρητικότητας «ανοίγουν ακόμα περισσότερο την όρεξη» του Προέδρου της Τουρκίας,που φαντάζεται τη σταδιακή αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας. 

Η ΝΔ αδυνατεί να αντιληφθεί την κρισιμότητα της γεωπολιτικής κατάστασης με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα. Αρνείται να υιοθετήσει τις προτάσεις μας για την ενεργοποίηση άμεσα κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, όπως είχε συμφωνήσει η Ευρώπη με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ασκεί πιέσεις για να ελεγχθεί και να περιοριστεί ο ρόλος της Τουρκίας στη Λιβύη, επιτρέπει στους συμμάχους μας στην Ευρώπη να κινούνται ελεύθερα και να ενδιαφέρονται μόνο για τις διμερείς τους σχέσεις με την Τουρκία. Έχει ανατρέψει πλήρως το δόγμα της ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής χτισίματος συμμαχιών που εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με πολλαπλά οφέλη για τη χώρα μας. Ακόμα και στο ζήτημα του πολλαπλασιασμού των παραβιάσεων του εναέριου χώρου της Ελλάδας από πολεμικά αεροσκάφη και την προκλητική αμφισβήτηση των θαλασσίων μας συνόρων, τοποθετείται σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα. Δυστυχώς, δείχνει να έχει υποβαθμίσει πλήρως τον κίνδυνο εξ Ανατολών και δεν φαίνεται να εφαρμόζει κανένα ουσιαστικό σχέδιο προστασίας των εθνικών μας συμφερόντων».

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΠΕΛΛΑΣ

Για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε οικία στη Δ.Ε. Κρύας Βρύσης Πέλλας, ειδοποιήθηκε...

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ | STAN ΑΝΤΙΠΑΡΙΩΤΗΣ – ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Ο Stan Αντιπαριώτης, ο δημιουργός και ερμηνευτής με τις αμέτρητες επιτυχίες, συμπληρώνει 10 χρόνια πορείας και υποδέχεται...

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΠΑΠΠΑ ΣΤΟ SURVIVOR

Ο Στέλιος Σούρλας, είναι ο δικηγόρος του Τριαντάφυλλου και του Αλέξη Παππά, ο οποίος διαχειρίστηκε τα συμβόλαιά...

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΤΟ ΡΕΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ ΧΕΡΣΟΥ ΛΟΓΩ ΕΝΤΟΝΗΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΤΟ ΡΕΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ ΧΕΡΣΟΥ ΛΟΓΩ ΕΝΤΟΝΗΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ (12/1/2021) https://www.youtube.com/watch?v=zjFQ8mANS_8

ΥΠΟΘΕΣΗ ΨΕΥΤΟΓΙΑΤΡΟΥ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΟΥΡΛΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ

Συνέντευξη του Δικηγόρου Στέλιου Σούρλα στον Νίκο Ευαγγελάτο την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 και στην εκπομπή Live...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία