Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Kανονική “επανάσταση” από τους πιστούς – Τι έγινε σε Εκκλησίες της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Must Read

Ουρές έξω από ναούς στην Θεσσαλονίκη.

Τι κι αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στο τελευταίο του διάγγελμα είπε πως η Μεγάλη Εβδομάδα είναι η πιο κρίσιμη περίοδος στην κρίση της πανδημίας; Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, στην Θεσσαλονίκη έχουν συγκεντρωθεί άνθρωποι έξω από εκκλησίες.

Ουρές έξω από ναούς στην Θεσσαλονίκη παρόλο που ο κορονοϊός… καραδοκεί και οι ειδικοί λένε συνεχώς πως πρέπει να αποφεύγεται κάθε είδους συνωστισμός.

Στον προαύλιο χώρο πολλών εκκλησιών στη συμπρωτεύουσα μαζεύτηκαν πιστοί και περιμένουν να προσκυνήσουν και να ανάψουν ένα κερί, ενώ έχει ήδη αποφασιστεί πως οι Ιεροί Ναοί θα είναι κλειστοί έως τις 28/04!

Θεσσαλονίκη: Προσκυνούν… στα εκκλησάκια

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες, πλήθος κόσμου τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, αναμένουν υπομονετικά τη σειρά τους για να μπουν στο εκκλησάκι που βρίσκεται στον Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, στην περιοχή των Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη. Αναλογίες είναι οι εικόνες που σημειώνονται και σε άλλα σημεία.

Οι πιστοί μπαίνοντας στο εκκλησάκι, προσκυνούν την εικόνα η οποία στη συνέχεια καθαρίζεται με οινόπνευμα, ανάβουν ένα κεράκι, φεύγοντας παίρνουν ροδοπέταλα από το καλάθι που έχει στηθεί απέξω και στη συνέχεια αποχωρούν.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες στους Ναούς έσπευσαν αστυνομικοί, οι οποίοι ενημέρωσαν τους πιστούς για τα μέτρα που λαμβάνονται αναφορικά με τις λειτουργίες των εκκλησιών. Με σκοπό να αποφευχθούν φαινόμενα πιστών που θα επιδιώξουν να σπάσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ θα διενεργούν συνεχώς περιπολίες από το πρωί έως το βράδυ.

Να σημειωθεί πως, με υπουργική απόφαση, οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές έως τις 28 Απριλίου, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αναχαίτιση του κορονοϊού. Ο στόχος της συγκεκριμένης απόφασης είναι η αποτροπή συνωστισμού των πολιτών έξω ή μέσα στους ναούς, κατά τις ημέρες του Πάσχα. Έτσι λοιπόν, οι πιστοί έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την λειτουργία της Ανάστασης από την τηλεόραση, το διαδίκτυο ή να την ακούσουν από το ραδιόφωνο.

πηγή makeleio.gr

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΑΠΙΔΗ ΡΑΦΑΗΛ

Από τις εμφανίσεις του Θανάση Βασιλάκου στο Bodega Live Experience Αγαπημένο χρώμα; Μαύρο
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία