«Όπως απέτυχε οποιαδήποτε απόπειρα άσκησης πίεσης της Τουρκίας προς την Ελλάδα στον Έβρο, θα αποτύχει και στη θάλασσα του Αιγαίου».

                                        

Κάθε πιθανή μεταναστευτική άφιξη θα μπαίνει σε καραντίνα, είτε υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από τις μεταναστευτικές αυτές ροές είτε όχι, τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, καλεσμένος στην εκπομπή «Μega Σαββατοκύριακο», με τους Γιώργο Χουδαλάκη και Άρη Ραβανό.

Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα σχετικά με τα οποία παρατηρούνται συγκεντρώσεις μεταναστών στα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας, υπό τον συντονισμό της τουρκικής αστυνομίας, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι  «έχουμε εδώ και πολύ καιρό επισημάνει ότι θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας περί πιθανού «ανοίγματος», των μεταναστευτικών πυλών. Οι δηλώσεις αυτές έχουν σαφή  στόχευση πίεσης και εκβιασμού προς την Ευρώπη και ξεκίνησαν εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.
Όλον αυτόν τον καιρό στις συνομιλίες με τους ευρωπαίους ομολόγους μου, τόνιζα ότι πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη αυτές τις δηλώσεις, διότι και μόνο η επανάληψή τους, δέσμευε προς αυτή την κατεύθυνση την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας.
Αυτά τα οποία είδαμε πριν ένα – ενάμισι μήνα περίπου στον Έβρο, ήταν μία, κατά κάποιο τρόπο προαναγγελθείσα, πολιτική εξαναγκασμού, χιλιάδων ανθρώπων να λειτουργήσουν σαν ένας ζωντανός πολιορκητικός κριός για την παραβίαση των ελληνικών συνόρων, ώστε να ασκηθεί πίεση και εκβιασμός στην Ευρώπη.
Η πολιτική εκβιασμού στον Έβρο δεν πέρασε. Όπως απέτυχε εκεί, η πίεση προς την Ελλάδα και ο εκβιασμός προς την Ευρώπη, θα αποτύχει οποιαδήποτε τέτοια απόπειρα και στη θάλασσα του Αιγαίου».
Για τις απειλές του Τούρκου Υπ. Εσωτερικών, κ. Σοϊλού, τον περασμένο Ιούλιο,  ο κ. Κουμουτσάκος,  εξήγησε ότι «η δήλωση που έκανε ο κ. Σοϊλού στις 21 Ιουλίου 2019, όταν ξαφνικά είπε ότι εάν ανοίξει η Τουρκία τις μεταναστευτικές πόρτες, θα είναι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου