Δήμαρχος Βύρωνα: «Το καντήλι θα ανάβει μέσω τηλεφώνου στο νεκροταφείο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα… πρωτότυπο μέτρο προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα νεκροταφεία ειδικότερα τις μέρες του Πάσχα πήρε ο δήμος Βύρωνα.

«Τα καντήλια στο κοιμητήριο πρόκειται να ανάβει με ένα τηλεφώνημα ο δήμος Βύρωνα», έκανε γνωστό ο δήμαρχος της πόλης Γρηγόρης Κατωπόδης.
Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο δήμαρχος Βύρωνα σημείωσε ότι έχουν δοθεί δύο τηλέφωνα, με υπαλλήλους του δήμου να γράφουν τα ονόματα και να πηγαίνουν εν συνεχεία στο μνήμα, ανάβοντας το καντηλάκι.
Όπως είπε, πρόκειται για υπηρεσία που γίνεται χωρίς την καταβολή κάποιο αντιτίμου.
Σημείωσε, δε, πως τα σχετικά αιτήματα κατατίθενται μόνο τηλεφωνικά.
Ο δήμαρχος Βύρωνα έκανε λόγο για μέτρο προστασίας των συγγενών των νεκρών, προκειμένου να μην μετακινούνται και να μένουν ασφαλείς στο σπίτι.
Τόνισε επιπλέον ότι κατανοεί την ανάγκη των συγγενών και φίλων των νεκρών να επισκέπτονται τα κοιμητήρια αυτές τις ημέρες, ωστόσο σημείωσε πως θα υπήρχε πρόβλημα αν τη Μεγάλη Παρασκευή συγκεντρωνόταν κόσμος στα νεκροταφεία.
Κλειστά τα κοιμητήρια τη Μεγάλη Παρασκευή
Υπενθυμίζεται ότι τη Μεγάλη Τρίτη υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό πως δεν επιτρέπεται στους πολίτες να επισκέπτονται κοιμητήρια και ειδικότερα τη Μεγάλη Παρασκευή.
«Όσο δύσκολο κι αν είναι, όσο δύσκολο κι αν ακούγεται, τα κοιμητήρια μας θα μείνουν κλειστά», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιας.
Σημείωσε επίσης, πως αυτό εντάσσεται τις αποφάσεις για τους χώρους λατρείας.









makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου