Σάββατο, 11 Ιουλίου, 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «Σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και του συστήματος υγείας οι νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης»

Must Read

Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Ερντογάν: Δεν υπολογίζουμε τις αντιδράσεις για την Αγιά Σοφιά

Ο Τούρκος πρόεδρος αψηφά τις διεθνείς αντιδράσεις - Μετά τα αυστηρά μηνύματα...

Η Αγία Σοφία τζαμί – Διεθνείς αντιδράσεις για την απόφαση Ερντογάν

Σφοδρές αντιδράσεις στην Ελλάδα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο έχει προκαλέσει από...

Τζο Μπάιντεν: Καλώ τον Ερντογάν να αναιρέσει την απόφαση του για την Αγία Σοφία

«Λυπάμαι για την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει την Αγιά Σοφία...

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκηςμε αφορμή τα όσα πρωτοφανή και απαράδεκτα περιέλαβε η κυβέρνηση στην κύρωση της επιμέρους συμφωνίας με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για το Νοσοκομείο της Κομοτηνής δήλωσε:

«Η ΝΔ δεν σταματάει πουθενά προκειμένου να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα κάθε φορά συμφέροντα. Η επιμέρους σύμβαση που έφερε και η τροποποίηση των συμβάσεων που είχε υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που θα αναβάθμιζε συνολικά το δημόσιο σύστημα υγείας, περιλαμβάνει τα εξής:

1. Μετατρέπει ένα Δημόσιο Νοσοκομείο σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, γεγονός που συνεπάγεται προμήθειες νοσοκομείου χωρίς να τηρούνται οι κανόνες προμηθειών των νοσοκομείων και του δημοσίου, διορισμοί εκτός ΑΣΕΠ, ειδικά συμβούλια κρίσης γιατρών με ειδικά κριτήρια και βαθμολόγηση που επιτρέπει την πελατειακή σχέση και τα ρουσφέτια, εργασιακές σχέσεις που θα διέπονται από τη σχέση κόστους οφέλους δημιουργώντας ρήγμα ακόμα και στο καθεστώς της ισοτιμίας των μισθών των ιατρών. 

2. Αναίρεση της δρομολογημένης από τον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργίας τεσσάρων μονάδων παραγωγής ραδιοφαρμάκων στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Λάρισας, Ιωαννίνων, Ηρακλείου και το ΓΝ Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, τα οποία θα γινόταν με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με συνέπεια την επαναφορά του μονοπωλίου ιδιωτικής εταιρίας η οποία χρεώνει τα ραδιοφάρμακα στο ελληνικό δημόσιο και οι Έλληνες ασθενείς έως και τρεις φορές περισσότερο από ότι αυτά χρεώνονται στις πιο ακριβές χώρες της Ευρώπης.  

3. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους η κυβέρνηση αποφασίζει να ασφαλίσει ένα νοσοκομείο σε ιδιωτική εταιρία, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο κόστους για το δημόσιο σύστημα υγείας και δημιουργώντας έναν ακόμα τομέα δραστηριότητας για τις ξένες πολυεθνικές ασφαλιστικές εταιρίες. 

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η ΝΔ ακύρωσε την επισκευή δύο ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ που θα επανέρχονταν στην υπηρεσία του πολίτη, με όλες τις εργασίες να έχουν γίνει από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και προέκρινε την αγορά δύο νέων ελικοπτέρων, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των εταιριών που εμπορεύονται ελικόπτερα, στερώντας εργασία από την ΕΑΒ και βέβαια διοχετεύοντας περισσότερους πόρους από όσους χρειάζονται σε μια αγορά, τη στιγμή που θα μπορούσαν να καλυφθούν άλλες ανάγκες της Δημόσιας Υγείας. 

Δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες μιας εκ νέου προσπάθειας διάλυσης του Δημοσίου Συστήματος Υγείας προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων. Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να στρέφεται χωρίς αισχύνη σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, να επαναλαμβάνει τα ίδια ακριβώς λάθη που οδήγησαν στην χρεοκοπία τη χώρα μας και όλα αυτά για να εξυπηρετήσει μια συγκεκριμένη οικονομική ολιγαρχία της οποία τα κύρια συμφέροντα είναι εκτός Ελλάδος».

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Ερντογάν: Δεν υπολογίζουμε τις αντιδράσεις για την Αγιά Σοφιά

Ο Τούρκος πρόεδρος αψηφά τις διεθνείς αντιδράσεις - Μετά τα αυστηρά μηνύματα...

Η Αγία Σοφία τζαμί – Διεθνείς αντιδράσεις για την απόφαση Ερντογάν

Σφοδρές αντιδράσεις στην Ελλάδα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο έχει προκαλέσει από χθες η απόφαση με ειδικό...

Τζο Μπάιντεν: Καλώ τον Ερντογάν να αναιρέσει την απόφαση του για την Αγία Σοφία

«Λυπάμαι για την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει την Αγιά Σοφία σε τζαμί και καλώ τον...

Πανηγυρική δικαίωση του ΠΑΟΚ στο CAS!

To CAS δικαίωσε πανηγυρικά τον ΠΑΟΚ! To Διαιτητικό Δικαστήριο εξέτασε την υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας και δικαίωσε τους ασπρόμαυρους!

Αγία Σοφία: Πανηγυρισμοί και τουρκικές σημαίες μετά την απόφαση να γίνει τζαμί

Κόσμος, πανηγυρισμοί και τουρκικές σημαίες έξω από την Αγία Σοφιά μετά το "πράσινο φως" του Συμβουλίου της...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία