Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εντοπίστηκε στη Γαλλία η 7χρονη Βαλεντίν – Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί ο πατέρας της

Must Read

Οι αντιφάσεις του Αμπελκά και η δήλωση περί «υιοθεσίας» 

Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ με την 7χρονη Βαλεντίν, την εξαφάνιση της οποίας είχε δηλώσει ο πατέρας της στις 23 Δεκεμβρίου. Πλέον, οι έρευνες των Αρχών έχουν επικεντρωθεί στον πατέρα της, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει εμπλοκή ή συμμετοχή του, στην περίεργη εξαφάνισή της.

Το κοριτσάκι, για το οποίο είχε σημάνει Amber Alert, είναι καλά στην υγεία του και εντοπίστηκε στη Γαλλία από Γάλλους αστυνομικούς, που ήταν σε συνεχή επαφή  με τους Έλληνες συναδέλφους τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μικρή από το Κονγκό ήταν μαζί με συγγενείς της μητέρας της, η οποία έχει πεθάνει.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Γαλλία βρίσκεται η πρώην σύντροφος του πατέρα της 7χρονης, με τις Αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο, η συγκεκριμένη γυναίκα να πήρε μαζί της το παιδί, με σκοπό να το δώσει για υιοθεσία, λαμβάνοντας βέβαια χρηματικό ποσό για την πράξη της. 

Στο μεταξύ, ο πατέρας του κοριτσιού το μεσημέρι αναμένεται να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα μαζί με έξι ακόμα φίλους του, καθώς οι αστυνομικοί διαπίστωσαν παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και εντόπισαν και στο χώρο που διαμένουν ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Οι αντιφάσεις του πατέρα 

Από την πρώτη στιγμή ο πατέρας της μικρής είχε μπει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, καθώς είχε υποπέσει σε αντιφάσεις.

Αρχικά, κλήθηκε να καταθέσει στις αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε η μικρή Βαλεντίν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, οι αστυνομικοί θεώρησαν πως στην κατάθεση του Αμπελκά υπήρχαν κενά και δεν τους έχει πει όλη την αλήθεια. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εκτός από τον πατέρα της Βαλεντίν οι αρμόδιες αρχές ανέκριναν και τον συγκάτοικό του.

Ειδικότερα, ο Αμπελκά κλήθηκε να δώσεις εξηγήσεις για τις δύο φορές που εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο αλλά και για το ταξίδι που έκανε στη Γαλλία λίγους μήνες πριν την εξαφάνιση της Βαλεντίν.

Παράλληλα, στις Αρχές σήμανε «συναγερμός» όταν ο Αμπελκά δήλωσε στον Alpha και την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη πως τον πλησίασαν δυο φορές από Μ.Κ.Ο. και του ζήτησαν να δώσει το παιδί του για υιοθεσία, αλλά εκείνος αρνήθηκε. Αυτό συνέβη με το που πάτησαν το πόδι τους στη Μυτιλήνη μετά τη φυγή τους από το Κονγκό.

«Ναι, μου πρότειναν να υιοθετήσουν την Βαλεντίν», είπε. «Στη Μυτιλήνη δυο φορές και μια στην Αθήνα. Μου έκαναν μάλιστα αυτή την πρόταση από Μ.Κ.Ο., αλλά δεν δέχτηκα γιατί είναι το μοναδικό άτομο που έχω στη ζωή μου και είπα ότι αν είναι να πεθάνω, θα πεθάνω μαζί με την Βαλεντίν». Ο ίδιος εξέφραζε μάλιστα πως η Βαλεντίν ζει και θα βρεθεί, ενώ επέμενε στην αρχική του κατάθεση ότι η κόρη του χάθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου στον δρόμο για το σούπερ μάρκετ στο Παγκράτι.

Επιπλέον, από την πρώτη στιγμή, οι αρχές είχαν κατασχέσει το κινητό τηλέφωνο του Αμπελκά, στο οποίο βρέθηκαν επικοινωνίες με άτομα από την Γαλλία, πριν και μετά την εξαφάνιση της κόρης του.

Σήμερα οι αρχές θα οδηγήσουν στον εισαγγελέα τον πατέρα της 7χρονης Βαλεντίν, καθώς και άλλους έξι φίλους του, καθώς διαπίστωσαν παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και εντόπισαν στον χώρο που διαμένουν και ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Συγκλονίζει ο δικηγόρος του πατέρα της 7χρονης

Μιλώντας στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα, ο δικηγόρος του πατέρα της 7χρονης Βαλεντίν, με δάκρυα στα μάτια για την εξέλιξη που τον δικαιώνει, σε όλα αυτά που υποστήριζε όλον αυτόν τον καιρό.

«Δικαιώνομαι κυρίως για το ότι δεν είχε βλάψει το παιδί και ότι πράγματι το παιδί είναι στη Γαλλία. Έλεγα αλήθεια, παρά τη χυδαία επίθεση που δέχτηκα από μερίδα της κοινής γνώμης.

Από την πρώτη στιγμή είχα εδραία θέση ότι ο πατέρας έλεγε αλήθεια σε ότι αφορά την ακεραιότητα και τη σωματική υγεία, όμως διατήρησα επιφύλαξη, για το αν γνωρίζει αν μετακινήθηκε και πώς στο εξωτερικό.  Αυτό που έχω να πω είναι ότι θα λογοδοτήσει για τις πράξεις που κατηγορείται», τόνισε αρχικά ο Βασίλης Νουλέζας και συνέχισε:

«Του άσκησα αφόρητες πιέσεις την Κυριακή το απόγευμα και του είπα ότι πρέπει να πει την αλήθεια, γιατί θα αντιμετωπίσει βαρύτατες κατηγορίες και δεν μπορεί να παραπλανά ούτε τις αρχές. Ανέλαβα τεράστιο ρίσκο, είμαι δικηγόρος Ποινικού Δικαίου και μου έγραφαν ότι είμαι δικηγόρος ενός εγκληματία που έχει πουλήσει ή οτιδήποτε άλλο το παιδί του.

Εγώ πιστεύω ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες και στα γονεϊκά του καθήκοντα. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω δημόσια την Αγγελική Νικολούλη για το τεράστιο έργο της και όλους τους συνεργάτες της. Συνειδητοποιώ δυστυχώς ότι κινητοποιήθηκε το κράτος και η ΕΛ.ΑΣ μετά τη δημοσιότητα».

Πηγή newpost 

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

2 ΧΡΟΝΙΑ LOYAL CLUB ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ DJ DELEASIS

Με ένα μοναδικό πάρτι και καλεσμένους τον DJ Deleasis και τον Stefano...

«Γρηγορόσημα» και λοιπές «εξυπηρετήσεις» στην Διεύθυνση Μεταφορών Κιλκίς – 11 συλλήψεις

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 57 άτομαΚατά...

Συμβολικός αποκλεισμός της νότιας πύλης της ΔΕΘ – Αύριο στις 12 το αγροτικό συλλαλητήριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας...

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΛΑΦ Κιλκίς. Μικροί...

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΑΠΙΔΗ ΡΑΦΑΗΛ

Από τις εμφανίσεις του Θανάση Βασιλάκου στο Bodega Live Experience Αγαπημένο χρώμα; Μαύρο
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία