Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «Να συνεχιστούν οι διαδικασίες για να αποδοθούν στους Έλληνες κτηνοτρόφους οι εξισωτικές αποζημιώσεις 2013 και 2014»

Must Read

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ο μοναδικός Θανάσης Βασιλάκος κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Ελλάδος Εικόνες.

ΔΥΝΑΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΗΡΑΚΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Το πιο σημαντικό και δυνατό φιλικό, της περιόδου προετοιμασίας, δίνει την Πέμπτη 1...

                                                         

Τριάντα οκτώ Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή (Αρ. Πρωτ. 3706/31.01.20) με την οποία ζητούν από την κυβέρνηση να συνεχίσει τις διαδικασίες που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ώστε να είναι εφικτή η απόδοση των εξισωτικών αποζημιώσουν στους Έλληνες κτηνοτρόφους για τα έτη 2014 και 2015. 

Συγκεκριμένα οι Βουλευτές αναφέρονται στο χάος που επικρατούσε μέχρι το 2015 αναφορικά με τον χαρακτηρισμό των βοσκοτόπων εξαιτίας του οποίου οι Έλληνες κτηνοτρόφοι δεν έχουν πάρει ακόμα τις εξισωτικές ενισχύσεις για τα έτη 2013 και 2014. Με το Νόμο 4351/2015 ορίστηκαν οι βοσκήσιμες γαίες και έκτοτε είναι εφικτή η απόδοση αυτών των χρημάτων στους Έλληνες κτηνοτρόφους. Προκειμένου όμως να αποζημιωθούν και για τα έτη 2013 και 2014, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλε στην προβολή των δίκαιων αιτημάτων των Ελλήνων κτηνοτρόφων υποστηρίζοντας σθεναρά τα συμφέροντά τους στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (υπόθεση 0-341/17 Ρ, Ελληνική Δημοκρατία υποστηριζόμενη από το Βασίλειο της Ισπανίας κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής). Στις 15 Μαΐου 2019 το Δικαστήριο της ΕΕ,  εξέδωσε απόφαση υπέρ της Ελλάδας ανοίγοντας τον δρόμο για την καταβολή των αδιάθετων εξισωτικών αποζημιώσεων για τα έτη 2013 και 2014. Οι Βουλευτές ζητούν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία και να αποδοθούν τα χρήματα αυτά στους Έλληνες κτηνοτρόφους. 

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης δήλωσε:

«Τα εκατομμύρια ευρώ που δεν δόθηκαν στους Έλληνες κτηνοτρόφους το 2013 και το 2014, λείπουν από την οικονομία. Η ΝΔ οφείλει να αξιοποιήσει την σημαντική προεργασία που έχει γίνει και να συνεχίσει όλες τις διαδικασίες ώστε τα χρήματα αυτά να δοθούν στους κτηνοτρόφους που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα την τελευταία δεκαετία της οικονομικής κρίσης. Η ελληνική κτηνοτροφία είναι από τους κυριότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας και δεν επιτρέπονται κωλυσιεργίες. Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει πρωτοβουλίες που θα επιταχύνουν τις διαδικασίες πιέζοντας όσο μπορεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.».      

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το Όνομά σας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Πρόσφατα Νέα

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ο μοναδικός Θανάσης Βασιλάκος κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Ελλάδος Εικόνες.

ΔΥΝΑΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΗΡΑΚΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Το πιο σημαντικό και δυνατό φιλικό, της περιόδου προετοιμασίας, δίνει την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020 και ώρα: 16:30,...

Ο ΝΙΚΟΣ ΖΩΪΔΑΚΗΣ ΣΤΑ ΛΑΔΑΔΙΚΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4/10

Ο ΝΙΚΟΣ ΖΩΪΔΑΚΗΣ ΣΤΑ ΛΑΔΑΔΙΚΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4/10

Πολιτική εκπομπή «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ» με τον Κώστα Κιλτίδη στο EURO CHANNEL

Κάθε Παρασκευή, στις 10 εως τις 12 το βράδυ ο πρώην βουλευτής – υφυπουργός Κωνσταντίνος Κιλτίδης θα...

Πα(τάτ)ωσε η βελγική οικονομία: Τρώτε περισσότερες πατάτες ζητά η κυβέρνηση!

Λόγω κορωνοϊού η βελγική βιομηχανία πατάτας παροτρύνει τους πολίτες να καταναλώνουν περισσότερες ποσότητες για να βγει ο κλάδος από την κρίση....
- ΔΙΑΦΗΜΙΣH -

Στην ίδια κατηγορία